Egy estére New Orleans a Blaha Lujza térhez költözött

Volt minden, ami csak egy fergeteges Mardi Gras-parti kelléke lehet: pomponos majorettlányok,  élő jazz muzsika, perzselő hangulat, bohókás koktélok és még néhány krokodil is a Blaha Lujza térre érkezett. Igaz, ez utóbbiak nem önszántukból tették tiszteletüket.

Hogy mi is az a Mardi  Gras? Nos, ezt a CPI farsangi partnerpartijának helyszínt biztosító Courtyard by Marriott Budapest City Center igazgatója, Franciscy Gergő árulja el a köszöntés perceiben a meghívott vendégeknek. Igaz, hallhattuk, még ő sem volt ilyen jellegű bulin jelen, azonban az üdvözlés során mellette álló Anek Dóra  - aki a Blaha Lujza térnél lévő Marriott házat is magában foglaló CPI Hotels értékesítési vezetője - már igen! 

A New Orleans-i karnevált nevezik különben Mardi Gras-nak, amelyet mindig húshagyó kedden, a böjt kezdete előtt rendeznek, és ahol szinte előírás, hogy buja, meztelen hölgyek tánccal szórakoztatják a közönséget, és alkoholgőzös mámorban, egész éjjel szóló élő jazzmuzsika mellett telik az este. Mindezt hallva, több üzleti partnernek is felcsillant a szeme, azonban azonnal hozzátette a ház igazgatója,, hogy náluk, ez esetben jóval szoldíabban zajlik majd a parti-történet.

Azt is kiemelte, külön öröm számára, hogy végre nem a Covid árnyékában találkozhatnak cégcsoportjuk szállodáinak képviselői üzleti partnereikkel - ahogy ez tavaly áprilisban, Húsvét környékén még megesett -, hanem szabad légkörben, maszkolás nélkül lehet mindenki jelen. Ráadásul a házuk tele vendéggel, akik nagy érdeklődéssel figyelték különben a valóban nem mindennapi eseményeket, miközben jöttek-mettek a partnerparti meghívottai között a földszinten lévő közösségi terekben.

A köszöntő során az is elhangzott, hogy a tavalyi találkozó óta két szlovák szállodával bővült a cégcsoport portfóliója, és két hete már buliztak egyet a CPI-osok partnereikkel, akkor a Mamaison Residence Izabella születésnapját ünnepelték egy jóval szűkebb körben.

Most azonban mintegy százfős vendéglistát készítettek erre a jeles napra, vendégeiket élő zene fogadta, valamint már a pomponos lányok is melegítettek a beszédek közben.  A ház konyhai csapata pedig igazi kreol konyhai ételsorral várta a vicces, lazulós "versenyek" után a vendégeket, a kínálatban még krokodil is szerepelt.

De a különleges kulinária előtt a négy csapatra osztott társaság megkűzdött egymással a következő területeken: volt álarckészítés, majd jelmezszabás és majorett tánc elemeket is produkálni kellett, végül kvízjáték zárta sorsolással egybekötve a kreol eszem-iszom előtt, a pórul járt krokodilokkal is körített történteket.

 

 

Forrás: Turizmus Online

Forrás: Fotók: CPI Hotels / Csárdás Ferenc


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.