Kétszáz milliárd forintot nem lehet csak tejfölre költeni

A miniszterelnök bejelentette, hogy a SZÉP-kártya vendéglátás alszámlájáról élelmiszer is vásárolható 2022. február 1. és május 31. között. Erről a témáról kérdeztük Flesch Tamást, az MSZÉSZ tiszteletbeli elnökét.

Flesch szerint bár valóban váratlanul és felkészületlenül érte a szakmát ez a bejelentés, azonban az azóta már életbe lépett új rendelet leginkább a vidéki házakat érinti érzékenyen, a budapestiek bevételeit nemigen befolyásolja majd.

Megosztott költések várhatók vendégoldalról

Hozzátette, könnyen elképzelhető, hogy a SZÉP-kártya tulajdonosok  mind élelmiszerre, mind pihenésre, kikapcsolódásra is költenek majd ezen időszak alatt ugyanazon zsebből, elvégre, tette hozzá a megkérdezett szakértő, " nem lehet kétszáz milliárdot csak tejfölre költeni". Hiszen ismert tény hogy ekkora összeg van jelenleg a hazai kártyafelhasználóknál a munkavállalói oldalon.

Fizettségi kötelezettség mentességet az ágazatnak!

Kiemelte, hogy az MSZÉSZ vezetősége továbbra is a szakma túlélésének egyik feltételeként tartja azt, hogy a SZÉP-kártya keretösszege, valamint kedvezményes adózási feltételei 2022-ben is megmaradjanak, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetése alól is legalább július 30-ig mentesüljenek a vállalkozások, mert csak ez mentheti meg a covid által egyik legjobban sújtott ágazatot a teljes összeomlástól.

Húsvéti kilátások

Végezetül Flesch Tamás az idei tavasz kilátásai kapcsán elmondta, mind Budapest, mind a vidék szempontjából jó bevételre számít az ágazat a húsvéti időszakban. Azonban, húzta alá, ez nem jelenti azt, hogy mesés pozitívummal zárják majd a szállodások ezt az időszakot. Hiszen a kiadási oldal mértéke olyan brutális módon megemelkedett - az energiaárak, a munkaerő és az alapanyagok tekintetében -, hogy ezt a költségnövekedést nem ellensúlyozhatja majd az egyre jobban teljesítő bevételi oldal. 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.