Tökéletes kacsa Budán

A Batthyány tér közelében megnyílt vietnami étterem igazi kulináris kalandot kínál a betérő vendégeknek. Tradicionális vietnami design és zene, ázsiai vendégszeretet és a vietnami topséf küldetéstudata teszik kihagyhatatlan élménnyé a nemrégiben megnyitott Hanoit.

Mosolygósan fogad Nguyen The Nam, a Hanoi Restaurant séfje, azonnal hellyel kínál, és már sorakoznak az ínyenc vendégváró falatok. Melléjük az asztalra kerülnek Észak-Vietnam hagyományos italai is: sör, kávé (bor helyett) és pálinka…

HOGY KERÜL A KOTYOGÓ AZ ASZTALRA?

A vietnami kávét talán nem kell min- denkinek bemutatni, hiszen a délkelet- ázsiai ország a világ második legnagyobb kávéexportőre Brazília után. A kávé elkészítésének módja igazán különleges, mutatja Nguyan The Nam. Már a tálalás sem a megszokott: a kávé kisméretű alumíniumfőzőben készül (amely erősen emlékeztet a „kotyogós” kávéfőzőre), amelynek aljára kávéscsészét helyeznek, ebbe lefő az aromás arabica kávé, a csészébe előre bekészített sűrített tejbe érkezve. A helyi sör és rizspálinka kóstolása későbbre marad, hiszen közben a konyhába invitál a barátságos, közvetlen séf, hogy bemutassa, hogyan készül a vietnami kacsa öt perc leforgása alatt – körettel együtt!

VIETNAMI KACSA, KÖRETTEL – ÖT PERC ALATT

A konyha központi eleme a hatalmas wok, amelyben pillanatok alatt készül el a jellegzetes tojásos rizs és a zöldséges feltét. A 60 fokon, hirtelen sütött kacsa a vékony bundás rétegnek köszönhetően megőrzi zamatosságát. Az asztalon, a vendég keze ügyében kell lennie az édes chiliszósznak, a szójaszósznak és nuoc maannak, azaz halszósznak, amelyekkel bárki kedvére ízesítheti tovább a finom, hamísítatlanul egyedi vietnami fogást.

SZTÁRSÉF A KONYHÁN

A konyhai profzmus a többéves szakmai tapasztalatnak köszönhető: Nguyan The Nam séf Vietnamban akkora népszerűségnek örvend, hogy saját gasztrotévéshow-ja is volt Monan Viet-Noi Show néven. A hazai sikerek után több európai országba is hívták séfnek, így bejárta Németországot és Csehországot is, míg végül hazánkba érkezett. Konyhájában visszaköszönnek az ázsiai gasztronómiára jellemző megoldások: a kiszolgálás, a tisztaság, az ízvilág, a tálalás és a hozzávalók frissessége nála alapvető szempont. Nguyan The Nam elárulja, legfőbb célkitűzése a vietnami kultúra és gasztronómia megismertetése a szélesebb célközönséggel. A menüt böngészve rengetegféle pho levest, tavaszi és nyári tekercset, tenger gyümölcseit, csirke- és sertéshúsokat találhat a vendég, amelyekből bőséges kóstolótálakat is összeállítanak a vendégszerető házigazdák.


Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.