Örülnek az aranykulcsosok

Budapest egyik legújabb, kimondottan a húsimádókat megcélzó helyén, a belvárosi Mészár Steak-ben tartották január 6-án este az aranykulcsos portások évköszöntő fogadásukat – üzleti partnereik számára.

A vendéglátók nevében Dallos Ferenc tulajdonos köszöntötte a jelen lévőket: a budapesti szállodák igazgatóit portásait, a turizmus ágazat vezetőit valamint a budapesti közlekedés prominens személyiségeit. Elmondta, hét év kitérő után érkezett vissza az éttermes világba, azért, hogy társaival közösen átvegye olyan exkluzív budapesti helyek üzemeltetését, amilyen a Halászbástya étterem vagy a Mátyás Pince. Emellett új helyek nyitásában is törik a fejüket, ennek egyik eklatáns példája épp az a hely, amely a belvárosi Erzsébet Hotelen belül nyílt novemberben – ez az aranykulcsosok új évi koccintásának színhelye - , és ezt követi majd tavasszal egy újabb izgalmas vendéglátóegység megnyitása.

Glázer Tamás, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese is köszöntötte az egybegyülteket, Niklai Ákos, az MSZÉSZ elnöke pedig hozzátette, ő szinte családtagként érkezik az aranykulcsos portások közé, és kihangsúlyozta, a szállodai front office pozícióban dolgozók komoly stratégiai partnerei szakmai érdekszövetségük tagjainak.

Ungár Tamás, a Magyar Aranykulcs elnöke főként annak örült, hogy mennyi hazai szállodai igazgató tisztelte meg jelenlétével az esti fogadást, valamint elégedettségének adott hangot amiatt, hogy concierge-es kollégáival együtt azt tapasztalta 2015-ben: kedvező ifordulatot vett a vendégkör a házakban. Hiszen jóval igényesebb vendégkör érkezett a fővárosi vezető szállodákban tavaly, mint évekkel korábban, és az elnök reméli, ez a tendencia az idei évben tovább erősödik.

Pazar, húst hússal bélelt finger food-os fogadás zárta a hangulatos, hóeséssel kísért esti fogadást.


Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.
MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben

MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben 

Somlyai Zoltán ismertette a legfrissebb adatokat, információkat a budapesti régióülésen.
Közeledik a Hotels Tomorrow 2025

Közeledik a Hotels Tomorrow 2025 

Az idei Hotels Tomorrow konferencia 2025. június 30-án és július 1-jén kerül megrendezésre Párizsban.
INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából

INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából 

Csökkenő turistaérkezést és vendéjszakaszámot regisztráltak keleti szomszédainknál.
Akcióban a HotelHero

Akcióban a HotelHero  

A szállodák és éttermek összefogásának köszönhetően 2025. február 2-a óta vasárnaponként 300 rászoruló jut egy-egy tányér meleg ételhez.
Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.
Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél

Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél 

A Grayling Hungary nemzetközi kommunikációs ügynökség tovább bővíti ügyfélportfólióját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.