Májusban nyit az Airport Hotel Stáció új szárnya

Fontos fázisához érkezett az Airport Hotel Stáció fejlesztése: a 2006-ban nyitott szálloda bővítése keretében szerdán rendezték meg a bokrétaünnepet.

A 650 millió forintos értékű fejlesztés 200 millió forintos uniós támogatással valósul meg, várhatóan májusra. A beruházás keretében 8-10 új munkatárs foglalkoztatását vállalták, de körülbelül 13-15 új munkahely létrehozása várható a szállodában a bővítés révén – mondta el lapunknak Kiss Gergő igazgató.

A bokrétaünnepségen beszédet mondott Szlahó Csaba, Vecsés város polgármestere, aki üdvözölte a beruházást, és kiemelte, hogy az elmúlt, válsággal terhelt időszakban is folyamatosak a fejlesztések a régióban.

A beruházás projektvezetője, Nagyiványi Antall, az Airport Hotel Stáció új épületrészének paramétereiről beszélt. Az új szárnyban 45 szoba – ebből 5 business apartman - lesz, amelyek hűtése-fűtése a kor követelményeinek megfelelő, energiatakarékos és környezetkímélő hőszivattyús rendszerrel történik. Jelenleg az épület homlokzati falainak hőszigetelése zajlik, az általánosan használt 5-10 cm-es szigetelés helyett, azonban már itt is az energiatakarékossági szempontokat szem előtt tartva, 15-20 cm-es dryvit réteget alkalmaznak. Az épületben helyet kap egy 1200 négyzetméteren elterülő fitnesz és wellness részleg, amelynek fő attrakciója lesz a 8X19 méteres úszómedence, de megtalálható lesz még a wellness részlegen a finn szauna, gőzkabin, infra kabin, tengeri klíma, merülő-medence, élményzuhanyok, fűtött pihenőpadok, jakuzzi és egy vitál bár is.

A hotel igazgatója Kiss Gergő kiemelte, hogy az új szárny megnyitását nagy érdeklődés kíséri a környéken, hiszen a wellness- fitnesz részleg nem csak a hotel vendégeinek, hanem régióban élőknek is elérhető lesz. Az új részleg megnyitását május első hetére tervezik és egyben partnertalálkozót is tartanak, amikor is felavatják az új 220 négyzetméteres konferenciatermet.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.