Egy estére New Orleans a Blaha Lujza térhez költözött

Volt minden, ami csak egy fergeteges Mardi Gras-parti kelléke lehet: pomponos majorettlányok,  élő jazz muzsika, perzselő hangulat, bohókás koktélok és még néhány krokodil is a Blaha Lujza térre érkezett. Igaz, ez utóbbiak nem önszántukból tették tiszteletüket.

Hogy mi is az a Mardi  Gras? Nos, ezt a CPI farsangi partnerpartijának helyszínt biztosító Courtyard by Marriott Budapest City Center igazgatója, Franciscy Gergő árulja el a köszöntés perceiben a meghívott vendégeknek. Igaz, hallhattuk, még ő sem volt ilyen jellegű bulin jelen, azonban az üdvözlés során mellette álló Anek Dóra  - aki a Blaha Lujza térnél lévő Marriott házat is magában foglaló CPI Hotels értékesítési vezetője - már igen! 

A New Orleans-i karnevált nevezik különben Mardi Gras-nak, amelyet mindig húshagyó kedden, a böjt kezdete előtt rendeznek, és ahol szinte előírás, hogy buja, meztelen hölgyek tánccal szórakoztatják a közönséget, és alkoholgőzös mámorban, egész éjjel szóló élő jazzmuzsika mellett telik az este. Mindezt hallva, több üzleti partnernek is felcsillant a szeme, azonban azonnal hozzátette a ház igazgatója,, hogy náluk, ez esetben jóval szoldíabban zajlik majd a parti-történet.

Azt is kiemelte, külön öröm számára, hogy végre nem a Covid árnyékában találkozhatnak cégcsoportjuk szállodáinak képviselői üzleti partnereikkel - ahogy ez tavaly áprilisban, Húsvét környékén még megesett -, hanem szabad légkörben, maszkolás nélkül lehet mindenki jelen. Ráadásul a házuk tele vendéggel, akik nagy érdeklődéssel figyelték különben a valóban nem mindennapi eseményeket, miközben jöttek-mettek a partnerparti meghívottai között a földszinten lévő közösségi terekben.

A köszöntő során az is elhangzott, hogy a tavalyi találkozó óta két szlovák szállodával bővült a cégcsoport portfóliója, és két hete már buliztak egyet a CPI-osok partnereikkel, akkor a Mamaison Residence Izabella születésnapját ünnepelték egy jóval szűkebb körben.

Most azonban mintegy százfős vendéglistát készítettek erre a jeles napra, vendégeiket élő zene fogadta, valamint már a pomponos lányok is melegítettek a beszédek közben.  A ház konyhai csapata pedig igazi kreol konyhai ételsorral várta a vicces, lazulós "versenyek" után a vendégeket, a kínálatban még krokodil is szerepelt.

De a különleges kulinária előtt a négy csapatra osztott társaság megkűzdött egymással a következő területeken: volt álarckészítés, majd jelmezszabás és majorett tánc elemeket is produkálni kellett, végül kvízjáték zárta sorsolással egybekötve a kreol eszem-iszom előtt, a pórul járt krokodilokkal is körített történteket.

 

 

Forrás: Turizmus Online

Forrás: Fotók: CPI Hotels / Csárdás Ferenc


Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók

Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára

Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára 

A szállodaiparban egyre nagyobb figyelmet kapnak az új technológiák és intelligens algoritmusok, amelyek célja az incidensek megelőzése és hatékony felderítése.
Újabb TRIBE-egységek a láthatáron

Újabb TRIBE-egységek a láthatáron 

Az utazók az elkövetkező években több mint negyven TRIBE-szálloda megnyitására számíthatnak, Európában olyan helyszíneken, mint Párizs, Krakkó, a Budapest Airport és Mainz.
MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok

MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette októberi trendriportját a KSH adatai alapján.
Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban

Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban 

Az élet körforgása a bárpult mögött.
MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák?

MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák? 

Közelednek az ünnepek, sokan terveznek erre az időszakra kisebb-nagyobb utazásokat. de érdemes körültekintőnek lenni az előkészületeknél...
Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.