Tökéletes kacsa Budán

A Batthyány tér közelében megnyílt vietnami étterem igazi kulináris kalandot kínál a betérő vendégeknek. Tradicionális vietnami design és zene, ázsiai vendégszeretet és a vietnami topséf küldetéstudata teszik kihagyhatatlan élménnyé a nemrégiben megnyitott Hanoit.

Mosolygósan fogad Nguyen The Nam, a Hanoi Restaurant séfje, azonnal hellyel kínál, és már sorakoznak az ínyenc vendégváró falatok. Melléjük az asztalra kerülnek Észak-Vietnam hagyományos italai is: sör, kávé (bor helyett) és pálinka…

HOGY KERÜL A KOTYOGÓ AZ ASZTALRA?

A vietnami kávét talán nem kell min- denkinek bemutatni, hiszen a délkelet- ázsiai ország a világ második legnagyobb kávéexportőre Brazília után. A kávé elkészítésének módja igazán különleges, mutatja Nguyan The Nam. Már a tálalás sem a megszokott: a kávé kisméretű alumíniumfőzőben készül (amely erősen emlékeztet a „kotyogós” kávéfőzőre), amelynek aljára kávéscsészét helyeznek, ebbe lefő az aromás arabica kávé, a csészébe előre bekészített sűrített tejbe érkezve. A helyi sör és rizspálinka kóstolása későbbre marad, hiszen közben a konyhába invitál a barátságos, közvetlen séf, hogy bemutassa, hogyan készül a vietnami kacsa öt perc leforgása alatt – körettel együtt!

VIETNAMI KACSA, KÖRETTEL – ÖT PERC ALATT

A konyha központi eleme a hatalmas wok, amelyben pillanatok alatt készül el a jellegzetes tojásos rizs és a zöldséges feltét. A 60 fokon, hirtelen sütött kacsa a vékony bundás rétegnek köszönhetően megőrzi zamatosságát. Az asztalon, a vendég keze ügyében kell lennie az édes chiliszósznak, a szójaszósznak és nuoc maannak, azaz halszósznak, amelyekkel bárki kedvére ízesítheti tovább a finom, hamísítatlanul egyedi vietnami fogást.

SZTÁRSÉF A KONYHÁN

A konyhai profzmus a többéves szakmai tapasztalatnak köszönhető: Nguyan The Nam séf Vietnamban akkora népszerűségnek örvend, hogy saját gasztrotévéshow-ja is volt Monan Viet-Noi Show néven. A hazai sikerek után több európai országba is hívták séfnek, így bejárta Németországot és Csehországot is, míg végül hazánkba érkezett. Konyhájában visszaköszönnek az ázsiai gasztronómiára jellemző megoldások: a kiszolgálás, a tisztaság, az ízvilág, a tálalás és a hozzávalók frissessége nála alapvető szempont. Nguyan The Nam elárulja, legfőbb célkitűzése a vietnami kultúra és gasztronómia megismertetése a szélesebb célközönséggel. A menüt böngészve rengetegféle pho levest, tavaszi és nyári tekercset, tenger gyümölcseit, csirke- és sertéshúsokat találhat a vendég, amelyekből bőséges kóstolótálakat is összeállítanak a vendégszerető házigazdák.


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.