Minden negyedik Danubius-alkalmazottat továbbképeztek

Sikeresen fejeződött be a Danubius Hotels Group-nál az a TÁMOP-os uniós pályázat, amelynek keretében többek között 530 dolgozójuk vett részt különböző képzésekben - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Kőszegváry Ferenc.

A Danubius Hotels Group vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy 25 nyelvtanár, hét számítástechnikai oktató és nyolc tréner foglalkozott a munkatársak képzésével három hónapon keresztül.

A TÁMOP pályázatok célja a foglalkoztatás bővítése, az emberi erőforrások fejlesztése, a munkaerő-piaci és társadalmi diszkrimináció csökkentése. Ennek értelmében állították össze a pályázatukat, amelyen mintegy 136 millió forintot nyertek el, ebből 52 milliót a képzésekre fordíthattak, a fennmaradó összeget pedig munkahelymegőrzésre. A pályázathoz 10 százalék önrészt kellett garantálni.

- A szakmát nagyon mélyen érintette a válság, visszaesett a forgalom, és nem szerettünk volna a jól képzett munkatársi gárdából senkit sem elküldeni, ezért örültünk a pályázat sikerének - mondta Kőszegváry Ferenc.

Három téma-és munkakörben indítottak képzéseket. Sor került a vezetőkre és az értékesítőkre is, és a munkatársakat a nyelvi és az informatikai oktatásra hívták. A cégnél 2075-en dolgoznak, közülük minden negyedik tanult a három hónap alatt.

A kiválasztott 530 munkatársból 319-en tanultak nyelvet, az előzetes felmérés alapján választhattak az orosz, az angol, a német, és a spanyol nyelvtanulás mellett. - Nehéz volt úgy megszervezni ezeket a képzéseket, hogy a cég 23 szállodájából úgy küldjük képzésre a dolgozókat, hogy azt a vendég ne érezze meg, de sikerült - mondta a vezérigazgató-helyettes, aki abban bízik, hogy a szállodai munka színvonala is emelkedett a képzésekkel.


Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.