Ötcsillagos, felnőttbarát hotelnyitás Balatonfüreden

Szolgáltatásainak körével ez az első ilyen típusú szálloda a tó északi oldalán.

Az idén május 16-án megnyíló LUA Resort hivatalosan is 5 csillag besorolású lett, miután sikerrel szerepelt a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület kötelező auditján.

Balatonfüred új luxusszállodáját, mint írják ezzel kapcsolatos közleményükben, az új tudatossággal és szemlélettel rendelkező vendégek részére is kínálják, ezért valódi értékekkel komplex turisztikai élményt kell nyújtani.

 

Luxus, a megszokottól eltérően és felnőttbarát

A vendégek elvárásai és utazási szokásai teljesen megváltoztak; olyan kikapcsolódási lehetőségeket és helyszíneket keresnek, ahol elmerülhetnek a fenntartható luxusban és a minőségi énidő jegyében élvezhetik a felnőtt elvonulás nyugalmát. Az új szálloda ars poeticája pedig erre ad választ. Mind a környezet, mind a hotel, a gasztronómia, a wellness és spa kezelések, valamint a szabadidős programok egy jól átgondolt, komplex filozófia mentén kerülnek kialakításra.

Fenntarthatóság

A szálloda egyedi, különleges lokációját a vízpart jelenti. Közvetlenül a szálloda előtt épül Balatonfüred új vitorlás kikötője is. A 78 szobás szálloda épülete a modern építészet letisztult, izgalmasan elegáns, natúr dizájn vonalát képviseli.

High-end minőség, Pesti István segíti a konyha csapatát

A szálloda szolgáltatásai nem csak funkció és esztétika terén különlegesek, hanem a luxus és a fenntarthatóság is szempont volt készítése során. Az alvásminőségre külön figyelmet szentelnek a beruházók – „LUA Sleeping Concept alapján” – olyan egyedi, párnamenüvel kiegészített ágy-matrac kombinációk kerültek a szobákba, amelyben valódi alvásélményre számíthat a vendég.

A szálloda gasztrotérképét a komplexitás jellemzi. Pesti István, a tatai Platán Michelincsillagos séfjének szakmai tanácsadásával magas szintű gasztronómia valósul meg a NOON Restaurant & Lounge-ban. Letisztult enteriőr, szofisztikált bistro élmény, minőségi és helyi alapanyagok jellemzik éttermi szolgáltatásukat.

A reggeli kínálatukban van egy  „LUA Specialty Coffee”, ezt szakképzett barista készíti OneEleven egyedi pörkölésű kávébabból.Bárjukban füst tematikájú koktélokat kínálnak, ahol a látvány, az íz és az aroma adja az igazi koktél élményt.

Flow élmény a spa-ban, luxustermékekkel

A szálloda a spa- és wellness-szolgáltatások terén is értéket teremt: megmutatja, hogyan lehet a legmodernebb technológiákat a hagyománnyal és a természetes megoldásokkal ötvözni. Több mint 1000 m2 , képernyőmentes terekkel, szaunavilággal rendelkezik.

A kezeléseket a magyar termálvízből készülő, világszínvonalú és legnemesebb hatóanyagokat tartalmazó Omorovicza termékekkel végzik. A wellnessrészleg különlegességei közé tartoznak a hazánkban még kevésbé ismert fémszerkezetű, rozsdamentes acélmedencék, illetve a lebegőkabin, azaz a float spa.

Télen a külső medence vizéből csodálhatják a Balatont, nyáron pedig a tó vizére helyezett exkluzív stégen napozhatnak a vendégek.

Forrás: LUA Resort / Turizmus Online


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.