MSZÉSZ: induljon az Év Szállodája díjért!

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ idén ismét meghirdeti az Év Szállodája pályázatot. A pályázat célja bemutatni azokat a szállodákat, amelyek kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtanak, példaértékű HR politikát követnek, innovatív megoldásokkal mérséklik költségeiket és figyelemre méltó módon maximalizálják a profitjukat.

Az Év Szállodája 2023 címre 5 kategóriában lehet nevezni:

➢ 5* és 5* superior szállodák országosan

➢ 4* „limited service" szállodák (éttermükben csak reggelit szolgáltatnak) Budapest-vidék bontásban

➢ 4* és 4* superior „full service" szállodák Budapest-vidék bontásban

➢ 3*-3* superior „limited service" szállodák (éttermükben csak reggelit szolgáltatnak) Budapest-vidék bontásban

➢ 3*-3* superior „full service" szállodák Budapest-vidék bontásban

Az Év Szállodája Díj / Forrás: MSZÉSZ
Az Év Szállodája Díj / Forrás: MSZÉSZ

A pályázatra olyan MSZÉSZ tagszállodák jelentkezését várják, amelyek legalább 2020 óta üzemelnek.

A részletes pályázati felhívás itt érhető el: https://hah.hu/palyazatok/az-ev-szallodaja/ev-szallodaja-2023-palyazat/

A pályázat beadási határideje: 2024. február 18.

A díjátadásra 2024. március 8-án az Év Szállodája és az Év Fiatal Szállodása Díjátadó Gálán kerül sor ünnepélyes keretek között. 

Az Év Szállodája 2023 pályázaton sikeresen indulók közel 3 évig megfelelnek a Hotelstars kritériumrendszer 240-es („Minőség management EHQ vagy azzal egyenértékű") kritériumának, ezáltal a szálláshely-minősítési eljárás során +15 pontot szereznek 2026. december 31-ig! Info: https://www.facebook.com/mszeszhttps://www.linkedin.com/company/mszesz/https://www.instagram.com/mszesz/

 

 


Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.
Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban

Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban 

Az ibis új helyszínekkel erősíti európai pozícióit a régióban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.