Két hét múlva nyit Keszthely új négycsillag superior minősítésű hotelje

Rövidesen nyit a Balaton legújabb topszállodája: 140-en dolgoznak jelenleg is azon, hogy az Adventor szállodalánc legújabb beruházása, a keszthelyi Sirius Hotel a tervezett menetrend szerint, május 1-én megnyithasson. Bihari Dávid, a Balaton-parti négy csillag superior szálloda igazgatója a finisben a zöldmezős beruházás érdekességeit osztotta meg.

Az Adventor Hotels beruházásában, Keszthelyen, a Balaton-partján épülő Sirius Hotel tervezése, majd építése 2020-ban indult. A festői kilátással rendelkező szállodát 2023. május 1-én nyitják meg, így jelenleg az utolsó simításokat végzik az épületben és a kertben. A komplexum zöldmezős beruházás, az építés során felhasznált anyagok, elkészített felületek mennyisége a következő:

  • 7.500 köbméter beton, 1.000 tonna betonacél.
  • 21.000 négyzetméter festett és 3.000 négyzetméter tapétázott felület.
  • 610 négyzetméter fa falburkolat.
  • 10.000 négyzetméter hidegburkolat és közel 4.700 négyzetméter melegburkolat.
  • 2.200 négyzetméter homlokzati üvegfelület, 1.160 négyzetméter homlokzati üveg.
  • 56 kilométer gépészeti vezeték, 300 kilométer elektromos vezeték.

 

Az éjszakai égbolt legfényesebb csillagáról elnevezett négycsillag superior szálloda tervezésénél külön figyeltek a természeti értékek megőrzésére is. Bihari Dávid igazgató kiemelte, hogy a 11.052 négyzetméter alapterületű hotelhez 14.500 négyzetméter zöldterület tartozik, és a kertben 28.000 virágot, cserjéket, évelő fát ültettek.

A keszthelyi Hotel Sirius 128 szállodai szobával, 159 parkolóval várja május 1-től a vendégeket 1.500 négyzetméteres spa&wellness részleggel (külső és belső élménymedencékkel), étteremmel és bárral, valamint rendezvényeket és konferenciákat kiszolgáló szekcióval.

A Sirius Hotel az Adventor Hotels szállodalánc legújabb tagja. A portfólióhoz tartozik a szintén négycsillag superior soproni Fagus Hotel, valamint a bükfürdői Greenfield Hotel Golf & Spa. Az Adventor Hotels ingatlanfejlesztőként és szállodaüzemeltetőként a vendégek minőségi kiszolgálására törekszik, és elkötelezett kényelmük, elégedettségük iránt.

 

 

Forrás: Frontpage / Turizmus Online


A sárvári ötcsillagos ház egy ideig nem fogad vendégeket

A sárvári ötcsillagos ház egy ideig nem fogad vendégeket 

A nemzetközi egészségturisztikai piacon bevett szokás szerint a Melea – The Health Concept téli szünetet tart a teljes ünnepi időszakban.
Ünnepi gasztronómia az ötcsillagos budapesti házban

Ünnepi gasztronómia az ötcsillagos budapesti házban  

A Matild Palota az idei ünnepi időszakra igazi téli csodavilágot teremt, ahol hatalmas üveg jégcsapok és óriás gyöngydíszek egyedi és modern összehatása ejti majd ámulatba a látogatókat az eleganciát sugárzó arany kiegészítőkkel karöltve.
Igazgatói kinevezések az Accent házainál

Igazgatói kinevezések az Accent házainál 

Koós Melinda vezeti a májusban újranyitott Kenese Bay Garden Resort & Conference szállodát, őt Maul Kitti váltja a Gotthard Therme Hotel & Conference élén.
Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók

Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára

Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára 

A szállodaiparban egyre nagyobb figyelmet kapnak az új technológiák és intelligens algoritmusok, amelyek célja az incidensek megelőzése és hatékony felderítése.
Újabb TRIBE-egységek a láthatáron

Újabb TRIBE-egységek a láthatáron 

Az utazók az elkövetkező években több mint negyven TRIBE-szálloda megnyitására számíthatnak, Európában olyan helyszíneken, mint Párizs, Krakkó, a Budapest Airport és Mainz.
MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok

MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette októberi trendriportját a KSH adatai alapján.
Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban

Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban 

Az élet körforgása a bárpult mögött.
MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák?

MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák? 

Közelednek az ünnepek, sokan terveznek erre az időszakra kisebb-nagyobb utazásokat. de érdemes körültekintőnek lenni az előkészületeknél...
Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.