Levél egy születésnaposnak

Nem szokásunk személyes hangú leveleket közölni, de ez egy annyira különleges módja a köszöntésnek, hogy nem tudtunk ellenállni: közreadjuk. Április első napján 50 éves a Danubius Hotels.

Ezt olvastuk benne:

"Három évvel vagyok idősebb Nálad. 

Amikor Te születtél, én már szaladtam. Akkor még nem tudtam, hogy feléd, honnan sejtettem volna, hogy egyszer nálad kötök ki, én sem láthattam, mi mindent hoz majd a jövő.

 

Te ma vagy ötven, viszont már a szülinapod is cudarra sikeredett, világjárvány, háború, választási csatározások, infláció, munkaerőhiány – mondd, hogy lehet így ünnepelni? Hogyan gyújthatnánk most tűzijátékot a tortádon, amikor ezer kilométerre innen rakéták robbannak? Hogyan koccintsunk ma a jövődre, amikor szállodáidban hontalan, reményvesztett családok siratják múltjukat?

Fél évszázad mellett mégsem lehet szó nélkül elmenni, illik megállni egy percre, és értékelni mindazt, ami a mai nappal mögénk kerül, és a jószerencse aranyporával bevonni mindent, ami még a kanyaron túl vár ránk.  

Méltatnunk kell a szakértelmet és szakmai alázatot, ami ötven éve jellemez téged, nagybetűkkel leírni, hogy KÖSZÖNÖM, minden munkatársnak, akik részesei voltak ennek a vállvetve, összekapaszkodva megélt ötven esztendőnek. És jár a néma felállás a veszteségeidért, háborúkért, krízisekért, széthulló családokért, betegségben, öregségben elhunyt dolgozóidért.

Fárasztó is azért ötven évet megélni, te nem úgy érzed? Nehéz mindig a legjobb formánkat hozni, folyamatosan jól dönteni és minden körülmények között helyt állni. Nézem a tükörben a ráncaim, neked is több festék kell már mostanság, még ha nem mondod is, látom. És igen, nehéz lépést tartani a fiatalokkal, az új generációk nem mindig értékelik, amit mi nyújtunk, szerintem meg is mosolyognak minket néha a hátunk mögött – nem mintha te, vagy én másképp tettünk volna – ez a dolgok rendje, így kerül újra meg újra egyensúlyba a világ.

Büszke vagyok rád, hogy nem hagytad el magad, hogy odafigyelsz, és hogy mindig jut pénz a megújulásodra. Ötven évesen bevállalt apró ráncfelvarrásaid, komoly szépészeti beavatkozásaid elszántságra, hosszú távú célokra vallanak. Jó látni, hogy ilyen magabiztosan és tudatosan készülsz a jövődre, talán ez a pozitív életigenlés, mely olyan vonzóvá tesz téged ennyi év után is.  

Nekem bejön a stílusod is – persze, néha jobban néznél ki valami fiatalosabb szerelésben, viszont a konzervatív jellemed különösen nagyra tartom. Szeretem, hogy te még ismered és vállalod a régimódi értékeket: biztonság, becsület, család, közösség – az idő múlásával felértékelődnek ezek a dolgok, jelentéktelenebbé válnak a külsőségek.

Nem volt hiábavaló tisztességesen lépkedni az élet járdáján: sok híved, követőd lett az évek során, sokan szeretnek és támogatnak téged, rengeteg csoda és fényes nap vár még rád, meglásd!

 

Ötven éve jelen vagy. Ott, ahol az élet zajlik. 

Boldog szülinapot, Danubius!

Judit

2021. április 1."  

     

Forrás: Liptai Judit / Danubius Hotels


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.