Bemutatkozott a balástyai autópálya-hotel

Június 30-án megnyitotta kapuit az M5-ös autópálya balástyai lehajtójánál felépült Family Hotel. Egyelőre csak a szálloda partnerei és a sajtó képviselői láthatták a háromcsillagos komplexumot, ugyanis a nagyközönség számára július közepétől lesznek elérhetők a szálloda szolgáltatásai. Az autópálya-hotel nem csak a külföldről érkező, átutazó vendégeket várja, hanem non-stop önkiszolgáló bisztróval a környékbelieket, illetve rendezvénytermeivel a konferenciaturizmus szereplőit is.

A nyitást szimbolizáló nemzeti színű szalagot Balástya polgármestere, Ujvári László, Kistelek polgármestere, Nagy Sándor, valamint a Family Hotel tulajdonosai, Suleyman Tasci és Osman Tasci vágták el. „40-50 évvel ezelőtt egy malom működött ezen a területen. Úgy döntöttem, hogy a múlt emlékét továbbviszem, így szállodánk szimbóluma is egy malom lett. Ugyanakkor nem csak a múlttal kell foglalkoznunk, hanem a jövővel is. Hiszem, hogy a jövő pedig a családokban van, ezért választottam a Family Hotel nevet” – nyilatkozta Suleyman Tasci tulajdonos igazgató, majd hozzátette: „Szállodánk háromcsillagos, de négycsillagos színvonallal várjuk vendégeinket.”

A Family Hotel az egy éjszakás, átutazó vendégeket célozza meg. A szálloda főként a megpihenni vágyó utazókat, családokat, az országon áthaladó tranzitforgalom utasait várja. A Family Hotel ideális megállóhely a rövid pihenésre vágyóknak, akik csak egy kávét és friss péksüteményt fogyasztanának, valamint az út közben megéhező átutazóknak, akik ebédre vagy vacsorára vágynak. Az éjjel-nappal nyitva tartó Önkiszolgáló Bisztróban egyszerűen és gyorsan elfogyaszthatják a vendégek a kiválasztott ételeket. Az A’la Carte Étteremben, valamint a Grill Teraszon pedig frissen elkészített ételekkel várnak mindenkit a magyar és a nemzetközi konyha széles választékával.



65 szoba várja a vendégeket

A hosszabb pihenésre vágyókat 65 szoba várja, melyek egyedi hűtő-fűtő-szellőztető rendszerrel vannak felszerelve. A vendégek standard szobák, családi szobák és lakosztályok közül válogathatnak, illetve két akadálymentesített szoba is megtalálható a hotelben.

A lobbyban található bár 24 órában áll rendelkezésre a vendégek számára. A földszinten található, vasárnap is nyitva tartó Marketben útravaló üdítők, élelmiszerek és különböző snackek mellett ajándéktárgyak vásárlására is lehetőség nyílik.

A szálloda szolgáltatásaival a rendezvényszervezőket is szeretné megszólítani, hiszen a hotelben rendezvények és konferenciák szervezésére is lehetőséget kínálnak. A modern technikával felszerelt, 30 és 120 fő befogadására alkalmas, légkondicionált konferenciatermek konferenciáknak, céges rendezvényeknek, találkozóknak és tréningeknek adhatnak helyet.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.