A minősítésből nem csak azt lehet megtudni, hogy általában hogyan vélekednek az olvasók az egyes szállodákról, hanem azt is, miben látják a hotelek erősségeit versenytársaikkal szemben. Tippeket adnak, melyek a legjobb szobák, szolgáltatások az adott szállodában. A Kempinski Hotel Corvinus esetében kiemelték az új wellnessrészleget, a Kempinski SPA-t, valamint azt javasolják, hogy senki se hagyja figyelmen kívül a Bistro Jardin - negyvenféle Tokaji bort is tartalmazó - borlapját. A Kempinski Hotel Corvinus immár negyedik alkalommal került fel a T+L 500 listára. A havonta megjelenő magazin az aktuális trendeket és a jövő utazási szokásait is kutatja, figyelembe veszi a sokat utazók tapasztalatait és élményeit szállodákról, éttermekről, az egyes városok vásárlási lehetőségeiről, építészetéről és kultúrájáról, valamint a biztonság és az egészségmegőrzés új irányzatait is érinti.
A világ legjobb 500 szállodája között a Kempinski
A Travel + Leisure magazin olvasóinak szavazata alapján minden évben összeállítja a világ legjobb 500 szállodájának „T+L 500” nevű listáját. 2006-ban a Kempinski Hotel Corvinus Budapest és a Le Meridien Budapest felkerült a T+L 500 listára.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.