Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten. Kávéval, kávé-funokkal telik meg a belvárosi Akvárium szeptember utolsó hétvégéjén.

Egész napos, korlátlan kávékóstolással, kávé-koktélokkal, versenyekkel, programokkal, gépekkel és eszközökkel, valamint otthonra is megvásárolható csúcskávékkal várja a vendégeket az Akvárium Klub.

Forrás: Kávé Napja
Forrás: Kávé Napja

Magyarországon tizenkettedik alkalommal ünnepeljük a kávé világnapját A Kávé Napja esemény keretében. Szeptember 29-én, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Erzsébet téri Akvárium, ahol hazai pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, kávégépkereskedők és baristák várják a közönséget. Rengetegféle finomság kóstolható a belépő árában egész nap a csúcsminőségű espressóktól a koktélokig.

Számos olyan kávé érkezik kapszulás és szemes verzióban is a rendezvényre, amelyet csak webshopokon keresztül lehet beszerezni, most azonban helyben is kipróbálhatják és haza is vihetik a kávéínyencek.

A kávék mellett kávékészítő eszközöket is vásárolhatunk az egykaros espresso géptől kezdve a designer kotyogósokig.

Forrás: Kávé Napja
Forrás: Kávé Napja

A kezdő és tapasztalt kávérajongók kiváló minőségű, különleges (specialty) kávékkal találkozhatnak a kiállítók asztalain.

A hazai Michelin-csillagos éttermek kávés partnerei közül többen is jelen lesznek a rendezvényen. Csúcsminőségű arabica fajtákból, korlátlanul kóstolhatók egész nap a különböző kávéitalok. 

Egész nap szól a zene, pörögnek a színpadi programok, a közönség pedig rengeteg izgalmas és hasznos információt gyűjthet össze a kávé világából, miközben felfedezi az ízléséhez passzoló termékeket az erősebb koffeinbombáktól a lágy pörkölésű, citrusos afrikai magashegyi kávékig. A hidratálás nagyon fontos a kávék fogyasztásakor, ezért a szervezők ingyenesen biztosítják a szűrt vizet a rendezvényen.

A World of Coffee hazai díjazottjai – a Kávé Napján 

A kiállítók közül többen is díjat nyertek a kávévilág legrangosabb eseményén, az idei World of Coffee seregszemlén Koppenhágában. Magyar cégek a nemzetközi porondon - többek között ez is téma lesz a színpadi programok során, de hallhatunk előadást ruandai kávéfarm-szüretről, az ágazat globális kihívásairól és a hazai kávépiac helyzetéről is.

Dobókockás latte art bajnokság és gyorsasági állvanyomó verseny

Egyrészt profi és amatőr tejhaböntő-baristák mérik össze tudásukat és persze a szerencséjüket a dobókockás a Latte Art Throwdown pénzdíjas bajnokságon, Bóka Csaba moderátor vezetésével. A vállalkozó kedvű közönséget pedig egyszerűbb és nagyon szórakoztató Push for Change kapszulanyomó-versennyel várja a Samurai Shoelace, akik a Recicloo nevű innovatív, házi kapszula-újrahasznosító eszközükkel mutatkoznak be a szuper prémium kapszuláik mellett.

Kávéfarm Ruandában, tea a Dunakanyarból és a Tasting Table kisasztalos kóstolói

Apró Franciska a Sucafina nyerskávékereskedés képviseletében nemcsak előadást, hanem szűk körű kávékóstolót is tart a legizgalmasabb ruandai tételekből a Tasting Table programok keretében. Akik kísérőjegyet váltanak a zártkörű kóstolókra, csúcsminőségű afrikai kapszula-kollekciót, sőt, a kávékhoz illő rumokat és rumkoktélokat is kortyolgathatnak. Ha pedig már elég a kávéból, jöhetnek a teák: Varga Marianna teaszakértő előadással és tea cuppinggal is érkezik a magyar és európai termesztésű teák kapcsán, valamint a rendezvényen debütál Marianna Tea a kertemben című könyve.

A növényi italok új irányai is jelen lesznek

A növényi alapú italok szerepe egyre jelentősebb a kávé világában is, hiszen az egészséges életmód részeként egyre többen választják a különböző alternatív megoldásokat. A Kávé Napján az Alpro a Cafe Frei baristáival közösen mutatja meg, mennyire változatos lehet a kávé világa tej nélkül is, a Boutiq’Bar fejlesztésében pedig alkoholos és alkoholmentes Alpro koktélokat is kipróbálhat a közönség az Alpro Teraszon, illetve esős idő esetében az Alpro Lounge helyszínén.

Kiállítók: Alpro, BWT, Bányai Kávé, Borbone, Herz Coffee, Goosebumps.Coffee, Impresso Coffee Lab, Kamélia Kert, Kávékalmár, Liquid Gold italkereskedés, LaMarzocco Hungary, Molnár Barista Coffee, Monyó Brewery, My Mokka, Samurai Shoelace, Spektrum, Twenty Eight-Molk

Facebook: https://www.facebook.com/events/829485785957054

Web: www.kavenapja.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.