Klinika és panzió épül Szegeden

Egészségturisztikai fejlesztés valósul meg Szegeden: a tervek szerint 2015 elejétől fogadja vendégeit a Medical Art Hungary klinika és panzió.

Az „I. osztályú panzió és kapcsolódó modern egészségturisztikai szolgáltatások kialakítása Szegeden” elnevezésű projekt a DAOP-2.1.1/I.-12-2012 „Egészségügyi turizmus fejlesztése a konvergencia régiókban” című kiírás keretében valósul meg és célja egy olyan színvonalas intézmény létrehozása, mellyel Szeged és a régió is versenybe szállhat az eddig Nyugat-Magyarországra és Budapestre koncentrálódó, jelentős bevételeket generáló egészségügyi turizmus területén.

A Medical Art Hungary névre keresztelt klinika és panzió Szegeden, a Szent –Györgyi Albert u 26. szám alatt, a Forrás Szálló közvetlen szomszédjában épül, közel 600 m2-en, és 2015 év elejétől várja leendő vendégeit, pácienseit. A klinikai rész kezelőkkel és post-operatív szobákkal valamint saját, modern technológiával felszerelt műtővel fog rendelkezni, a panzió részben összesen 8 szoba kerül kialakításra.

Az egészségügyi szolgáltatásokon kívül kiemelt figyelmet szentel majd a turisztikai szolgáltatások nyújtására is, mely kombináció hatékonyan növelheti a Szegeden töltött vendégéjszakák számát és bevételeket generál egyéb ágazatokban is. A projektgazda cég, a „Szőke-Tisza-Wellnes” Kft., 466.986.275 forint összértékű beruházása 326.596.945 forintnyi Európai Uniós finanszírozás segítségével valósul meg.

A fejlesztés alapvető célja egy olyan színvonalas és egyedülálló intézmény létrehozása Szegeden, ahol egy professzionális orvosi csapat segítségével a megújulás, fiatalodás, regenerálódás, pihenés és kikapcsolódás körülményei adottak lesznek mind a páciensek, mind azok családtagjai számára, és amely jelentősen hozzájárulhat a régió  versenyképességének javításához az egészségügyi turizmus területén, írja közleményében a „Szőke-Tisza-Wellnes” Kft.


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.