Klinika és panzió épül Szegeden

Egészségturisztikai fejlesztés valósul meg Szegeden: a tervek szerint 2015 elejétől fogadja vendégeit a Medical Art Hungary klinika és panzió.

Az „I. osztályú panzió és kapcsolódó modern egészségturisztikai szolgáltatások kialakítása Szegeden” elnevezésű projekt a DAOP-2.1.1/I.-12-2012 „Egészségügyi turizmus fejlesztése a konvergencia régiókban” című kiírás keretében valósul meg és célja egy olyan színvonalas intézmény létrehozása, mellyel Szeged és a régió is versenybe szállhat az eddig Nyugat-Magyarországra és Budapestre koncentrálódó, jelentős bevételeket generáló egészségügyi turizmus területén.

A Medical Art Hungary névre keresztelt klinika és panzió Szegeden, a Szent –Györgyi Albert u 26. szám alatt, a Forrás Szálló közvetlen szomszédjában épül, közel 600 m2-en, és 2015 év elejétől várja leendő vendégeit, pácienseit. A klinikai rész kezelőkkel és post-operatív szobákkal valamint saját, modern technológiával felszerelt műtővel fog rendelkezni, a panzió részben összesen 8 szoba kerül kialakításra.

Az egészségügyi szolgáltatásokon kívül kiemelt figyelmet szentel majd a turisztikai szolgáltatások nyújtására is, mely kombináció hatékonyan növelheti a Szegeden töltött vendégéjszakák számát és bevételeket generál egyéb ágazatokban is. A projektgazda cég, a „Szőke-Tisza-Wellnes” Kft., 466.986.275 forint összértékű beruházása 326.596.945 forintnyi Európai Uniós finanszírozás segítségével valósul meg.

A fejlesztés alapvető célja egy olyan színvonalas és egyedülálló intézmény létrehozása Szegeden, ahol egy professzionális orvosi csapat segítségével a megújulás, fiatalodás, regenerálódás, pihenés és kikapcsolódás körülményei adottak lesznek mind a páciensek, mind azok családtagjai számára, és amely jelentősen hozzájárulhat a régió  versenyképességének javításához az egészségügyi turizmus területén, írja közleményében a „Szőke-Tisza-Wellnes” Kft.


Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.