Egy hotel, amely az utolsó szögig csokiból van

Jean-Luc Decluzeau, a francia csokoládékészítő álmodta meg, majd készítette el ezt a mesébe illő házikót, amely a porcelánról híres Sévres városában található. Kívülről teljesen úgy néz ki a ház, mintha egy tipikus kis vidéki, fából épült kalyiba lenne, pedig valójában 1,5 tonna csokiból készült el.

Maga a kunyhó 18 négyzetméter, de ennek minden egyes kis szöglete valódi csokoládé: csokiból vannak a falak, a tető, a tűzhely, a komódok, az óra, a bögrék, a tányérok és még sorolhatnám a végtelenségig. Ha esetleg valakinek nem lenne elég a benti látvány, akkor kisétálhat a házikóhoz tartozó udvarra, ahol egy fehér csokiból készült tavat és egy csokoládéból készült virágágyást találhat.

Ha azt hittük, hogy ezt már aztán nem lehet tovább hova fokozni, akkor nagyot tévedtünk: ugyanis Decluzeau, a csokiház megálmodója, még workshopokat is tart a vendégeknek, ahol megtanítja, hogy hogyan kell mini csokiházikót készíteni.

És még mindig nincsen vége a tündérmesének, az isteni reggelit és vacsorát is az álomház csodálatos kertjében szolgálják fel a vendégeknek. Na és akkor lássuk, hogyan is tudunk egy napra ebbe a tündérmesébe csöppenni. Elvileg nagyon egyszerűen: a Booking.com-on keresztül tudjuk lefoglalni a csokihotelt. Decluzeu ugyanis a cégen keresztül valósíthatta meg a nagy álmát, és létrehozhatta ezt a mesebeli kunyhót.

Célja a projekttel, hogy meg tudja osztani másokkal is a csokoládé iránti szenvedélyét és szeretetét, és reméli, hogy a vendégeknek egy egyedülálló, édes és életre szóló élményben lesz itt részük. A foglaláshoz viszont nagyon szemfülesnek kell lenni, egy-két éjszakára adják ki egy hónapban.

(Forrás: Sóbors)


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.