Újra régi fényében pompázik a a Hotel Rába díszterme

A Hotel Rába City Center díszterme, a Baross Terem - visszanyerve régi patináját - a magyar vendéglátás kulturális és gasztronómiai sokszínűségét megtestesítő Gundel étterem közreműködésével a napokban nyitotta meg kapuit.

A korabeli krónikák szerint az idei évben 110 éves – akkori nevén Meixner - szálloda étterme már a megnyitását követő néhány évben kedvelt helyszíne volt egyesületek és társaságok összejöveteleinek. Számos vacsoraest, ünnepi mulatság, farsangi bál került megrendezésre falai közt, és a közeli városháza is számos rendezvényét itt bonyolította le.

A Baross Terem felújítva, régi pompáját visszanyerve azzal a szándékkal nyílt meg a nagyközönség előtt, hogy ismét a – napjainkban minden eddiginél dinamikusabban fejlődő - város kulturális, sport és üzleti rendezvényeinek méltó helyszíne lehessen. A győriek körében csak ’Belga’-ként emlegetett – elegáns – Belgian Beer Café Étterem és Söröző tereivel összenyitva 100 fő feletti igényeknek is megfelel, legyen szó ültetett-, álló-, vagy büfé jellegű fogadásról.

 

A megnyitón Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, Kiss János, a Győri Balett igazgatója és Dr. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Kórház Főigazgatója mellett jelen volt a város köz–, kulturális és üzleti életének számos képviselője is.

 

A köszöntő beszédek elhangzását követően a Gundel és a Belga executive chef-je, Merczi Gábor és Edvi László válaszolt a – ma különösen sokakat érdeklő – gasztronómiai szakma műhelytitkait érintő kérdésekre. Az izgalmas falatok és borok mellett a vendégek megnézhették, hogy hogyan szeletelik a pácolt lazacot a Gundelben és a macaron töltésének professzionális módját is megismerhették. Mindezeknek kellemes keretet adott a Gundel Orchestra az alkalomhoz illő zenével.

Forrás: Vendég & Hotel


Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.