MSZÉSZ: induljon az Év Szállodája díjért!

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ idén ismét meghirdeti az Év Szállodája pályázatot. A pályázat célja bemutatni azokat a szállodákat, amelyek kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtanak, példaértékű HR politikát követnek, innovatív megoldásokkal mérséklik költségeiket és figyelemre méltó módon maximalizálják a profitjukat.

Az Év Szállodája 2023 címre 5 kategóriában lehet nevezni:

➢ 5* és 5* superior szállodák országosan

➢ 4* „limited service" szállodák (éttermükben csak reggelit szolgáltatnak) Budapest-vidék bontásban

➢ 4* és 4* superior „full service" szállodák Budapest-vidék bontásban

➢ 3*-3* superior „limited service" szállodák (éttermükben csak reggelit szolgáltatnak) Budapest-vidék bontásban

➢ 3*-3* superior „full service" szállodák Budapest-vidék bontásban

Az Év Szállodája Díj / Forrás: MSZÉSZ
Az Év Szállodája Díj / Forrás: MSZÉSZ

A pályázatra olyan MSZÉSZ tagszállodák jelentkezését várják, amelyek legalább 2020 óta üzemelnek.

A részletes pályázati felhívás itt érhető el: https://hah.hu/palyazatok/az-ev-szallodaja/ev-szallodaja-2023-palyazat/

A pályázat beadási határideje: 2024. február 18.

A díjátadásra 2024. március 8-án az Év Szállodája és az Év Fiatal Szállodása Díjátadó Gálán kerül sor ünnepélyes keretek között. 

Az Év Szállodája 2023 pályázaton sikeresen indulók közel 3 évig megfelelnek a Hotelstars kritériumrendszer 240-es („Minőség management EHQ vagy azzal egyenértékű") kritériumának, ezáltal a szálláshely-minősítési eljárás során +15 pontot szereznek 2026. december 31-ig! Info: https://www.facebook.com/mszeszhttps://www.linkedin.com/company/mszesz/https://www.instagram.com/mszesz/

 

 


NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.
Újjászervezte értékesítési csapatát az Accent Hotels

Újjászervezte értékesítési csapatát az Accent Hotels 

Magyarország piacvezető független szállodaüzemeltetője öt szakembert léptetett elő értékesítési csapatában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.