Levél egy születésnaposnak

Nem szokásunk személyes hangú leveleket közölni, de ez egy annyira különleges módja a köszöntésnek, hogy nem tudtunk ellenállni: közreadjuk. Április első napján 50 éves a Danubius Hotels.

Ezt olvastuk benne:

"Három évvel vagyok idősebb Nálad. 

Amikor Te születtél, én már szaladtam. Akkor még nem tudtam, hogy feléd, honnan sejtettem volna, hogy egyszer nálad kötök ki, én sem láthattam, mi mindent hoz majd a jövő.

 

Te ma vagy ötven, viszont már a szülinapod is cudarra sikeredett, világjárvány, háború, választási csatározások, infláció, munkaerőhiány – mondd, hogy lehet így ünnepelni? Hogyan gyújthatnánk most tűzijátékot a tortádon, amikor ezer kilométerre innen rakéták robbannak? Hogyan koccintsunk ma a jövődre, amikor szállodáidban hontalan, reményvesztett családok siratják múltjukat?

Fél évszázad mellett mégsem lehet szó nélkül elmenni, illik megállni egy percre, és értékelni mindazt, ami a mai nappal mögénk kerül, és a jószerencse aranyporával bevonni mindent, ami még a kanyaron túl vár ránk.  

Méltatnunk kell a szakértelmet és szakmai alázatot, ami ötven éve jellemez téged, nagybetűkkel leírni, hogy KÖSZÖNÖM, minden munkatársnak, akik részesei voltak ennek a vállvetve, összekapaszkodva megélt ötven esztendőnek. És jár a néma felállás a veszteségeidért, háborúkért, krízisekért, széthulló családokért, betegségben, öregségben elhunyt dolgozóidért.

Fárasztó is azért ötven évet megélni, te nem úgy érzed? Nehéz mindig a legjobb formánkat hozni, folyamatosan jól dönteni és minden körülmények között helyt állni. Nézem a tükörben a ráncaim, neked is több festék kell már mostanság, még ha nem mondod is, látom. És igen, nehéz lépést tartani a fiatalokkal, az új generációk nem mindig értékelik, amit mi nyújtunk, szerintem meg is mosolyognak minket néha a hátunk mögött – nem mintha te, vagy én másképp tettünk volna – ez a dolgok rendje, így kerül újra meg újra egyensúlyba a világ.

Büszke vagyok rád, hogy nem hagytad el magad, hogy odafigyelsz, és hogy mindig jut pénz a megújulásodra. Ötven évesen bevállalt apró ráncfelvarrásaid, komoly szépészeti beavatkozásaid elszántságra, hosszú távú célokra vallanak. Jó látni, hogy ilyen magabiztosan és tudatosan készülsz a jövődre, talán ez a pozitív életigenlés, mely olyan vonzóvá tesz téged ennyi év után is.  

Nekem bejön a stílusod is – persze, néha jobban néznél ki valami fiatalosabb szerelésben, viszont a konzervatív jellemed különösen nagyra tartom. Szeretem, hogy te még ismered és vállalod a régimódi értékeket: biztonság, becsület, család, közösség – az idő múlásával felértékelődnek ezek a dolgok, jelentéktelenebbé válnak a külsőségek.

Nem volt hiábavaló tisztességesen lépkedni az élet járdáján: sok híved, követőd lett az évek során, sokan szeretnek és támogatnak téged, rengeteg csoda és fényes nap vár még rád, meglásd!

 

Ötven éve jelen vagy. Ott, ahol az élet zajlik. 

Boldog szülinapot, Danubius!

Judit

2021. április 1."  

     

Forrás: Liptai Judit / Danubius Hotels


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.