Szakemberképzésről szóló megállapodást kötött a Mellow Mood a Szent István Egyetemmel

A Mellow Mood cégcsoport tulajdonosai, Sameer Hamdan és Zuhair Awad nemrégiben ünnepélyes keretek között megállapodást írtak alá a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karával, melynek eredményeképpen a cégcsoport szállodái szakmai gyakornokokat fogadnak a karról, valamint a turisztikai piacot érintő egyetemi kutatásokban, képzésekben és projektekben működnek velük együtt a jövőben - közölte kedden a szállodacsoport.

Az együttműködést lehetővé teszi a hallgatók számára az azonnali szállodaiparban történő elhelyezkedés esélyét Magyarországon és külföldön egyaránt. A kutatásokban való együttműködés folyamán a hallgatóknak szélesebb és gyakorlatias rálátása lesz a turisztika piac tendenciáira, az így nyert adatok pedig a szállodacsoport szakembereinek is segítségére lesznek az értékesítési és marketing stratégia kialakításában.

A hallgatók bármely területre jelentkezhetnek a szállodacsoportnál szakmai tapasztalatuk megszerzésére, akár az egyes szállodákhoz vagy a központi irodához, ahol összesen 13 szálloda marketing és értékesítési tevékenységét irányítják a hostel kategóriától egészen az 5 csillagos luxus hotelig.

A központi értékesítés és marketing különlegesnek számít a magyar szállodai piacon, mely lehetőséget teremt a hallgatóknak egy nagyobb léptékű, komplex „know how” elsajátítására. A szállodalánc nem csak a kötelező szállodai gyakorlati helyek biztosításában játszik kiemelkedő szerepet, hanem lehetőséget nyújt arra is, hogy szakmai gyakorlatuk után adott esetben a szállodacsoportnál folytassák munkájukat.

A Mellow Mood Akadémia által a kollegák folyamatos szakmai továbbképzésben részesülnek, ami hozzásegíti őket szakmai előrelépésükben. Jó példa erre, hogy egyes munkatársak szintén gyakornokként kezdték karrierjüket a szállodacsoportnál, és sokan jelenleg már évek óta vezető beosztásban dolgoznak a cégcsoportnál.

A hallgatók részére nem csupán a Szent István Egyetem által szervezett kommunikáció biztosít információt, hanem a szállodacsoport HR igazgatója, Kmoskó Judit is rendszeresen tájékoztatja a hallgatókat az egyetemen tartott előadásai során, így lehetőséget teremtve a személyes válaszadásra.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.