Örülnek az aranykulcsosok

Budapest egyik legújabb, kimondottan a húsimádókat megcélzó helyén, a belvárosi Mészár Steak-ben tartották január 6-án este az aranykulcsos portások évköszöntő fogadásukat – üzleti partnereik számára.

A vendéglátók nevében Dallos Ferenc tulajdonos köszöntötte a jelen lévőket: a budapesti szállodák igazgatóit portásait, a turizmus ágazat vezetőit valamint a budapesti közlekedés prominens személyiségeit. Elmondta, hét év kitérő után érkezett vissza az éttermes világba, azért, hogy társaival közösen átvegye olyan exkluzív budapesti helyek üzemeltetését, amilyen a Halászbástya étterem vagy a Mátyás Pince. Emellett új helyek nyitásában is törik a fejüket, ennek egyik eklatáns példája épp az a hely, amely a belvárosi Erzsébet Hotelen belül nyílt novemberben – ez az aranykulcsosok új évi koccintásának színhelye - , és ezt követi majd tavasszal egy újabb izgalmas vendéglátóegység megnyitása.

Glázer Tamás, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese is köszöntötte az egybegyülteket, Niklai Ákos, az MSZÉSZ elnöke pedig hozzátette, ő szinte családtagként érkezik az aranykulcsos portások közé, és kihangsúlyozta, a szállodai front office pozícióban dolgozók komoly stratégiai partnerei szakmai érdekszövetségük tagjainak.

Ungár Tamás, a Magyar Aranykulcs elnöke főként annak örült, hogy mennyi hazai szállodai igazgató tisztelte meg jelenlétével az esti fogadást, valamint elégedettségének adott hangot amiatt, hogy concierge-es kollégáival együtt azt tapasztalta 2015-ben: kedvező ifordulatot vett a vendégkör a házakban. Hiszen jóval igényesebb vendégkör érkezett a fővárosi vezető szállodákban tavaly, mint évekkel korábban, és az elnök reméli, ez a tendencia az idei évben tovább erősödik.

Pazar, húst hússal bélelt finger food-os fogadás zárta a hangulatos, hóeséssel kísért esti fogadást.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.