Kétszáz milliárd forintot nem lehet csak tejfölre költeni

A miniszterelnök bejelentette, hogy a SZÉP-kártya vendéglátás alszámlájáról élelmiszer is vásárolható 2022. február 1. és május 31. között. Erről a témáról kérdeztük Flesch Tamást, az MSZÉSZ tiszteletbeli elnökét.

Flesch szerint bár valóban váratlanul és felkészületlenül érte a szakmát ez a bejelentés, azonban az azóta már életbe lépett új rendelet leginkább a vidéki házakat érinti érzékenyen, a budapestiek bevételeit nemigen befolyásolja majd.

Megosztott költések várhatók vendégoldalról

Hozzátette, könnyen elképzelhető, hogy a SZÉP-kártya tulajdonosok  mind élelmiszerre, mind pihenésre, kikapcsolódásra is költenek majd ezen időszak alatt ugyanazon zsebből, elvégre, tette hozzá a megkérdezett szakértő, " nem lehet kétszáz milliárdot csak tejfölre költeni". Hiszen ismert tény hogy ekkora összeg van jelenleg a hazai kártyafelhasználóknál a munkavállalói oldalon.

Fizettségi kötelezettség mentességet az ágazatnak!

Kiemelte, hogy az MSZÉSZ vezetősége továbbra is a szakma túlélésének egyik feltételeként tartja azt, hogy a SZÉP-kártya keretösszege, valamint kedvezményes adózási feltételei 2022-ben is megmaradjanak, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetése alól is legalább július 30-ig mentesüljenek a vállalkozások, mert csak ez mentheti meg a covid által egyik legjobban sújtott ágazatot a teljes összeomlástól.

Húsvéti kilátások

Végezetül Flesch Tamás az idei tavasz kilátásai kapcsán elmondta, mind Budapest, mind a vidék szempontjából jó bevételre számít az ágazat a húsvéti időszakban. Azonban, húzta alá, ez nem jelenti azt, hogy mesés pozitívummal zárják majd a szállodások ezt az időszakot. Hiszen a kiadási oldal mértéke olyan brutális módon megemelkedett - az energiaárak, a munkaerő és az alapanyagok tekintetében -, hogy ezt a költségnövekedést nem ellensúlyozhatja majd az egyre jobban teljesítő bevételi oldal. 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.