MSZÉSZ: induljon az Év Szállodája díjért!

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ idén ismét meghirdeti az Év Szállodája pályázatot. A pályázat célja bemutatni azokat a szállodákat, amelyek kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtanak, példaértékű HR politikát követnek, innovatív megoldásokkal mérséklik költségeiket és figyelemre méltó módon maximalizálják a profitjukat.

Az Év Szállodája 2023 címre 5 kategóriában lehet nevezni:

➢ 5* és 5* superior szállodák országosan

➢ 4* „limited service" szállodák (éttermükben csak reggelit szolgáltatnak) Budapest-vidék bontásban

➢ 4* és 4* superior „full service" szállodák Budapest-vidék bontásban

➢ 3*-3* superior „limited service" szállodák (éttermükben csak reggelit szolgáltatnak) Budapest-vidék bontásban

➢ 3*-3* superior „full service" szállodák Budapest-vidék bontásban

Az Év Szállodája Díj / Forrás: MSZÉSZ
Az Év Szállodája Díj / Forrás: MSZÉSZ

A pályázatra olyan MSZÉSZ tagszállodák jelentkezését várják, amelyek legalább 2020 óta üzemelnek.

A részletes pályázati felhívás itt érhető el: https://hah.hu/palyazatok/az-ev-szallodaja/ev-szallodaja-2023-palyazat/

A pályázat beadási határideje: 2024. február 18.

A díjátadásra 2024. március 8-án az Év Szállodája és az Év Fiatal Szállodása Díjátadó Gálán kerül sor ünnepélyes keretek között. 

Az Év Szállodája 2023 pályázaton sikeresen indulók közel 3 évig megfelelnek a Hotelstars kritériumrendszer 240-es („Minőség management EHQ vagy azzal egyenértékű") kritériumának, ezáltal a szálláshely-minősítési eljárás során +15 pontot szereznek 2026. december 31-ig! Info: https://www.facebook.com/mszeszhttps://www.linkedin.com/company/mszesz/https://www.instagram.com/mszesz/

 

 


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.