Nem fizették ki, ezért lebontotta a hotel auláját

Nem kapta meg 600 fontos, azaz nagyjából 220 ezer forintos fizetését egy brit építőmunkás, aki emiatt egy kis markolóval szétzúzta egy liverpooli hotel recepcióját – jelentette a helyi sajtó.

A munkás aznap kezdett a rombolásba, amikor át kellett volna adni az elkészült épületet – írta a Guardian, egy, az építkezésen dolgozó munkásra hivatkozva. A rombolást több munkás is végignézte, és az esetet többen is videóra vették. Ez történik, amikor az emberek nem kapják meg a fizetésüket – lehet hallani a felvételen.

A minimarkolós rombolás hétfőn, helyi idő szerint délután 3 óra körül történt a Liverpool Innovation Parkban felépült Travelodge szállodában. A videón látni, ahogy a munkás felhajt a géppel a lépcsőn, majd áttöri az üvegajtós bejáratot, majd behajt az előtérbe, és tovább folytatja a rombolást. Az egyik ott dolgozó munkás elmondása szerint aznap lett volna az épület átadása. Mindennel elkészültünk, az utolsó csempét is a helyére tettük, feltakarítottunk és minden tökéletes volt – mondta el Samuel White a Guardiannek. A férfi megerősítette a közösségi oldalakon terjedő információt, hogy markolót vezető munkásnak 600 fonttal tartozik munkaadója.

{youtube|id=JBkPKRYqaTE}

A rendőrség még keresi a férfit, aki a rombolás után elmenekült a helyszínről. A rendőrség közlése szerint egy embert kellett ellátniuk a kiérkező mentősöknek, mert diesel ment a szemébe. Más nem sérült meg. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az épületben mekkora kár keletkezett. A fővállalkozó közlése szerint strukturális károk nincsenek, és a szükséges javításokkal hamar el tudnak majd készülni – írta a Daily Mail.

Forrás: 24.hu


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.