Elszállt megszálló vendégeivel a Hotel Zenit

Különleges évzáró partit rendezett a spanyol Zenit-lánc 90 szobás magyarországi tagja december 3-án. A becsekkolásnál mögöttem egy hölgy Malév feliratú kis kézitáskával érkezett, és jól tette, mert ezen a bulin minden a repülésről szólt.

Repülőjeggyel kell regisztrálni az 1-es kapunál lévő bejáratnál, majd mennyei catering hegyekből lehet válogatni – a most 3 éves magyarországi spanyol szálloda híresen jó konyhájának köszönhetően. Amely egyben az olasz Gianni Annoni érdemes is, hiszen a vendéglátást kiszervezték a négycsillagos hotelben, és ő működteti a spanyol sonkabárt és a helyi pékséget is.

Ezt már a ház fiatal igazgatójától, Szögi Pétertől tudjuk meg, aki kapitányi egyenruhában köszönti a beszálló vendégeket. Majd a 2-es kapu felé vesszük az utat, onnan indul a stewardess-ek vezetésével a háznézés. Vintage stílusban berendezett szobák a Pollack Mihály tervezte, korábbi bankszékházban: elegánsan visszafogott design, harmónikus színválasztás jellemzi az összhatást, na meg néhány különlegesség. Például túl hosszúak a függönyök, és az ágyak felett fel nem lógnak, hanem csak úgy odabiggyesztett képek vannak – ez különben a Zenit hotelek jellemzője: a lánc tulajdonosának, Javier Catalán lányának köszönhetően, aki a 25 tagból álló láncban az egységes design-ért felel.

A 3-as kapunál némi kultúra várja az „utasokat”: a magyar származású Roni Zongor félelmetesen jó festményei (amelyikből amúgy egyet meg is lehetett nyerni a tombolán). És mivel 173 vendég mulatott együtt, és érezte magát jól a Zenit Budapest Palace különleges meghívásának köszönhetően, a ház tett ennek alapján egy szép felajánlást is: ahányan csak voltunk, annyiszor ezer forintot utaltak át az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány részére, összesen 173 ezer forintot.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.