Szakemberképzésről szóló megállapodást kötött a Mellow Mood a Szent István Egyetemmel

A Mellow Mood cégcsoport tulajdonosai, Sameer Hamdan és Zuhair Awad nemrégiben ünnepélyes keretek között megállapodást írtak alá a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karával, melynek eredményeképpen a cégcsoport szállodái szakmai gyakornokokat fogadnak a karról, valamint a turisztikai piacot érintő egyetemi kutatásokban, képzésekben és projektekben működnek velük együtt a jövőben - közölte kedden a szállodacsoport.

Az együttműködést lehetővé teszi a hallgatók számára az azonnali szállodaiparban történő elhelyezkedés esélyét Magyarországon és külföldön egyaránt. A kutatásokban való együttműködés folyamán a hallgatóknak szélesebb és gyakorlatias rálátása lesz a turisztika piac tendenciáira, az így nyert adatok pedig a szállodacsoport szakembereinek is segítségére lesznek az értékesítési és marketing stratégia kialakításában.

A hallgatók bármely területre jelentkezhetnek a szállodacsoportnál szakmai tapasztalatuk megszerzésére, akár az egyes szállodákhoz vagy a központi irodához, ahol összesen 13 szálloda marketing és értékesítési tevékenységét irányítják a hostel kategóriától egészen az 5 csillagos luxus hotelig.

A központi értékesítés és marketing különlegesnek számít a magyar szállodai piacon, mely lehetőséget teremt a hallgatóknak egy nagyobb léptékű, komplex „know how” elsajátítására. A szállodalánc nem csak a kötelező szállodai gyakorlati helyek biztosításában játszik kiemelkedő szerepet, hanem lehetőséget nyújt arra is, hogy szakmai gyakorlatuk után adott esetben a szállodacsoportnál folytassák munkájukat.

A Mellow Mood Akadémia által a kollegák folyamatos szakmai továbbképzésben részesülnek, ami hozzásegíti őket szakmai előrelépésükben. Jó példa erre, hogy egyes munkatársak szintén gyakornokként kezdték karrierjüket a szállodacsoportnál, és sokan jelenleg már évek óta vezető beosztásban dolgoznak a cégcsoportnál.

A hallgatók részére nem csupán a Szent István Egyetem által szervezett kommunikáció biztosít információt, hanem a szállodacsoport HR igazgatója, Kmoskó Judit is rendszeresen tájékoztatja a hallgatókat az egyetemen tartott előadásai során, így lehetőséget teremtve a személyes válaszadásra.


Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden

Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden 

Van a Balaton északi partján egy hely, amit, ha egyszer felfedez az ember, szinte biztos, hogy szeretne oda visszatérni.
Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a  Danubius Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Danubius Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.