Egy estére New Orleans a Blaha Lujza térhez költözött

Volt minden, ami csak egy fergeteges Mardi Gras-parti kelléke lehet: pomponos majorettlányok,  élő jazz muzsika, perzselő hangulat, bohókás koktélok és még néhány krokodil is a Blaha Lujza térre érkezett. Igaz, ez utóbbiak nem önszántukból tették tiszteletüket.

Hogy mi is az a Mardi  Gras? Nos, ezt a CPI farsangi partnerpartijának helyszínt biztosító Courtyard by Marriott Budapest City Center igazgatója, Franciscy Gergő árulja el a köszöntés perceiben a meghívott vendégeknek. Igaz, hallhattuk, még ő sem volt ilyen jellegű bulin jelen, azonban az üdvözlés során mellette álló Anek Dóra  - aki a Blaha Lujza térnél lévő Marriott házat is magában foglaló CPI Hotels értékesítési vezetője - már igen! 

A New Orleans-i karnevált nevezik különben Mardi Gras-nak, amelyet mindig húshagyó kedden, a böjt kezdete előtt rendeznek, és ahol szinte előírás, hogy buja, meztelen hölgyek tánccal szórakoztatják a közönséget, és alkoholgőzös mámorban, egész éjjel szóló élő jazzmuzsika mellett telik az este. Mindezt hallva, több üzleti partnernek is felcsillant a szeme, azonban azonnal hozzátette a ház igazgatója,, hogy náluk, ez esetben jóval szoldíabban zajlik majd a parti-történet.

Azt is kiemelte, külön öröm számára, hogy végre nem a Covid árnyékában találkozhatnak cégcsoportjuk szállodáinak képviselői üzleti partnereikkel - ahogy ez tavaly áprilisban, Húsvét környékén még megesett -, hanem szabad légkörben, maszkolás nélkül lehet mindenki jelen. Ráadásul a házuk tele vendéggel, akik nagy érdeklődéssel figyelték különben a valóban nem mindennapi eseményeket, miközben jöttek-mettek a partnerparti meghívottai között a földszinten lévő közösségi terekben.

A köszöntő során az is elhangzott, hogy a tavalyi találkozó óta két szlovák szállodával bővült a cégcsoport portfóliója, és két hete már buliztak egyet a CPI-osok partnereikkel, akkor a Mamaison Residence Izabella születésnapját ünnepelték egy jóval szűkebb körben.

Most azonban mintegy százfős vendéglistát készítettek erre a jeles napra, vendégeiket élő zene fogadta, valamint már a pomponos lányok is melegítettek a beszédek közben.  A ház konyhai csapata pedig igazi kreol konyhai ételsorral várta a vicces, lazulós "versenyek" után a vendégeket, a kínálatban még krokodil is szerepelt.

De a különleges kulinária előtt a négy csapatra osztott társaság megkűzdött egymással a következő területeken: volt álarckészítés, majd jelmezszabás és majorett tánc elemeket is produkálni kellett, végül kvízjáték zárta sorsolással egybekötve a kreol eszem-iszom előtt, a pórul járt krokodilokkal is körített történteket.

 

 

Forrás: Turizmus Online

Forrás: Fotók: CPI Hotels / Csárdás Ferenc


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.