Egy estére New Orleans a Blaha Lujza térhez költözött

Volt minden, ami csak egy fergeteges Mardi Gras-parti kelléke lehet: pomponos majorettlányok,  élő jazz muzsika, perzselő hangulat, bohókás koktélok és még néhány krokodil is a Blaha Lujza térre érkezett. Igaz, ez utóbbiak nem önszántukból tették tiszteletüket.

Hogy mi is az a Mardi  Gras? Nos, ezt a CPI farsangi partnerpartijának helyszínt biztosító Courtyard by Marriott Budapest City Center igazgatója, Franciscy Gergő árulja el a köszöntés perceiben a meghívott vendégeknek. Igaz, hallhattuk, még ő sem volt ilyen jellegű bulin jelen, azonban az üdvözlés során mellette álló Anek Dóra  - aki a Blaha Lujza térnél lévő Marriott házat is magában foglaló CPI Hotels értékesítési vezetője - már igen! 

A New Orleans-i karnevált nevezik különben Mardi Gras-nak, amelyet mindig húshagyó kedden, a böjt kezdete előtt rendeznek, és ahol szinte előírás, hogy buja, meztelen hölgyek tánccal szórakoztatják a közönséget, és alkoholgőzös mámorban, egész éjjel szóló élő jazzmuzsika mellett telik az este. Mindezt hallva, több üzleti partnernek is felcsillant a szeme, azonban azonnal hozzátette a ház igazgatója,, hogy náluk, ez esetben jóval szoldíabban zajlik majd a parti-történet.

Azt is kiemelte, külön öröm számára, hogy végre nem a Covid árnyékában találkozhatnak cégcsoportjuk szállodáinak képviselői üzleti partnereikkel - ahogy ez tavaly áprilisban, Húsvét környékén még megesett -, hanem szabad légkörben, maszkolás nélkül lehet mindenki jelen. Ráadásul a házuk tele vendéggel, akik nagy érdeklődéssel figyelték különben a valóban nem mindennapi eseményeket, miközben jöttek-mettek a partnerparti meghívottai között a földszinten lévő közösségi terekben.

A köszöntő során az is elhangzott, hogy a tavalyi találkozó óta két szlovák szállodával bővült a cégcsoport portfóliója, és két hete már buliztak egyet a CPI-osok partnereikkel, akkor a Mamaison Residence Izabella születésnapját ünnepelték egy jóval szűkebb körben.

Most azonban mintegy százfős vendéglistát készítettek erre a jeles napra, vendégeiket élő zene fogadta, valamint már a pomponos lányok is melegítettek a beszédek közben.  A ház konyhai csapata pedig igazi kreol konyhai ételsorral várta a vicces, lazulós "versenyek" után a vendégeket, a kínálatban még krokodil is szerepelt.

De a különleges kulinária előtt a négy csapatra osztott társaság megkűzdött egymással a következő területeken: volt álarckészítés, majd jelmezszabás és majorett tánc elemeket is produkálni kellett, végül kvízjáték zárta sorsolással egybekötve a kreol eszem-iszom előtt, a pórul járt krokodilokkal is körített történteket.

 

 

Forrás: Turizmus Online

Forrás: Fotók: CPI Hotels / Csárdás Ferenc


Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.