Egy év múlva újra kinyithat a mátrafüredi Avar Hotel

Lakossági fórumon mutatta be a mátrafüredi Avar Hotel látványterveit Darvas Zoltán, a patinás szállodát megvásárló Aranypart 200 Kft. tulajdonosa.

Az Avar Hotel 1976-ban nyitotta meg kapuit Mátrafüreden, és rövid idő alatt országos népszerűségre tett szert, a neve szakmai berkekben és a vendégek körében egyaránt jól csengett. A szálloda hat éve áll üresen, egy éven belül azonban kívül-belül megújulva, wellness-, valamint konferenciarészleggel kibővítve várja majd a vendégeket -  olvasható a gyongyos.hu oldalon.

Az új tulajdonos azt mondta: bár szorosnak tűnik a határidő, a megújult szállodát szeretnék az Avar 1976-os nyitásának 32. évfordulóján, 2018. április 3-án átadni. A négycsillagos szálloda kívül-belül megújul, a látványtervek impozáns, sok zöldfelületet magában foglaló épületegyüttest mutatnak.

Az újjászülető Avar 98 szobával várja majd a vendégeket, ezek között 16 családi és két deluxe szoba, valamint két VIP-apartman szerepel. A hotel a konferenciaturizmusra épít majd, két szinten, összesen 700 négyzetméteres konferenciateremmel és tárgyalóval áll a vendégek rendelkezésére. Megújul és kibővül a wellness-rész is, 1000 négyzetméteren felnőtt- és gyermekmedencével, sodrófolyósóval, hidromasszázs- és pezsgőfürdővel, szaunával és egyéb attrakciókkal áll majd a szállóvendégek rendelkezésére. A szálloda alagsorában sörözőt és bowling-pályát alakítanak ki, amit külső vendégek is használhatnak majd.

További látványtervekért kattintson ide!

Forrás: gyongyos.hu


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.