Egy év múlva újra kinyithat a mátrafüredi Avar Hotel

Lakossági fórumon mutatta be a mátrafüredi Avar Hotel látványterveit Darvas Zoltán, a patinás szállodát megvásárló Aranypart 200 Kft. tulajdonosa.

Az Avar Hotel 1976-ban nyitotta meg kapuit Mátrafüreden, és rövid idő alatt országos népszerűségre tett szert, a neve szakmai berkekben és a vendégek körében egyaránt jól csengett. A szálloda hat éve áll üresen, egy éven belül azonban kívül-belül megújulva, wellness-, valamint konferenciarészleggel kibővítve várja majd a vendégeket -  olvasható a gyongyos.hu oldalon.

Az új tulajdonos azt mondta: bár szorosnak tűnik a határidő, a megújult szállodát szeretnék az Avar 1976-os nyitásának 32. évfordulóján, 2018. április 3-án átadni. A négycsillagos szálloda kívül-belül megújul, a látványtervek impozáns, sok zöldfelületet magában foglaló épületegyüttest mutatnak.

Az újjászülető Avar 98 szobával várja majd a vendégeket, ezek között 16 családi és két deluxe szoba, valamint két VIP-apartman szerepel. A hotel a konferenciaturizmusra épít majd, két szinten, összesen 700 négyzetméteres konferenciateremmel és tárgyalóval áll a vendégek rendelkezésére. Megújul és kibővül a wellness-rész is, 1000 négyzetméteren felnőtt- és gyermekmedencével, sodrófolyósóval, hidromasszázs- és pezsgőfürdővel, szaunával és egyéb attrakciókkal áll majd a szállóvendégek rendelkezésére. A szálloda alagsorában sörözőt és bowling-pályát alakítanak ki, amit külső vendégek is használhatnak majd.

További látványtervekért kattintson ide!

Forrás: gyongyos.hu


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.