Napos oldal

Napos oldal

Érdekesnek ígérkezik a program, hívogató a helyszín is, Hévízre meg amúgy is mindig jó ellátogatni, csak éppen az időjárás gondolja másképp: ködös, nyálkás, borús időben indulunk útnak Pestről, hogy a hévízi NaturMed Hotel Carbona**** superiorba időben érkezzünk a TÜV Rheinland InterCert Kft. különdíjának átadására, amelyet a ház étterme érdemelt ki. Ám ahogy fogynak a kilométerek, és egyre közeledünk az úti cél felé, az idő is vidámabb arcát mutatja. Érkezésünkkor pedig már simogató napsugárban fürdik a nagy hagyományokkal rendelkező, a város talán legismertebb és legkedveltebb, 261 szobás gyógy- és wellnessszállodája.

KÖVETENDŐ FÉLPANZIÓS MEGOLDÁS

A szálloda TÜV Rheinland Star minősítéssel kitüntetett Attila éttermének kiemelkedően magas színvonalát 2013-ban Magyar Termék Nagydíjjal is elismerték az egyedülálló, kalória- kategóriákat színkódolással jelző rendszerének és a speciális diétákhoz, ételérzékenységhez is alkalmazkodó kínálatának köszönhetően. A vendéglátó-egységi munkát tizenegy éve Zámbó Tibor F&B menedzser vezeti: „A zalai nagymamák konyhájára emlékeztető ízvilágot teremtettünk meg, ezt kínáljuk huszonegyféle, naponta forduló kínálatunkban. Ehhez bőségesen használunk helyi alapanyagokat. Nálunk ismeretlenek az óriás szelet torták, desszertjeink kicsik, hogy minél többet meg lehessen belőlük kóstolni.” Nem mondja a szerény szakember, de még valamire büszkék lehetnének: követésre méltó ötlet, hogy éttermükbe a vendég akár délben vagy este mehet félpanziós ellátás esetén. Nem kötelező az esti vacsora annak, aki nem vágyik rá. Ráadásul nem is kell előre eldönteni, aznap is választhat bárki akár ebédet, akár vacsorát.

 

A díjátadóra a ragyogó napfényben tündöklő Papagájos Teremben kerül sor, ahol az elmúlt hetekben nyugdíjba vonult dr. Lukács Ferenc röviden beszámol arról a négy évtizedről, amely az ő vezetésével íródik a ház történetébe. Esik szó üdülőmúltról, spontán privatizációról, különböző társaságok alakulásáról, többféle spakultúra és -életmód, valamint gyógyterápiák alkalmazásáról. „Ötven szállodát is össze lehetne rakni, annyiféle témában kínálunk szolgáltatásokat” – összegzi mondandóját a korábbi vezérigazgató.

„Azért esett erre a házra a választásunk, mert kiváló példa arra, hogyan kell érvényesülni, sikeressé válni, kitűnni a középszerűek közül” – mondja Kiss Károlyné Ildikó, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvezető igazgatója, aki ismerteti azt is, mit jelent a világszerte általánosan elismert minősítés és elismerés. Bálint Ágnes, a TÜV Rheinland InterCert Kft. menedzsere adja át a díjat. Objektív bírálati rendszerről, egyedi minősítési rendszerről, utóellenőrzésről hallunk, majd a díjátadást követően Tapodi Attila, a ház újonnan kinevezett vezérigazgatója beszámol arról, hogy hamarosan vendégváró újdonságok várhatók mind a gyógyászat, mind a beauty, mind házának gasztronómiai területén.

HÉVÍZI KIHÍVÁS

Tapodi Attila vezérigazgató új munkahelyére érkezésének első élményeiről mesél: „Bár már korábban is hívtak Hévízre – ahol jó ideje házunk van a párommal –, mégis csak tavaly ősszel döntöttem úgy, hogy elfogadom ezt a nem mindennapi kihívást. Élvezem az új feladatom minden percét, hiszen a munkám érdekesen és kreatívan komplex, a szálloda hatalmas, tele jobbnál jobb szolgáltatással. Szerencsére ma már ismerem a szálloda minden zugát. A szolgáltatásokat „testközelből” is megismertem, hiszen nem irányíthatok úgy egy ekkora házat, hogy nem ismerem annak teljes kínálatát.”


Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.