A négycsillagos hotelben felszolgált ételek alapanyagigényét a szomszédos gazdaság elégíti ki, így a vendégek bioételeket fogyaszthatnak 80 fős éttermében. Moór Frenc tulajdonos a Világgazdaságnak elmondta: magántőkéből és banki kölcsönből valósult meg a beruházás. Öt-hat éves megtérüléssel számolnak, ehhez 80 százalék feletti kihasználtságot várnak. A hotelhez tartozik egy több mint 200 négyzetméteres wellnessközpont, egy 80 fő befogadására alkalmas konferenciaterem, és 80 fős pinceborozó, egy könyvtár, valamint egy kis kutatólaboratórium. A hotel ugyancsak a Moór Ferenc tulajdonában lévő püspökhatvani Varga Ökogazdaság területén található, ahol a most elkészült beruházással együtt egyszerre jelen van a növénytermesztés, az állattenyésztés, a termékfeldolgozás és -értékesítés, a falusi turizmus, valamint az oktatás-kutatás.
Ökohotel Püspökhatvanban
Ökotudatos wellness-szálloda épült Püspökhatvanban, a beruházás 2005 novemberében indult, a létesítmény műszaki átadása május közepén volt. A létesítmény egy 17 szobás szállodát, és nyolc apartmanházat foglal magában.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.