Nemzetközi díjat kapott a budapesti bortúraszervező

Egy magyar kisvállalkozás, a gasztronómiai és bortúrákat szervező Taste Hungary díjat nyert a Drinks Business szaklap versenyén. 

A Taste Hungary Budapesten működő turisztikai vállalkozás nyerte el az idei, rangos Drinks Business Award 2014 díjat “A bor- és párlat-turizmus fejlesztése területén elért kiemelkedő teljesítményért” kategóriában.

A cég Magyarország legjobb borászatait és ételalapanyag-termelőit felvonultató gasztronómiai és bortúrák szervezésével foglalkozik.

A díj nyerteseit a londoni bormustrán (London Wine Fair) mutatták be június 3-án.

Az évente kiosztott Drinks Business Awards mostanra egy rangos, szakmailag mérvadó, nemzetközileg is elismert díjjá nőtte ki magát a bor- és szeszesital-iparágon belül. A Drinks Business vezető brit szeszesital-ipari kiadvány immáron 11. éve adományoz különböző díjakat és elismeréseket a világ vezető italos cégeinek, olyan kategóriákban, mint a kiskereskedelmi szektor, importőrök, logisztika, design és marketing.

„A Drinks Business szakmai díját azért hoztuk létre, hogy elismerjük és kiemeljük azokat a top-teljesítőket, akik a nemzetközi italiparágon belül valamilyen kiemelkedő eredményt értek el”- említette a magazin. „A díj, amelynek nyerteseit évente bemutatjuk a London Wine Fair rendezvényén, a kiemelkedő vállalkozók számára lehetővé teszi, hogy nagy nyilvánosság előtt részesülhessenek szakmai elismerésben, méghozzá a szakma legbefolyásosabb képviselői előtt.”

A Taste Hungary a turizmus kategóriájában győzött, maga mögött hagyva olyan befutókat, mint a Stellenbosch Wine Routes és a La Motte Wine Estate, melyek mindketten dél-afrikai vállalkozások.

"Míg az új világ már régóta felvirágoztatta a borturizmust, Európa számos része még nem jött rá, hogy hogyan kelthetné fel a látogatók érdeklődését saját régiója iránt. Az idei nyertes azonban egy teljesen új megközelítést talált ki arra, hogy miként csalogathatja a turistákat rögtön a kontinens szívébe” - nyilatkozta a Drinks Business Awards.

"Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy elismerték munkánkat a magyar borturizmus területén, és, hogy elnyerhettük ezt a díjat, főleg ilyen, a kategóriánkon belüli kiváló befutók között” - mondta Bánfalvi Gábor, a Taste Hungary egyik alapítója és társtulajdonosa.

"Nagyon jó érzés volt számunkra felépíteni ezt a céget, létrehozni sétáinkat, túráinkat, és látni, hogy ezek felejthetetlen élményeket nyújtanak a vendégeink számára. Büszkék vagyunk a borászokkal kialakított kapcsolatainkra, valamint arra, hogy ennyi emberrel tudtuk már megismertetni a magyar borokat. Úgy gondoljuk, hogy ez az elismerés azt is jelzi: eljött az ideje, hogy a magyar bor végre megtalálja helyét a világban; és reményünk, hogy valamiképpen mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a szakma szembenézzen ezzel a kihívással.”

A Taste Hungary-t 2008-ban alapította Carolyn Bánfalvi és Bánfalvi Gábor. Azóta szerveznek kis létszámú, ill. privát étel- és bortúrákat ügyfeleik számára. Carolyn olyan elismert könyvek szerzője, mint a Food Wine Budapest (Étel, bor, Budapest - Little Bookroom kiadó) és a The Food and Wine Lover's Guide to Hungary (Magyar ételek és borok kedvelőinek kézikönyve - Park Kiadó), cikkei rendszeresen jelennek meg nemzetközi lapokban.

ATaste Hungary túrái a gasztronómia, a helyi étkezési szokások és borok megismertetése köré szerveződnek, idegenvezetőik pedig az étkezési és italozási szokások szakértői, gasztronómiai újságírók és bloggerek, valamint elkötelezett gasztroszerelmesek. A cég elkötelezte magát amellett, hogy autentikus boros és kulináris élményeket kínáljon Magyarország, ill. a régió feljövő borvidékein, hogy vendégeit megismertesse a különböző magyar ételekkel és italokkal, valamint, hogy segítsen a magyar boripar imázsának megerősítésében.

A Taste Hungary egy maroknyi gondosan kiválasztott borpincével dolgozik együtt, akik az utazók és turisták számára emlékezetes élményekkel és kiváló borokkal szolgálnak, miközben a magyar bor és a magyar gasztronómia nagyköveteiként olyan területekre kalauzolják vendégeiket, amelyről a nemzetközi közönség még gyakran keveset tud.

A Taste Hungary sétáit, túráit és szolgáltatásait olyan kiadványokban ajánlották már, mint a The Wall Street Journal, The New York Times, és a Condé Nast Traveller.

A cég június 4-én megnyitotta Pincekonyháját a Palotanegyedben (Bródy Sándor u. 9.), amely egy borkóstoló műhelyként és bemutatókonyhaként működik majd, borkóstolókkal és különleges kulináris rendezvényekkel.

Bővebb információ a Drinks Business Awards-ról és a nyertesekről ezen a linken


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.