Kétszáz milliárd forintot nem lehet csak tejfölre költeni

A miniszterelnök bejelentette, hogy a SZÉP-kártya vendéglátás alszámlájáról élelmiszer is vásárolható 2022. február 1. és május 31. között. Erről a témáról kérdeztük Flesch Tamást, az MSZÉSZ tiszteletbeli elnökét.

Flesch szerint bár valóban váratlanul és felkészületlenül érte a szakmát ez a bejelentés, azonban az azóta már életbe lépett új rendelet leginkább a vidéki házakat érinti érzékenyen, a budapestiek bevételeit nemigen befolyásolja majd.

Megosztott költések várhatók vendégoldalról

Hozzátette, könnyen elképzelhető, hogy a SZÉP-kártya tulajdonosok  mind élelmiszerre, mind pihenésre, kikapcsolódásra is költenek majd ezen időszak alatt ugyanazon zsebből, elvégre, tette hozzá a megkérdezett szakértő, " nem lehet kétszáz milliárdot csak tejfölre költeni". Hiszen ismert tény hogy ekkora összeg van jelenleg a hazai kártyafelhasználóknál a munkavállalói oldalon.

Fizettségi kötelezettség mentességet az ágazatnak!

Kiemelte, hogy az MSZÉSZ vezetősége továbbra is a szakma túlélésének egyik feltételeként tartja azt, hogy a SZÉP-kártya keretösszege, valamint kedvezményes adózási feltételei 2022-ben is megmaradjanak, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetése alól is legalább július 30-ig mentesüljenek a vállalkozások, mert csak ez mentheti meg a covid által egyik legjobban sújtott ágazatot a teljes összeomlástól.

Húsvéti kilátások

Végezetül Flesch Tamás az idei tavasz kilátásai kapcsán elmondta, mind Budapest, mind a vidék szempontjából jó bevételre számít az ágazat a húsvéti időszakban. Azonban, húzta alá, ez nem jelenti azt, hogy mesés pozitívummal zárják majd a szállodások ezt az időszakot. Hiszen a kiadási oldal mértéke olyan brutális módon megemelkedett - az energiaárak, a munkaerő és az alapanyagok tekintetében -, hogy ezt a költségnövekedést nem ellensúlyozhatja majd az egyre jobban teljesítő bevételi oldal. 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


MSZÉSZ-elnök: az Airbnb betiltása nem megoldás

MSZÉSZ-elnök: az Airbnb betiltása nem megoldás 

Szabályozásra van szükség, ami a kormány feladata - ez a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) 2024. december 31-ig elnöki pozícióját betöltő Flesch Tamás véleménye.
Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye

Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye 

2025 tavaszán nyílhat meg a grandiózis beruházás, amely hatalmas löketet adhat Hévíz turizmusának.
MSZÉSZ budapesti régióülés: Somlyai Zoltánt jelölik a Szállodaszövetség következő elnökének

MSZÉSZ budapesti régióülés: Somlyai Zoltánt jelölik a Szállodaszövetség következő elnökének 

Szeptember 16-án a Mercure-Ibis Budapest Castle Hillben tartotta őszi, tisztújító régióülését az MSZÉSZ fővárosi tagozata.
Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását

Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását 

A megnyitók egyikén, amikor az utazási szakma és a rendezvényes cégek képviselőit hívták el – 2024. szeptember 13-án, pénteken - mi is jelen lehettünk.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad!

Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad! 

Folytatódik a Marriott-lánc ingyenes képzési programja.
Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének

Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének 

Red Dot díjat nyert a Dorothea Hotel látogatóirányító rendszere.
Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés

Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés 

A Good Travel Seal a világ legmegbízhatóbb minősítései között szerepel.
Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ

Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége meghirdeti az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázatot.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.