Ötcsillagos, felnőttbarát hotelnyitás Balatonfüreden

Szolgáltatásainak körével ez az első ilyen típusú szálloda a tó északi oldalán.

Az idén május 16-án megnyíló LUA Resort hivatalosan is 5 csillag besorolású lett, miután sikerrel szerepelt a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület kötelező auditján.

Balatonfüred új luxusszállodáját, mint írják ezzel kapcsolatos közleményükben, az új tudatossággal és szemlélettel rendelkező vendégek részére is kínálják, ezért valódi értékekkel komplex turisztikai élményt kell nyújtani.

 

Luxus, a megszokottól eltérően és felnőttbarát

A vendégek elvárásai és utazási szokásai teljesen megváltoztak; olyan kikapcsolódási lehetőségeket és helyszíneket keresnek, ahol elmerülhetnek a fenntartható luxusban és a minőségi énidő jegyében élvezhetik a felnőtt elvonulás nyugalmát. Az új szálloda ars poeticája pedig erre ad választ. Mind a környezet, mind a hotel, a gasztronómia, a wellness és spa kezelések, valamint a szabadidős programok egy jól átgondolt, komplex filozófia mentén kerülnek kialakításra.

Fenntarthatóság

A szálloda egyedi, különleges lokációját a vízpart jelenti. Közvetlenül a szálloda előtt épül Balatonfüred új vitorlás kikötője is. A 78 szobás szálloda épülete a modern építészet letisztult, izgalmasan elegáns, natúr dizájn vonalát képviseli.

High-end minőség, Pesti István segíti a konyha csapatát

A szálloda szolgáltatásai nem csak funkció és esztétika terén különlegesek, hanem a luxus és a fenntarthatóság is szempont volt készítése során. Az alvásminőségre külön figyelmet szentelnek a beruházók – „LUA Sleeping Concept alapján” – olyan egyedi, párnamenüvel kiegészített ágy-matrac kombinációk kerültek a szobákba, amelyben valódi alvásélményre számíthat a vendég.

A szálloda gasztrotérképét a komplexitás jellemzi. Pesti István, a tatai Platán Michelincsillagos séfjének szakmai tanácsadásával magas szintű gasztronómia valósul meg a NOON Restaurant & Lounge-ban. Letisztult enteriőr, szofisztikált bistro élmény, minőségi és helyi alapanyagok jellemzik éttermi szolgáltatásukat.

A reggeli kínálatukban van egy  „LUA Specialty Coffee”, ezt szakképzett barista készíti OneEleven egyedi pörkölésű kávébabból.Bárjukban füst tematikájú koktélokat kínálnak, ahol a látvány, az íz és az aroma adja az igazi koktél élményt.

Flow élmény a spa-ban, luxustermékekkel

A szálloda a spa- és wellness-szolgáltatások terén is értéket teremt: megmutatja, hogyan lehet a legmodernebb technológiákat a hagyománnyal és a természetes megoldásokkal ötvözni. Több mint 1000 m2 , képernyőmentes terekkel, szaunavilággal rendelkezik.

A kezeléseket a magyar termálvízből készülő, világszínvonalú és legnemesebb hatóanyagokat tartalmazó Omorovicza termékekkel végzik. A wellnessrészleg különlegességei közé tartoznak a hazánkban még kevésbé ismert fémszerkezetű, rozsdamentes acélmedencék, illetve a lebegőkabin, azaz a float spa.

Télen a külső medence vizéből csodálhatják a Balatont, nyáron pedig a tó vizére helyezett exkluzív stégen napozhatnak a vendégek.

Forrás: LUA Resort / Turizmus Online


Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában 

Elképzeléseik szerint öt éven belül tizenöt-húsz hazai és külföldi egységgel rendelkező hazai szállodalánccá bővülnek.
Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója

Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója 

A HoReCa-szektoron belül.
Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében

Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében 

Opatija központjában várja vendégeit az arisztokratikus hangulatú topszálláshely, a Hotel Milenij.
Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel

Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel 

Az elismerés újabb gyümölcse a kompromisszumot nem ismerő, minőségi, profi szolgáltatásnak és kiváló vendéglátásnak.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be

A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be 

A TripAdvisor idei győztesei közt ott találjuk a Lánchíd budai-hídfőjénél, a Vár tövében található hotelt.
Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?