Ismét teltházas hosszú hétvége várható Hévízen

A húsvéti hosszú hétvége a gyógy- és wellness szállodák számára országszerte teltházat jelentett. A hévízi NaturMed Hotel Carbona a május elsejei hosszú hétvégén is csaknem száz százalékos szobakihasználtsággal számol. 

Az előfoglalási adatok alapján csaknem teltházzal, 98 százalékos telítettséggel üzemel a hévízi NaturMed Hotel Carbona a négynapos május elsejei hosszú hétvégén. Tavaly ilyenkor is erős, 90 százalékos volt a foglaltság.

„A tavaszi hónapok még túlnyomórészt a külföldi kúravendégek időszakát jelentik szállodánkban. A magyarok közül sokan 2-3 éjszakás wellness hétvégéket töltenek nálunk, így például a húsvéti hétvégén is az átlagnál magasabb, 30 százalékos volt a belföldi foglalások aránya” – mondta el Tapodi Attila, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója.

2014-ben öt hosszú hétvége segít megnyújtani a pihenést: a húsvéti és május elsejei után pünkösd a következő (június 7-9.), azt követően pedig legközelebb az október 23-i négynapos hétvégét használhatjuk ki, végül pedig az ötnapos karácsonyi hétvégét.

Magyarország legjobban teljesítő négy csillag superior szállodája egyre több szolgáltatással igyekszik kedvezni a belföldi vendégeknek az egészség, a szépség, a fitness és a közösségépítés területén. Gasztronómiai kínálatával a speciális igényű és a diétázó vendégek számára is változatos étkezést nyújt Magyar Termék Nagydíjas Attila étterme, ahol rugalmasan alkalmazható a félpanziós ellátás is: a vendégek maguk dönthetik el, hogy ebédet vagy vacsorát kérnek főétkezésként.

A wellness szolgáltatások köre tavasszal sókamrával bővült, ami az allergiás szezonban hatékonyan enyhíti a légúti panaszokat. A tavasztól őszig tartó időszakra tematikus heteket tervez a Carbona, melyek keretében többek között a régió gasztronómiáját és borkínálatát is megismerhetik az érdeklődők. Az ingyenesen látogatható eseményeket élő zene teszi teljessé, ahol táncos programok is várják a szórakozni vágyókat.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.