Szezonálisan megnyitott a szegedi Royal Hotel

Az idén is szezonálisan megnyitották a szegedi belvárosi Royal Hotelt. A szálloda néhány hónapig üzemel, majd ismét bezár. Az éttermet gazdasági okok miatt nem hasznosítják - írja a Szeged Ma.

Ismét megnyitott a szegedi belvárosban a Royal Hotel. Ma már az első vendégek is megérkeztek a szállodába, amely csak szezonálisan tart nyitva. Kisimre Szabolcs, a hotel marketingcégének, az Első Reklám ügyvezető igazgatója elmondta, ugyanúgy, mint tavaly, az idén is szeptember végén, október elején bezárnak. „A szálloda 60 szobával működik, de az éttermet nem nyitjuk ki. Az étkeztetés a szomszédos vendéglátóegységben történik” – hallottuk az ügyvezetőtől. Az utóbbi döntést gazdasági okokra hivatkozva hozta meg a hotel vezetése. A Royalt öt éve felújították, majd évekre bezárták, és 2009-ben nyitották meg újra. A jelenlegi háromcsillagos szállodát tovább szeretnék korszerűsíteni, hogy elérjék a negyedik fokozatot. Kérdésünkre, hogy ehhez megvan-e kellő összeg, Kisimre Sza-bolcs kitérő választ adott. Annyit említett, hogy több évvel ezelőtt pályáztak korszerű-sítésre, de az eredményről nem számolhatott be. Azt viszont megemlítette, hogy tavaly is gyorsan elterjedt a híre a szálloda megnyitá-sának és 12 orvos konferencia vendégeit is itt szállásolták el. Külön hozzátette, hogy a Kölcsey utca felújítása nem akadályozza a szálloda vendégek parkolását, a belső udvarban 52 helyet alakítottak ki. Arra a kérdésre, hogy a parkolókat a nem szállodavendégek igénybe vehetik-e, azt felelte, hogy foglalástól függően be lehet állni. Mint megtudtuk, a szálloda udvarában olcsóbban lehet parkolni, mint a belváros közterületén, ahol több parkolóhely megszűnt. Információnk szerint a Royal területén további parkolók létesítését is tervezik. Mind-ezt a marketingcég ügyvezetője nem erősítette meg.

így kötelezte el magát a fenntarthatóság mellett az Év zöld szállodája

így kötelezte el magát a fenntarthatóság mellett az Év zöld szállodája 

Hazánk vezető márkái közül többen is kiemelkednek ezen a téren, amikor pedig a különböző szektorból érkező magyar márkák összefognak, akkor születnek az igazán jó megoldások.
Egy éves a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton

Egy éves a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton 

Az első évben több, mint 50.000 vendég látogatott el Szántódra, az egyedülálló tematikával rendelkező, családbarát hotelbe.
Katolikus kulturális központból szálloda: új üzemeltetőnél a D50

Katolikus kulturális központból szálloda: új üzemeltetőnél a D50  

Az Eventrend Group üzemelteti a továbbiakban a D50-et.
Új vezérigazgató két budapesti Marriott-ház élén

Új vezérigazgató két budapesti Marriott-ház élén 

Angela Saliba a Budapest Marriott Hotel és a Millennium Court, Marriott Executive Apartments új vezérigazgatója.
Májustól üzemeltetőváltás egy dobogókői és egy tihanyi szálláshely esetén

Májustól üzemeltetőváltás egy dobogókői és egy tihanyi szálláshely esetén 

Májustól az Accent Hotels üzemelteti a Cardoner Hotelt és a Tihany Yacht Clubot.
Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás

Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás 

Olaszországi tanulmányúton inspirálódtak a hazai kastélyszállodások.
Igazgatóváltás a Hotel Clark Budapest élén

Igazgatóváltás a Hotel Clark Budapest élén 

A Hotel Clark Budapestben a munkát idén májustól Lakézi András vezeti, aki Lukács Istvánt követi az igazgatói székben.
Különleges megoldással készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje

Különleges megoldással készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje 

Építészeti vizualizációval készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje.
Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában 

Elképzeléseik szerint öt éven belül tizenöt-húsz hazai és külföldi egységgel rendelkező hazai szállodalánccá bővülnek.
Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója

Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója 

A HoReCa-szektoron belül.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.