Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

A korábban „The President Brussels Hotel” néven ismert épület a belga főváros szívében, a Brussels North pályaudvartól mindössze 500 méterre található. A szálláshely jelenleg 296 szobával és 45 parkolóhellyel rendelkezik, összesen 20 ezer négyzetméteren.

Az a&o fokozatosan felújítja és modernizálja az épületet, a munkálatok befejezése után a hostel 377 szobával és 1 368 ággyal várja majd a vendégeket. A beruházás költségeit körülbelül 7 millió euróra becsülik.

Oliver Winter, az a&o alapítója és vezérigazgatója elmondta: „Két kivételes helyszín megnyitása Belgiumban két hónapon belül igazán különleges esemény. Először Antwerpen, most pedig Brüsszel – ezzel teljesítjük növekedési céljainkat Belgiumban.” Az a&o Brussels Centrum megnyitásával a lánc globális kapacitása meghaladja a 30 ezer ágyat.


Fotó: a&o Brussels Centrum

Az ingatlanok átvétele kiemelt fontosságú az a&o számára, mivel lehetővé teszi a dinamikus és egészséges növekedést. A cég további terjeszkedését is ilyen átalakítások révén tervezi. 2025 februárjában nyílik meg a második olaszországi a&o hostel, az a&o Firenze Campo di Marte, amely egy korábbi önkormányzati épületben kap helyet, 121 szobával.

A 2024-es előzetes eredmények alapján az a&o mintegy 2,7 millió vendéget és 6,3 millió vendégéjszakát regisztrált a tavalyi évben. A lánc 2025-ben további bővülést tervez, a potenciális új helyszínek között szerepel London, Manchester, Párizs, Madrid és Lisszabon.


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.