Elkészült a Budapest Marriott Hotel rendezvényszintje

A két hónapig tartó felújítási munkálatok befejeztével modern, bauhaus és kubizmus által inspirált belső terekkel tér vissza a főváros egyik legnépszerűbb rendezvényhelyszíne, a Budapest Marriott Hotel.

A nyári időszak alatt a szálloda első emeletén található 1595 négyzetméternyi rendezvényterületének design-ja teljesen megújult. A már meglévő 11 különböző nagyságú, többségében dunai panorámával rendelkező terem kiegészült továbbá egy új „Studio Kitchen” látványkonyhával rendelkező helységgel, illetve egy nagyméretű ruhatárral és egy kisebb bérelhető irodahelyiséggel is. A helyszín legnagyobb, 614 négyzetméteres bálterme, a budai Várnegyedre és Lánchídra néző Grand Budapest Ballroom 650 főt, a Gellért-hegyre és az Erzsébet-hídra néző Liz Ballroom pedig 350 főt képes befogadni színházszerű székelrendezéssel. A termek előtereiben a rendezvényétkezések lebonyolításának könnyítése érdekében, látványos magasított asztalok kerültek elhelyezésre. A megújult audiovizuális szolgáltatásokat a Special Effects Zrt. biztosítja.

Az első emeleten újra megnyitott rendezvényszinttel, kiegészülve az év első két hónapjában felújított földszinti 344 négyzetméteres rendezvényterülettel, DNB Budapest étteremmel és Liz & Chain lounge bárral, a főváros egyik legnagyobb és legmodernebb szállodai helyszíne jött létre, és egyben lezárult a Budapest Marriott Hotel másfél éve tartó teljes rekonstrukciós programja is.

„Belső tereink újragondolásával célunk egy olyan enteriőr megteremtése volt, ami inspiráló és izgalmas, ugyanakkor kikapcsolódásra is kiválóan alkalmas. Örömmel mondhatom, hogy ez sikerült: a közel 150 fős kivitelezői csapat kiváló munkát végzett, elégedettek vagyunk az eredménnyel” – mondta Arne Klehn, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója. Az idén júniusban az Év Üzleti Szállodájának választott hotel hosszútávú célja, hogy Budapest egyik legnépszerűbb rendezvényhelyszíne maradjon, nem csak a szakmai jellegű, de a privát események terén is.

Forrás: Turizmus Online


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.