A brit fővárosban az egy kiadható szobára eső átlagos árbevétel a fix költségek elszámolása előtt (IBFC PAR) 84,29 font volt 2005-ben, ami több mint 25 százalékkal magasabb, mint ugyanez az érték a második helyezett Párizs szállodáiban (67,33 font). Érdekes ugyanakkor, hogy Párizsban nőtt a legnagyobb mértékben, 22 százalékkal a szállodák nyeresége, míg Londonban alig 1,7 százalékos volt a növekedés. A felmérésben részt vett 10 európai nagyváros közül továbbra is Brüsszelben a legalacsonyabb a fenti mutató, 28,37 font, pedig tavaly 11 százalékkal nőtt az ottani szállodák profitja. Ezzel szemben, ha a revPAR (egy kiadható szobára jutó árbevételt) mutatót nézzük, akkor Párizsé az elsőség 152,47 fonttal, Milánó a második 130,58 fonttal, London a harmadik 127,40 fonttal. A két adatsor közötti különbséget az elemzők szerint az adja, hogy ugyan Párizsban magas árbevételt lehet elérni a szállodai üzletágban, de mivel a költségek is magasabbak, mint máshol, a londoni és a milánói szállodák összességében nyereségesebbek.
Londonban érdemes szállodát üzemeltetni
Európában még mindig Londonban érdemes a leginkább szállodát üzemeltetni – ez derül ki a TRI Hospitality Consulting felméréséből.

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny
Mintegy 2700 palack bor versenyez.

Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.

Turisztikai fejlesztés Nógrádban
Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen
A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén
Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly
Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál
A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra
Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke
Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.