Májusban nyit az Airport Hotel Stáció új szárnya

Fontos fázisához érkezett az Airport Hotel Stáció fejlesztése: a 2006-ban nyitott szálloda bővítése keretében szerdán rendezték meg a bokrétaünnepet.

A 650 millió forintos értékű fejlesztés 200 millió forintos uniós támogatással valósul meg, várhatóan májusra. A beruházás keretében 8-10 új munkatárs foglalkoztatását vállalták, de körülbelül 13-15 új munkahely létrehozása várható a szállodában a bővítés révén – mondta el lapunknak Kiss Gergő igazgató.

A bokrétaünnepségen beszédet mondott Szlahó Csaba, Vecsés város polgármestere, aki üdvözölte a beruházást, és kiemelte, hogy az elmúlt, válsággal terhelt időszakban is folyamatosak a fejlesztések a régióban.

A beruházás projektvezetője, Nagyiványi Antall, az Airport Hotel Stáció új épületrészének paramétereiről beszélt. Az új szárnyban 45 szoba – ebből 5 business apartman - lesz, amelyek hűtése-fűtése a kor követelményeinek megfelelő, energiatakarékos és környezetkímélő hőszivattyús rendszerrel történik. Jelenleg az épület homlokzati falainak hőszigetelése zajlik, az általánosan használt 5-10 cm-es szigetelés helyett, azonban már itt is az energiatakarékossági szempontokat szem előtt tartva, 15-20 cm-es dryvit réteget alkalmaznak. Az épületben helyet kap egy 1200 négyzetméteren elterülő fitnesz és wellness részleg, amelynek fő attrakciója lesz a 8X19 méteres úszómedence, de megtalálható lesz még a wellness részlegen a finn szauna, gőzkabin, infra kabin, tengeri klíma, merülő-medence, élményzuhanyok, fűtött pihenőpadok, jakuzzi és egy vitál bár is.

A hotel igazgatója Kiss Gergő kiemelte, hogy az új szárny megnyitását nagy érdeklődés kíséri a környéken, hiszen a wellness- fitnesz részleg nem csak a hotel vendégeinek, hanem régióban élőknek is elérhető lesz. Az új részleg megnyitását május első hetére tervezik és egyben partnertalálkozót is tartanak, amikor is felavatják az új 220 négyzetméteres konferenciatermet.


Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.
Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél

Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél 

A Grayling Hungary nemzetközi kommunikációs ügynökség tovább bővíti ügyfélportfólióját.
Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.