Tökéletes kacsa Budán

A Batthyány tér közelében megnyílt vietnami étterem igazi kulináris kalandot kínál a betérő vendégeknek. Tradicionális vietnami design és zene, ázsiai vendégszeretet és a vietnami topséf küldetéstudata teszik kihagyhatatlan élménnyé a nemrégiben megnyitott Hanoit.

Mosolygósan fogad Nguyen The Nam, a Hanoi Restaurant séfje, azonnal hellyel kínál, és már sorakoznak az ínyenc vendégváró falatok. Melléjük az asztalra kerülnek Észak-Vietnam hagyományos italai is: sör, kávé (bor helyett) és pálinka…

HOGY KERÜL A KOTYOGÓ AZ ASZTALRA?

A vietnami kávét talán nem kell min- denkinek bemutatni, hiszen a délkelet- ázsiai ország a világ második legnagyobb kávéexportőre Brazília után. A kávé elkészítésének módja igazán különleges, mutatja Nguyan The Nam. Már a tálalás sem a megszokott: a kávé kisméretű alumíniumfőzőben készül (amely erősen emlékeztet a „kotyogós” kávéfőzőre), amelynek aljára kávéscsészét helyeznek, ebbe lefő az aromás arabica kávé, a csészébe előre bekészített sűrített tejbe érkezve. A helyi sör és rizspálinka kóstolása későbbre marad, hiszen közben a konyhába invitál a barátságos, közvetlen séf, hogy bemutassa, hogyan készül a vietnami kacsa öt perc leforgása alatt – körettel együtt!

VIETNAMI KACSA, KÖRETTEL – ÖT PERC ALATT

A konyha központi eleme a hatalmas wok, amelyben pillanatok alatt készül el a jellegzetes tojásos rizs és a zöldséges feltét. A 60 fokon, hirtelen sütött kacsa a vékony bundás rétegnek köszönhetően megőrzi zamatosságát. Az asztalon, a vendég keze ügyében kell lennie az édes chiliszósznak, a szójaszósznak és nuoc maannak, azaz halszósznak, amelyekkel bárki kedvére ízesítheti tovább a finom, hamísítatlanul egyedi vietnami fogást.

SZTÁRSÉF A KONYHÁN

A konyhai profzmus a többéves szakmai tapasztalatnak köszönhető: Nguyan The Nam séf Vietnamban akkora népszerűségnek örvend, hogy saját gasztrotévéshow-ja is volt Monan Viet-Noi Show néven. A hazai sikerek után több európai országba is hívták séfnek, így bejárta Németországot és Csehországot is, míg végül hazánkba érkezett. Konyhájában visszaköszönnek az ázsiai gasztronómiára jellemző megoldások: a kiszolgálás, a tisztaság, az ízvilág, a tálalás és a hozzávalók frissessége nála alapvető szempont. Nguyan The Nam elárulja, legfőbb célkitűzése a vietnami kultúra és gasztronómia megismertetése a szélesebb célközönséggel. A menüt böngészve rengetegféle pho levest, tavaszi és nyári tekercset, tenger gyümölcseit, csirke- és sertéshúsokat találhat a vendég, amelyekből bőséges kóstolótálakat is összeállítanak a vendégszerető házigazdák.


Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.