Itt a legfrissebb TripAdvisor értékelés

A TripAdvisor utazási portál minden évben, országonként több kategóriában hirdeti ki a 25 legjobbat. Idén luxus kategóriában első a Four Seasons Hotel Gresham Palace, második a Baltazar Budapest, harmadik az Iberostar Grand Hotel Budapest lett.

A luxus kategóriában a legjobbak között csak egy szállodalánc, az Accent Hotels szerepel két szállodával, a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa és a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa lett díjazott. A luxus kategórián kívül fontos a legkedveltebb szállodák 25-ös listája, ahol szintén a budapesti szállodák domináltak. A Four Season itt is első helyen végzett, második a Lőrinc Pap téren működő Hotel Palazzo Zichy, míg vidékről 2 szálloda került a legjobb 25 közé, a mátrai Hotel Ózon és az Accent Hotels szegedi szállodája az ART Hotel Szeged.

A közösségi utazási- és foglalási oldalakon mindenki számára elérhetőek a pozitív és negatív tapasztalatok és beszámolók, ezért azokat az utazás tervezésénél egyre többen keresik fel és egy-egy hotel megítélése a választásnál nagy súllyal esik latba – hangsúlyozta Kerek Péter, az Accent Hotels marketing vezetője – a hiteles vélemények a szállodák és üzemeltetőik számára is fontos visszajelzést adnak. Ez pedig azt mutatja, hogy a minőségi, nyugati színvonalú kiszolgálás és vendégkezelés fontos a szállodákba érkezők számára.

Havonta több mint 50 millió látogatójával a TripAdvisor jelenleg a legnagyobb online utazási oldal és útikalauz. Mintegy 30 országban olvasható, és nemcsak utazási információk és szállásajánlatok érhetőek el az oldalon, hanem az utazók tanácsainak és véleményének is teret adnak. Az adatbázisa több mint 89 ezer úticélt, 145 ezer látnivalót és közel félmillió szállodát tartalmaz.

Forrás: Vendég & Hotel Online

Forrás: Accent Hotels


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.