Szakemberképzésről szóló megállapodást kötött a Mellow Mood a Szent István Egyetemmel

A Mellow Mood cégcsoport tulajdonosai, Sameer Hamdan és Zuhair Awad nemrégiben ünnepélyes keretek között megállapodást írtak alá a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karával, melynek eredményeképpen a cégcsoport szállodái szakmai gyakornokokat fogadnak a karról, valamint a turisztikai piacot érintő egyetemi kutatásokban, képzésekben és projektekben működnek velük együtt a jövőben - közölte kedden a szállodacsoport.

Az együttműködést lehetővé teszi a hallgatók számára az azonnali szállodaiparban történő elhelyezkedés esélyét Magyarországon és külföldön egyaránt. A kutatásokban való együttműködés folyamán a hallgatóknak szélesebb és gyakorlatias rálátása lesz a turisztika piac tendenciáira, az így nyert adatok pedig a szállodacsoport szakembereinek is segítségére lesznek az értékesítési és marketing stratégia kialakításában.

A hallgatók bármely területre jelentkezhetnek a szállodacsoportnál szakmai tapasztalatuk megszerzésére, akár az egyes szállodákhoz vagy a központi irodához, ahol összesen 13 szálloda marketing és értékesítési tevékenységét irányítják a hostel kategóriától egészen az 5 csillagos luxus hotelig.

A központi értékesítés és marketing különlegesnek számít a magyar szállodai piacon, mely lehetőséget teremt a hallgatóknak egy nagyobb léptékű, komplex „know how” elsajátítására. A szállodalánc nem csak a kötelező szállodai gyakorlati helyek biztosításában játszik kiemelkedő szerepet, hanem lehetőséget nyújt arra is, hogy szakmai gyakorlatuk után adott esetben a szállodacsoportnál folytassák munkájukat.

A Mellow Mood Akadémia által a kollegák folyamatos szakmai továbbképzésben részesülnek, ami hozzásegíti őket szakmai előrelépésükben. Jó példa erre, hogy egyes munkatársak szintén gyakornokként kezdték karrierjüket a szállodacsoportnál, és sokan jelenleg már évek óta vezető beosztásban dolgoznak a cégcsoportnál.

A hallgatók részére nem csupán a Szent István Egyetem által szervezett kommunikáció biztosít információt, hanem a szállodacsoport HR igazgatója, Kmoskó Judit is rendszeresen tájékoztatja a hallgatókat az egyetemen tartott előadásai során, így lehetőséget teremtve a személyes válaszadásra.


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.