Új-Zéland túl messze van

Egy dunai állóhajón ülésezett a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesüle.

A március idusán beköszöntő zord telet megelőző, még kellemes tavaszias idővel búcsúzó egyik estén, március 13-án vízre szálltak a hazai szállodaportások krémjét jelentő Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének tagjai. Szerencsére úszniuk nem kellett a fagyos vizű Dunában, csak lágyan ringatózni a habokon a pesti rakpartnál kikötött Columbus hajó fedélzetén.

Először a mintegy hetven fős összegyűlt tagságnak a pesti X6 fotógaléria mutatkozott be limitált műtárgyfotóival, majd többek között a Cityrama utazási iroda egy igazán sajátos és egyedi retrofilm összeállítással szórakoztatta a nagyérdeműt.

Szűcs Zsuzsanna a vendéglátók nevében köszöntötte a megjelent szállodaportásokat. Kiderült az egykor uszályként szolgáló, majd autószalonként is működő hajó ma tulajdonképpen egy 200 fős rendezvénynek is helyet adható találkozási pont lett, amelyhez idén tavasszal a Vár oldalában egy másik új étterem is kapcsolódik majd.

A vacsora előtt Ungár Tamás, az aranykulcsosok elnöke számolt be arról, miképp készül társaságuk Facebook oldala, valamint arról, hogy hamarosan kóstolható lesz az Aranykulcs bor, és közel az az idő, amikor a budapesti Állatkerttel is megszületik egy egyedi megállapodás.

Végül elhangzott, az idei új-zélandi nemzetközi aranykulcs találkozóra ugyan – anyagi és távolsági okokból – nem jutnak el a topportások, azonban a jövő évi malajziai kongresszusra már gőzerővel készülnek. Ez akár végszó is lehetett: jó hangulatú vacsora és kötetlen beszélgetés zárta az estét, a gasztronómiáért a hajó konyháján Tobai Róbertnek és csapatának külön elismerés.


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.