Új-Zéland túl messze van

Egy dunai állóhajón ülésezett a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesüle.

A március idusán beköszöntő zord telet megelőző, még kellemes tavaszias idővel búcsúzó egyik estén, március 13-án vízre szálltak a hazai szállodaportások krémjét jelentő Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének tagjai. Szerencsére úszniuk nem kellett a fagyos vizű Dunában, csak lágyan ringatózni a habokon a pesti rakpartnál kikötött Columbus hajó fedélzetén.

Először a mintegy hetven fős összegyűlt tagságnak a pesti X6 fotógaléria mutatkozott be limitált műtárgyfotóival, majd többek között a Cityrama utazási iroda egy igazán sajátos és egyedi retrofilm összeállítással szórakoztatta a nagyérdeműt.

Szűcs Zsuzsanna a vendéglátók nevében köszöntötte a megjelent szállodaportásokat. Kiderült az egykor uszályként szolgáló, majd autószalonként is működő hajó ma tulajdonképpen egy 200 fős rendezvénynek is helyet adható találkozási pont lett, amelyhez idén tavasszal a Vár oldalában egy másik új étterem is kapcsolódik majd.

A vacsora előtt Ungár Tamás, az aranykulcsosok elnöke számolt be arról, miképp készül társaságuk Facebook oldala, valamint arról, hogy hamarosan kóstolható lesz az Aranykulcs bor, és közel az az idő, amikor a budapesti Állatkerttel is megszületik egy egyedi megállapodás.

Végül elhangzott, az idei új-zélandi nemzetközi aranykulcs találkozóra ugyan – anyagi és távolsági okokból – nem jutnak el a topportások, azonban a jövő évi malajziai kongresszusra már gőzerővel készülnek. Ez akár végszó is lehetett: jó hangulatú vacsora és kötetlen beszélgetés zárta az estét, a gasztronómiáért a hajó konyháján Tobai Róbertnek és csapatának külön elismerés.


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.