Accor: gyengén teljesítenek az európai házak

2005 első féléve az Accor csoport portfoliójában található üzletágak 75 százalékának jó eredményeket hozott.

Az Accor konszolidált bevételei 6,8 százalékkal 3,643 millió euróra nőttek a tavalyi év azonos időszakához képest. Az árfolyamváltozást is figyelembe véve 5 százalékos emelkedést könyvelhet el magának a cég. A bevételek a második negyedévben növekedtek nagyobb ütemben, a húsvéti időszakot figyelmen kívül hagyva (amely 2004-ben áprilisra, idén pedig májusra esett) a második negyedéves növekedés 5,6 százalékos volt, míg az első negyedben 4 százalékkal emelkedtek a bevételek. A gyorsabb növekedés főként a csoport európai magas és közepes kategóriájú szállodáinak köszönhető. A bevételek növekedésében a szálloda terjeszkedése közel 4,3 százalékban játszott szerepet. Az Accor az első félév alatt 101 szállodát (12 431 szobát) nyitott, amelynek 80 százaléka franchise, vagy menedzsment szerződés keretében üzemel. A 20 százalék egy részére haszonbérleti szerződést kötött a csoport, másik része pedig Accor tulajdon. Az új szállodák 60 százaléka az alacsony, 40 százalék pedig a közepes és magas kategóriájú brandek alatt fut. Az olcsóbb kategóriájú szállodák az USA-ban 4,8, az USA-n kívül 4,3 százalékos növekedést értek el az első félévben a tavalyi év azonos időszakához képest. Az európai kontinensen kívül található közép- és felsőkategóriás házak 6,6 százalékkal produkáltak több bevételt. A szegmens európai teljesítménye továbbra is gyengének mondható, bár a második negyedév a javulás jeleit mutatja.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.