Új-Zéland túl messze van

Egy dunai állóhajón ülésezett a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesüle.

A március idusán beköszöntő zord telet megelőző, még kellemes tavaszias idővel búcsúzó egyik estén, március 13-án vízre szálltak a hazai szállodaportások krémjét jelentő Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének tagjai. Szerencsére úszniuk nem kellett a fagyos vizű Dunában, csak lágyan ringatózni a habokon a pesti rakpartnál kikötött Columbus hajó fedélzetén.

Először a mintegy hetven fős összegyűlt tagságnak a pesti X6 fotógaléria mutatkozott be limitált műtárgyfotóival, majd többek között a Cityrama utazási iroda egy igazán sajátos és egyedi retrofilm összeállítással szórakoztatta a nagyérdeműt.

Szűcs Zsuzsanna a vendéglátók nevében köszöntötte a megjelent szállodaportásokat. Kiderült az egykor uszályként szolgáló, majd autószalonként is működő hajó ma tulajdonképpen egy 200 fős rendezvénynek is helyet adható találkozási pont lett, amelyhez idén tavasszal a Vár oldalában egy másik új étterem is kapcsolódik majd.

A vacsora előtt Ungár Tamás, az aranykulcsosok elnöke számolt be arról, miképp készül társaságuk Facebook oldala, valamint arról, hogy hamarosan kóstolható lesz az Aranykulcs bor, és közel az az idő, amikor a budapesti Állatkerttel is megszületik egy egyedi megállapodás.

Végül elhangzott, az idei új-zélandi nemzetközi aranykulcs találkozóra ugyan – anyagi és távolsági okokból – nem jutnak el a topportások, azonban a jövő évi malajziai kongresszusra már gőzerővel készülnek. Ez akár végszó is lehetett: jó hangulatú vacsora és kötetlen beszélgetés zárta az estét, a gasztronómiáért a hajó konyháján Tobai Róbertnek és csapatának külön elismerés.


Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.