Egy hotel, amely az utolsó szögig csokiból van

Jean-Luc Decluzeau, a francia csokoládékészítő álmodta meg, majd készítette el ezt a mesébe illő házikót, amely a porcelánról híres Sévres városában található. Kívülről teljesen úgy néz ki a ház, mintha egy tipikus kis vidéki, fából épült kalyiba lenne, pedig valójában 1,5 tonna csokiból készült el.

Maga a kunyhó 18 négyzetméter, de ennek minden egyes kis szöglete valódi csokoládé: csokiból vannak a falak, a tető, a tűzhely, a komódok, az óra, a bögrék, a tányérok és még sorolhatnám a végtelenségig. Ha esetleg valakinek nem lenne elég a benti látvány, akkor kisétálhat a házikóhoz tartozó udvarra, ahol egy fehér csokiból készült tavat és egy csokoládéból készült virágágyást találhat.

Ha azt hittük, hogy ezt már aztán nem lehet tovább hova fokozni, akkor nagyot tévedtünk: ugyanis Decluzeau, a csokiház megálmodója, még workshopokat is tart a vendégeknek, ahol megtanítja, hogy hogyan kell mini csokiházikót készíteni.

És még mindig nincsen vége a tündérmesének, az isteni reggelit és vacsorát is az álomház csodálatos kertjében szolgálják fel a vendégeknek. Na és akkor lássuk, hogyan is tudunk egy napra ebbe a tündérmesébe csöppenni. Elvileg nagyon egyszerűen: a Booking.com-on keresztül tudjuk lefoglalni a csokihotelt. Decluzeu ugyanis a cégen keresztül valósíthatta meg a nagy álmát, és létrehozhatta ezt a mesebeli kunyhót.

Célja a projekttel, hogy meg tudja osztani másokkal is a csokoládé iránti szenvedélyét és szeretetét, és reméli, hogy a vendégeknek egy egyedülálló, édes és életre szóló élményben lesz itt részük. A foglaláshoz viszont nagyon szemfülesnek kell lenni, egy-két éjszakára adják ki egy hónapban.

(Forrás: Sóbors)


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.