Ötcsillagos Oktoberfest buli

Bár már évek óta megrendezi Oktoberfest programját az ötcsillagos InterContinental Budapest, az idei október 3-i rendezvény annyiban lesz más, mint a korábbiak, hogy nemcsak partnereiket hívják el, hanem a nagyközönségnek is kínálják a tradícionális bajor ételeket, a hozzá illő jóféle sörök kíséretében.

A házban német az igazgató, de ami ezen alkalmakkor a legfontosabb: német származású a főszakács is – Ulf Burbach -, aki igazán tudja, mi kerüljön az asztalra a bajorok e jeles gasztronómiai ünnepe alkalmával. A hat bajor sőrfőzdét a Paulaner képviseli csapolt és üveges sörökkel, kétféle levest kínálnak (ököruszályt és lencsét), lesz hidegbüfé bajor sajttal, virslivel, a meleg ételek közt párolt marha szerepel sörmártásban, egészben sül ropogósra a malac a teraszon, „könnyű” főtt és sült sertéscsülök káposztával is kóstolható és almástorta, ha valakinek mindez még nem lett volna elég.

 A diétázók, light-os ételhívők ezúttal messze kerüljék a Duna-parti szálloda éttermét, akik viszont egy emlékezeteset mulatni szeretnének bajor módra – ott a helyük. Annál is inkább, mivel tradícionális bajor együttes húzza a talpalávalót, lesznek még tipikus bajor ügyességi és erőjátékok (sörcsapolás, szögbeverés kalapáccsal), kék-fehérben pompázik majd az étterem és a terasz, a felszolgálók bajor ruhákban feszítenek, és sörpadok, sörcsapolóasztalok emelik az Oktoberfest hamisítatlan hangulatát az InterContinental Budapest idei bajor ünnepén.

Forrás: Vendég & Hotel


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.