Veszteségek csökkentése

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a járványhelyzet új szolgáltatást hozott a Danubius Hotels-nél: elindították az irodahotel, azaz a „roomoffice” szolgáltatást és a házhozszállítást is, amiről már publikusak is a ház friss tapasztalatai.

„A szolgáltatás nyilván nem profitábilis, gyakorlatilag a veszteségek csökkentése miatt hoztuk létre, illetve a szabadon lévő kapacitásokat is jobban le tudjuk kötni” – mondta el a Forbesnak Gál Judit, a cég marketing és kommunikációs igazgatója. Hozzáteszi: a szolgáltatásokat folyamatosan hozzáigazítják a kormányzati szabályozáshoz, így, ha lazítanának, kinyitják az éttermet és a wellnest is. Addig csak a privát szanuát használhatják az egy napra betérő vendégek is. A szolgáltatást a kényszer szülte, azok számára, akiknek egyszerűen nem megoldható, hogy az otthonát használja irodának. Ennek megfelelően a szolgáltatás „day-use”, reggel 8-tól délután 6-ig lehet igénybe venni.

A lánc mindkét működő egységében bevezeti a szolgáltatást. A Danubius Hotelshez tartozó 15 hotelből csak 2 üzemel: Budapesten a Hélia, valamit Győrben a Rába. A Héliában a szolgáltatás 12 ezer forintról indul, míg a Rábában 7 ezer forinttól. A két egység kihasználtsága rendkívül alacsony. Míg tavaly a teljes lánc átlagos foglaltsága közel 80 százalékos volt, addig idén már csak 21 százalékos.

.

 

Forrás: Forbes


Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.