Bulihajóval száguldás a Dunán, pohárral a kézben

Luxusyachttal a Dunán, körben Budapest pazar panorámája, bárpult minden igényt kielégítő italkínálattal, mi kell még? Mindezt bemutatta a Vince magazin borszerető barátainak június 9-én, mint a nyárra szóló egyik topszolgáltatást.

A Dry Martini nevű hajó fedélzetén élvezhettük a bort, Budapestet, száguldást, egy Európában igen ritka hajótípuson, amelyet pontoonboat-nak hívnak. Ez a fajta a hajó az elmúlt húsz évben igen közkedvelt lett és széles közben elterjedt az Egyesült Államokban. Azért vált a tengerentúl sikeressé, mesélte Galambos Sándor, a kapitány, mert a hajó kialakítása merőben eltér a klasszikus formától, így alkalmas arra, hogy a vendégek korlátok nélkül mozogjanak a fedélzeten (nincsenek ferde, elkeskenyedő részek, a hajótest az ilyen méretű hajókhoz képest jobban kiemelkedik a vízből.

A hajó fedélzetén, minden a kényelmet és szórakoztatást szolgálja, azért építették ezt a modellt, hogy az utasoknak ne kelljen a vízen sem lemondani semmiről, vagy akár kompromisszumot kötnie, ha önfeledten szeretne bulizni. A vendégek kényelmét egy óriási „kanapé” a hajó első részében, egy teljes értékű bár, hűtőszekrénnyel, jégtárolóval, mosogatóval, valamint számtalan pohártartó, dupla Bimini tető és egy 250 lóerős, hathengeres, teljesítményéhez és a beépített motorokhoz képest valóban csendes motor is szolgálja. Van még egy beépített 8 hangszórós 900 Watt teljesítményű Jensen Zenei rendszer is, és persze megfelelő hangulatvilágítás is az esti városnézésekre.

E bulihajó fedélzetén mutatta be a Vince magazin főszerkesztője, Németh Ágnes az idei nyár kellős közepén, a Kékszalag vitorlásverseny alkalmával tartott füredi borfesztiváluk egyik legjobb, legsikeresebb programját: a yachton, a vízen tartott borkurzusukat, amikor vendégeik megkóstolhatják a legutóbbi időszak legizgalmasabb tételeit egy luxusyacht fedélzetén. A borkurzusokra minden nap a Kékszalag futamával egyidőben, azaz július 14-17-ig kerül sor.

Forrás: Vendég & Hotel


Szállásfoglalási előrejelzés az idei főszezonra

Szállásfoglalási előrejelzés az idei főszezonra 

Magyarország egyik vezető hotel menedzsment szoftverének friss adatai szerint.
Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között

Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között  

Az Ayada Maldives elnyerte a TripAdvisor „Best of the Best” címet a 2025-ös Travelers’ Choice Awards keretében.
Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden

Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden 

Van a Balaton északi partján egy hely, amit, ha egyszer felfedez az ember, szinte biztos, hogy szeretne oda visszatérni.
Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a  Danubius Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Danubius Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.