Niklai Ákost a HOTREC alelnökévé választották

A HOTREC Rigában tartott közgyűlésén új vezetőséget választottak. Az új elnök az osztrák Susanne Kraus-Winkler, alelnök pedig Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke lett. Rajtuk kívül az ügyvezetésbe holland, német, ír, spanyol, görög, belga és olasz szakember került be.

Az új elnök deklarált célja, hogy a vezetőséggel és a tagokkal együttműködve a HOTREC modernizálását folytassa, hogy az Európai Unió szintjén a turizmus-vendéglátást érintő kérdésekben nagyobb befolyást szerezzen a folyamatokba, a szervezet jobban átlátható legyen és tagjait még jobban kiszolgálja.

A HOTREC közleményében Kraus-Winkler asszony kijelentette: „az új Európai Bizottság felállását követően biztosítanunk kell, hogy a turizmus az európai ügyek homlokterében legyen, annak érdekében is, hogy a szállodaipar és vendéglátás versenyképessége javuljon és így jelentősen hozzájáruljon a gazdasági növekedéshez és új munkahelyek teremtéséhez”.

Az Ágazati Párbeszéd Bizottság tagjává választották Kovács Istvánt, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkárát is.

Új tagként a HOTREC tagja lett a lengyel és szlovén társszervezet is.

HOTREC

Mint ismeretes, a HOTREC európai szinten képviseli a szállodákat és éttermeket. A szektorban mintegy 1,8 millió vállalkozás működik 10 millió munkavállalóval. A fenti vállalkozások 91%-a mikrovállalkozás, azaz 10 főnél kevesebbet foglalkoztat.

A turizmus nagyságát tekintve – a kereskedelem és az építőipar után – Európai harmadik legnagyobb gazdasági ágazata.

A brüsszeli székhelyű HOTREC-nek 29 országból 44 szakmai szövetség a tagja.


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.