A Dry Martini nevű hajó fedélzetén élvezhettük a bort, Budapestet, száguldást, egy Európában igen ritka hajótípuson, amelyet pontoonboat-nak hívnak. Ez a fajta a hajó az elmúlt húsz évben igen közkedvelt lett és széles közben elterjedt az Egyesült Államokban. Azért vált a tengerentúl sikeressé, mesélte Galambos Sándor, a kapitány, mert a hajó kialakítása merőben eltér a klasszikus formától, így alkalmas arra, hogy a vendégek korlátok nélkül mozogjanak a fedélzeten (nincsenek ferde, elkeskenyedő részek, a hajótest az ilyen méretű hajókhoz képest jobban kiemelkedik a vízből.
A hajó fedélzetén, minden a kényelmet és szórakoztatást szolgálja, azért építették ezt a modellt, hogy az utasoknak ne kelljen a vízen sem lemondani semmiről, vagy akár kompromisszumot kötnie, ha önfeledten szeretne bulizni. A vendégek kényelmét egy óriási „kanapé” a hajó első részében, egy teljes értékű bár, hűtőszekrénnyel, jégtárolóval, mosogatóval, valamint számtalan pohártartó, dupla Bimini tető és egy 250 lóerős, hathengeres, teljesítményéhez és a beépített motorokhoz képest valóban csendes motor is szolgálja. Van még egy beépített 8 hangszórós 900 Watt teljesítményű Jensen Zenei rendszer is, és persze megfelelő hangulatvilágítás is az esti városnézésekre.
E bulihajó fedélzetén mutatta be a Vince magazin főszerkesztője, Németh Ágnes az idei nyár kellős közepén, a Kékszalag vitorlásverseny alkalmával tartott füredi borfesztiváluk egyik legjobb, legsikeresebb programját: a yachton, a vízen tartott borkurzusukat, amikor vendégeik megkóstolhatják a legutóbbi időszak legizgalmasabb tételeit egy luxusyacht fedélzetén. A borkurzusokra minden nap a Kékszalag futamával egyidőben, azaz július 14-17-ig kerül sor.
Forrás: Vendég & Hotel