Elszállt megszálló vendégeivel a Hotel Zenit

Különleges évzáró partit rendezett a spanyol Zenit-lánc 90 szobás magyarországi tagja december 3-án. A becsekkolásnál mögöttem egy hölgy Malév feliratú kis kézitáskával érkezett, és jól tette, mert ezen a bulin minden a repülésről szólt.

Repülőjeggyel kell regisztrálni az 1-es kapunál lévő bejáratnál, majd mennyei catering hegyekből lehet válogatni – a most 3 éves magyarországi spanyol szálloda híresen jó konyhájának köszönhetően. Amely egyben az olasz Gianni Annoni érdemes is, hiszen a vendéglátást kiszervezték a négycsillagos hotelben, és ő működteti a spanyol sonkabárt és a helyi pékséget is.

Ezt már a ház fiatal igazgatójától, Szögi Pétertől tudjuk meg, aki kapitányi egyenruhában köszönti a beszálló vendégeket. Majd a 2-es kapu felé vesszük az utat, onnan indul a stewardess-ek vezetésével a háznézés. Vintage stílusban berendezett szobák a Pollack Mihály tervezte, korábbi bankszékházban: elegánsan visszafogott design, harmónikus színválasztás jellemzi az összhatást, na meg néhány különlegesség. Például túl hosszúak a függönyök, és az ágyak felett fel nem lógnak, hanem csak úgy odabiggyesztett képek vannak – ez különben a Zenit hotelek jellemzője: a lánc tulajdonosának, Javier Catalán lányának köszönhetően, aki a 25 tagból álló láncban az egységes design-ért felel.

A 3-as kapunál némi kultúra várja az „utasokat”: a magyar származású Roni Zongor félelmetesen jó festményei (amelyikből amúgy egyet meg is lehetett nyerni a tombolán). És mivel 173 vendég mulatott együtt, és érezte magát jól a Zenit Budapest Palace különleges meghívásának köszönhetően, a ház tett ennek alapján egy szép felajánlást is: ahányan csak voltunk, annyiszor ezer forintot utaltak át az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány részére, összesen 173 ezer forintot.


Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.
MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben

MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben 

Somlyai Zoltán ismertette a legfrissebb adatokat, információkat a budapesti régióülésen.
Közeledik a Hotels Tomorrow 2025

Közeledik a Hotels Tomorrow 2025 

Az idei Hotels Tomorrow konferencia 2025. június 30-án és július 1-jén kerül megrendezésre Párizsban.
INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából

INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából 

Csökkenő turistaérkezést és vendéjszakaszámot regisztráltak keleti szomszédainknál.
Akcióban a HotelHero

Akcióban a HotelHero  

A szállodák és éttermek összefogásának köszönhetően 2025. február 2-a óta vasárnaponként 300 rászoruló jut egy-egy tányér meleg ételhez.
Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.
Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél

Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél 

A Grayling Hungary nemzetközi kommunikációs ügynökség tovább bővíti ügyfélportfólióját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.