Ötcsillagos Oktoberfest buli

Bár már évek óta megrendezi Oktoberfest programját az ötcsillagos InterContinental Budapest, az idei október 3-i rendezvény annyiban lesz más, mint a korábbiak, hogy nemcsak partnereiket hívják el, hanem a nagyközönségnek is kínálják a tradícionális bajor ételeket, a hozzá illő jóféle sörök kíséretében.

A házban német az igazgató, de ami ezen alkalmakkor a legfontosabb: német származású a főszakács is – Ulf Burbach -, aki igazán tudja, mi kerüljön az asztalra a bajorok e jeles gasztronómiai ünnepe alkalmával. A hat bajor sőrfőzdét a Paulaner képviseli csapolt és üveges sörökkel, kétféle levest kínálnak (ököruszályt és lencsét), lesz hidegbüfé bajor sajttal, virslivel, a meleg ételek közt párolt marha szerepel sörmártásban, egészben sül ropogósra a malac a teraszon, „könnyű” főtt és sült sertéscsülök káposztával is kóstolható és almástorta, ha valakinek mindez még nem lett volna elég.

 A diétázók, light-os ételhívők ezúttal messze kerüljék a Duna-parti szálloda éttermét, akik viszont egy emlékezeteset mulatni szeretnének bajor módra – ott a helyük. Annál is inkább, mivel tradícionális bajor együttes húzza a talpalávalót, lesznek még tipikus bajor ügyességi és erőjátékok (sörcsapolás, szögbeverés kalapáccsal), kék-fehérben pompázik majd az étterem és a terasz, a felszolgálók bajor ruhákban feszítenek, és sörpadok, sörcsapolóasztalok emelik az Oktoberfest hamisítatlan hangulatát az InterContinental Budapest idei bajor ünnepén.

Forrás: Vendég & Hotel


Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.