Tökéletes kacsa Budán

A Batthyány tér közelében megnyílt vietnami étterem igazi kulináris kalandot kínál a betérő vendégeknek. Tradicionális vietnami design és zene, ázsiai vendégszeretet és a vietnami topséf küldetéstudata teszik kihagyhatatlan élménnyé a nemrégiben megnyitott Hanoit.

Mosolygósan fogad Nguyen The Nam, a Hanoi Restaurant séfje, azonnal hellyel kínál, és már sorakoznak az ínyenc vendégváró falatok. Melléjük az asztalra kerülnek Észak-Vietnam hagyományos italai is: sör, kávé (bor helyett) és pálinka…

HOGY KERÜL A KOTYOGÓ AZ ASZTALRA?

A vietnami kávét talán nem kell min- denkinek bemutatni, hiszen a délkelet- ázsiai ország a világ második legnagyobb kávéexportőre Brazília után. A kávé elkészítésének módja igazán különleges, mutatja Nguyan The Nam. Már a tálalás sem a megszokott: a kávé kisméretű alumíniumfőzőben készül (amely erősen emlékeztet a „kotyogós” kávéfőzőre), amelynek aljára kávéscsészét helyeznek, ebbe lefő az aromás arabica kávé, a csészébe előre bekészített sűrített tejbe érkezve. A helyi sör és rizspálinka kóstolása későbbre marad, hiszen közben a konyhába invitál a barátságos, közvetlen séf, hogy bemutassa, hogyan készül a vietnami kacsa öt perc leforgása alatt – körettel együtt!

VIETNAMI KACSA, KÖRETTEL – ÖT PERC ALATT

A konyha központi eleme a hatalmas wok, amelyben pillanatok alatt készül el a jellegzetes tojásos rizs és a zöldséges feltét. A 60 fokon, hirtelen sütött kacsa a vékony bundás rétegnek köszönhetően megőrzi zamatosságát. Az asztalon, a vendég keze ügyében kell lennie az édes chiliszósznak, a szójaszósznak és nuoc maannak, azaz halszósznak, amelyekkel bárki kedvére ízesítheti tovább a finom, hamísítatlanul egyedi vietnami fogást.

SZTÁRSÉF A KONYHÁN

A konyhai profzmus a többéves szakmai tapasztalatnak köszönhető: Nguyan The Nam séf Vietnamban akkora népszerűségnek örvend, hogy saját gasztrotévéshow-ja is volt Monan Viet-Noi Show néven. A hazai sikerek után több európai országba is hívták séfnek, így bejárta Németországot és Csehországot is, míg végül hazánkba érkezett. Konyhájában visszaköszönnek az ázsiai gasztronómiára jellemző megoldások: a kiszolgálás, a tisztaság, az ízvilág, a tálalás és a hozzávalók frissessége nála alapvető szempont. Nguyan The Nam elárulja, legfőbb célkitűzése a vietnami kultúra és gasztronómia megismertetése a szélesebb célközönséggel. A menüt böngészve rengetegféle pho levest, tavaszi és nyári tekercset, tenger gyümölcseit, csirke- és sertéshúsokat találhat a vendég, amelyekből bőséges kóstolótálakat is összeállítanak a vendégszerető házigazdák.


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.