Tökéletes kacsa Budán

A Batthyány tér közelében megnyílt vietnami étterem igazi kulináris kalandot kínál a betérő vendégeknek. Tradicionális vietnami design és zene, ázsiai vendégszeretet és a vietnami topséf küldetéstudata teszik kihagyhatatlan élménnyé a nemrégiben megnyitott Hanoit.

Mosolygósan fogad Nguyen The Nam, a Hanoi Restaurant séfje, azonnal hellyel kínál, és már sorakoznak az ínyenc vendégváró falatok. Melléjük az asztalra kerülnek Észak-Vietnam hagyományos italai is: sör, kávé (bor helyett) és pálinka…

HOGY KERÜL A KOTYOGÓ AZ ASZTALRA?

A vietnami kávét talán nem kell min- denkinek bemutatni, hiszen a délkelet- ázsiai ország a világ második legnagyobb kávéexportőre Brazília után. A kávé elkészítésének módja igazán különleges, mutatja Nguyan The Nam. Már a tálalás sem a megszokott: a kávé kisméretű alumíniumfőzőben készül (amely erősen emlékeztet a „kotyogós” kávéfőzőre), amelynek aljára kávéscsészét helyeznek, ebbe lefő az aromás arabica kávé, a csészébe előre bekészített sűrített tejbe érkezve. A helyi sör és rizspálinka kóstolása későbbre marad, hiszen közben a konyhába invitál a barátságos, közvetlen séf, hogy bemutassa, hogyan készül a vietnami kacsa öt perc leforgása alatt – körettel együtt!

VIETNAMI KACSA, KÖRETTEL – ÖT PERC ALATT

A konyha központi eleme a hatalmas wok, amelyben pillanatok alatt készül el a jellegzetes tojásos rizs és a zöldséges feltét. A 60 fokon, hirtelen sütött kacsa a vékony bundás rétegnek köszönhetően megőrzi zamatosságát. Az asztalon, a vendég keze ügyében kell lennie az édes chiliszósznak, a szójaszósznak és nuoc maannak, azaz halszósznak, amelyekkel bárki kedvére ízesítheti tovább a finom, hamísítatlanul egyedi vietnami fogást.

SZTÁRSÉF A KONYHÁN

A konyhai profzmus a többéves szakmai tapasztalatnak köszönhető: Nguyan The Nam séf Vietnamban akkora népszerűségnek örvend, hogy saját gasztrotévéshow-ja is volt Monan Viet-Noi Show néven. A hazai sikerek után több európai országba is hívták séfnek, így bejárta Németországot és Csehországot is, míg végül hazánkba érkezett. Konyhájában visszaköszönnek az ázsiai gasztronómiára jellemző megoldások: a kiszolgálás, a tisztaság, az ízvilág, a tálalás és a hozzávalók frissessége nála alapvető szempont. Nguyan The Nam elárulja, legfőbb célkitűzése a vietnami kultúra és gasztronómia megismertetése a szélesebb célközönséggel. A menüt böngészve rengetegféle pho levest, tavaszi és nyári tekercset, tenger gyümölcseit, csirke- és sertéshúsokat találhat a vendég, amelyekből bőséges kóstolótálakat is összeállítanak a vendégszerető házigazdák.


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.