Májusban nyit az Airport Hotel Stáció új szárnya

Fontos fázisához érkezett az Airport Hotel Stáció fejlesztése: a 2006-ban nyitott szálloda bővítése keretében szerdán rendezték meg a bokrétaünnepet.

A 650 millió forintos értékű fejlesztés 200 millió forintos uniós támogatással valósul meg, várhatóan májusra. A beruházás keretében 8-10 új munkatárs foglalkoztatását vállalták, de körülbelül 13-15 új munkahely létrehozása várható a szállodában a bővítés révén – mondta el lapunknak Kiss Gergő igazgató.

A bokrétaünnepségen beszédet mondott Szlahó Csaba, Vecsés város polgármestere, aki üdvözölte a beruházást, és kiemelte, hogy az elmúlt, válsággal terhelt időszakban is folyamatosak a fejlesztések a régióban.

A beruházás projektvezetője, Nagyiványi Antall, az Airport Hotel Stáció új épületrészének paramétereiről beszélt. Az új szárnyban 45 szoba – ebből 5 business apartman - lesz, amelyek hűtése-fűtése a kor követelményeinek megfelelő, energiatakarékos és környezetkímélő hőszivattyús rendszerrel történik. Jelenleg az épület homlokzati falainak hőszigetelése zajlik, az általánosan használt 5-10 cm-es szigetelés helyett, azonban már itt is az energiatakarékossági szempontokat szem előtt tartva, 15-20 cm-es dryvit réteget alkalmaznak. Az épületben helyet kap egy 1200 négyzetméteren elterülő fitnesz és wellness részleg, amelynek fő attrakciója lesz a 8X19 méteres úszómedence, de megtalálható lesz még a wellness részlegen a finn szauna, gőzkabin, infra kabin, tengeri klíma, merülő-medence, élményzuhanyok, fűtött pihenőpadok, jakuzzi és egy vitál bár is.

A hotel igazgatója Kiss Gergő kiemelte, hogy az új szárny megnyitását nagy érdeklődés kíséri a környéken, hiszen a wellness- fitnesz részleg nem csak a hotel vendégeinek, hanem régióban élőknek is elérhető lesz. Az új részleg megnyitását május első hetére tervezik és egyben partnertalálkozót is tartanak, amikor is felavatják az új 220 négyzetméteres konferenciatermet.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.