Két hét múlva nyit Keszthely új négycsillag superior minősítésű hotelje

Rövidesen nyit a Balaton legújabb topszállodája: 140-en dolgoznak jelenleg is azon, hogy az Adventor szállodalánc legújabb beruházása, a keszthelyi Sirius Hotel a tervezett menetrend szerint, május 1-én megnyithasson. Bihari Dávid, a Balaton-parti négy csillag superior szálloda igazgatója a finisben a zöldmezős beruházás érdekességeit osztotta meg.

Az Adventor Hotels beruházásában, Keszthelyen, a Balaton-partján épülő Sirius Hotel tervezése, majd építése 2020-ban indult. A festői kilátással rendelkező szállodát 2023. május 1-én nyitják meg, így jelenleg az utolsó simításokat végzik az épületben és a kertben. A komplexum zöldmezős beruházás, az építés során felhasznált anyagok, elkészített felületek mennyisége a következő:

  • 7.500 köbméter beton, 1.000 tonna betonacél.
  • 21.000 négyzetméter festett és 3.000 négyzetméter tapétázott felület.
  • 610 négyzetméter fa falburkolat.
  • 10.000 négyzetméter hidegburkolat és közel 4.700 négyzetméter melegburkolat.
  • 2.200 négyzetméter homlokzati üvegfelület, 1.160 négyzetméter homlokzati üveg.
  • 56 kilométer gépészeti vezeték, 300 kilométer elektromos vezeték.

 

Az éjszakai égbolt legfényesebb csillagáról elnevezett négycsillag superior szálloda tervezésénél külön figyeltek a természeti értékek megőrzésére is. Bihari Dávid igazgató kiemelte, hogy a 11.052 négyzetméter alapterületű hotelhez 14.500 négyzetméter zöldterület tartozik, és a kertben 28.000 virágot, cserjéket, évelő fát ültettek.

A keszthelyi Hotel Sirius 128 szállodai szobával, 159 parkolóval várja május 1-től a vendégeket 1.500 négyzetméteres spa&wellness részleggel (külső és belső élménymedencékkel), étteremmel és bárral, valamint rendezvényeket és konferenciákat kiszolgáló szekcióval.

A Sirius Hotel az Adventor Hotels szállodalánc legújabb tagja. A portfólióhoz tartozik a szintén négycsillag superior soproni Fagus Hotel, valamint a bükfürdői Greenfield Hotel Golf & Spa. Az Adventor Hotels ingatlanfejlesztőként és szállodaüzemeltetőként a vendégek minőségi kiszolgálására törekszik, és elkötelezett kényelmük, elégedettségük iránt.

 

 

Forrás: Frontpage / Turizmus Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.