Üdvözli az új kongresszusi központ tervét az MSZÉSZ

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének állásfoglalása az új budapesti kongresszusi központ létesítéséről.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége örömmel fogadta azt a kormányhatározatról szóló hírt, amely szerint a hosszú évek óta napirenden levő budapesti nagy kapacitású kongresszusi központ megvalósítása elérhető közelségbe kerül. Azt a Kormány kiemelt beruházássá kívánja nyilvánítani, s a 2014-2020 közötti időszakban tervezi megvalósítani. Ez az intézkedés jó hír Budapest, az egész ország turizmusának fejlődése szempontjából, mivel a nagy volumenű – több ezer fős – kongresszusok, konferenciák, egyéb rendezvények lebonyolítására alkalmas új létesítmény jelentősen elősegítheti az átlagot meghaladó költésű látogatók számának növekedését, az itt működő hotelek kapacitásának magasabb kihasználását, új munkahelyek létrejöttét.

A tervezett új létesítményből a szállodaipar mellett profitál a vendéglátás, a kiskereskedelem, a fuvarozók, egyéb turisztikai szolgáltatók is. Mindez hozzájárul a fővárosi, állami adóbevételek növekedéséhez is. 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a tervezett új kongresszusi központtal kapcsolatban – annak sikere érdekében – a következőket javasolja: Az új kongresszusi központ koncepciójának kidolgozásába kívánatos a mértékadó szakmai szervezetek bevonása. A sikeres bevezetés érdekében szükséges az új kongresszusi központ marketingért, értékesítésért felelős vezetőinek minél előbb történő kinevezése, hogy annak piacra vitele, nemzetközi téren történő bevezetése minél hamarabb megkezdődhessen. Bízunk benne, hogy ez a Budapest versenyképességét várhatóan nagy mértékben erősítő beruházás most valóban megvalósul.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.