Sikersztori az all inclusive a 25 éves hévízi Danubius Health Spa Resort Aqua****-ban

Az elmúlt negyed évszázadra emlékezett Hévíz második, egészségturizmusra berendezkedett szállodája az Aqua, amely eseménydús wellness hétvégére látta vendégül partnereit június 5-7. között.

Kovács Balázs, a Danubius Hotels Group értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a Danubius már 30 éve wellnessben utazik és a kényeztetés szakértője. Az Aquával kapcsolatban kiemelte, hogy a számok is bizonyítják, jó döntés volt, hogy 2008 április 1. óta az első hazai all inclusive családbarát wellness szállodává alakították, amelynek gasztronómiai szolgáltatásaira az a mottó a leginkább találó, hogy "bőséges, de egészséges".

Fekete György, a szálloda igazgatója elmondta, hogy az 1984-ben átadott ház sok más turisztikai fejlesztéshez hasonlóan abból a 200 milliárd dolláros hitelcsomagból épült, amelyet a magyar állam az osztrák bankoktól vett fel többek között turisztikai beruházások finanszírozására. A hotel – a megszokottól teljesen eltérően – már fennállásának második évében nyereséget termelt. Igaz, akkor még csak 22 milliót, a 2007-es 100 millióval szemben. A vezetés büszke arra, hogy az elmúlt 25 évben kiugróan magas, 72 százalékos átlagos kihasználtsággal üzemelt a ház, és összesen több mint két és félmillió vendégéjszakát regisztráltak. A technológiai forradalom és a költséghatékonyabb gazdálkodás miatt viszont csökkenésre is volt példa az elmúlt évtizedekben: a nyitáskor 245 fős személyzet 145 főre apadt.

Az elmúlt 8 évben 1 milliárd forintot költöttek a ház korszerűsítésére, tavaly 300 millióból modernizálták a azt éttermeket és a konyhát, hogy megfeleljenek az új, egészséges all inclusive étkezéseket biztosító koncepciónak és klimatizálták a 215 szobát. A tavaly bevezetett all inclusive ellátásnak és családbarát szolgáltatásoknak köszönhetően míg 5 éve még alig 6 százalék volt a belföldi vendégek aránya, ma már 30 százalék. A váltás óta hónapról-hónapra nő a kihasználtság, a bevételek és profit szintje – emelte ki az igazgató. Idén időarányosan már 2000-rel több osztrák és német vendég jött, és látványos a fejlődés az orosz nyelvű, valamint az izraeli piacokon. A májusi foglaltság 80 százalék körül alakult, - tavaly július-augusztusban 90 százalék fölött - és megemelkedett a kiegészítő szolgáltatásokra (pl. beauty) áldozók száma.

 


Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye

Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye 

2025 tavaszán nyílhat meg a grandiózis beruházás, amely hatalmas löketet adhat Hévíz turizmusának.
MSZÉSZ budapesti régióülés: Somlyai Zoltánt jelölik a Szállodaszövetség következő elnökének

MSZÉSZ budapesti régióülés: Somlyai Zoltánt jelölik a Szállodaszövetség következő elnökének 

Szeptember 16-án a Mercure-Ibis Budapest Castle Hillben tartotta őszi, tisztújító régióülését az MSZÉSZ fővárosi tagozata.
Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását

Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását 

A megnyitók egyikén, amikor az utazási szakma és a rendezvényes cégek képviselőit hívták el – 2024. szeptember 13-án, pénteken - mi is jelen lehettünk.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad!

Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad! 

Folytatódik a Marriott-lánc ingyenes képzési programja.
Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének

Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének 

Red Dot díjat nyert a Dorothea Hotel látogatóirányító rendszere.
Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés

Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés 

A Good Travel Seal a világ legmegbízhatóbb minősítései között szerepel.
Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ

Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége meghirdeti az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázatot.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Stratégiai partnerség a vendégelégedettség növelése érdekében

Stratégiai partnerség a vendégelégedettség növelése érdekében 

A Novotel Budapest Centrum a Kertesz Communications Consulting Kft.-vel (KCC) kötött megállapodást.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.