Megnyílt az első, nemzetközi lánchoz tartozó szálloda Zalakaroson

A júliusban indult próbaüzem után pénteken hivatalosan is átadták a Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel & Spa-t, a város első olyan szállodáját, amely nemzetközi lánchoz tartozik.

A 239 szobás hotel avatóján Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) úgy fogalmazott: az állami és uniós támogatások nélkül, magántőkéből épült négycsillagos szálloda Zalakaros minőségi fejlesztését is jelenti. A szálloda megnyitása a fürdőhely nemzetközi elismertségét is segíti.

Kitért arra is, hogy manapság nem a pénz a legfőbb kérdés egy beruházás indításánál, hanem az, hogy van-e elég munkaerő. Sokszor 5-10 jól képzett dolgozót is nehéz találni a szállodaiparban, Zalától nem messze pedig még nagyobb fizetéssel csábítják a jól képzett munkaerőt.

Novák Ferenc, a város polgármestere felidézte, hogy közel egy évtizede fogalmazódtak meg a szállodaépítés tervei. A hotel megnyitása már csak azért is meghatározó esemény Zalakaros számára, mert eddig három nagy szálloda adta a helyiadó-bevétel kétharmadát, az új hotel pedig ezt az arányt tovább növeli, és működése több tízezer vendégéjszakával gyarapítja a fürdőváros látogatottságát. 

Beszélt arról is, hogy a gyógyfürdővel közvetlen, fedett kapcsolatban lévő szálloda mellett 200 új parkolóhelyet létesített a gyógyfürdő, amely további 700 millió forintos, a minőségi szolgáltatások fejlesztését célzó beruházást is indít hamarosan.

Janicsák Regina, a szálloda megbízott igazgatója az MTI kérdésére elmondta: a több milliárd forintos beruházással épített hotelben 239 szobában közel 600 vendéget tudnak fogadni, de 300 személyes konferenciatermet is kialakítottak. A mintegy 80 alkalmazottat foglalkoztató szállodát - a budapesti és a sárvári Park Inn hotelhez hasonlóan - a Proform Zrt. építtette.

Az új zalakarosi szálloda a Carlson Rezidor Hotel Grouphoz tartozik, amely honlapja szerint 483 szállodában 105 ezer szobával rendelkezik. A szállodalánc több mint 80 országban közel 44 ezer embert foglalkoztat.

Forrás: MTI


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.