Ünnepi hangulat a Sofitelben

A Sofitel Budapest Chain Bridge idén is fantasztikus ünnepéllyel nyitott, hogy elvarázsolja betérő vendégei összes érzékszervét. A különleges látványról igazi erdei hangulatú dekoráció gondoskodott közel 50 fenyőfával, a rengetegben megbúvó rénszarvasok és a kis mézeskalácskunyhó pedig igazi mesebeli téli csodaországot varázsoltak elénk.

December az adventi készülődés időszaka, amikor a család és a baráti körrel eltöltött percek kerülnek középpontba. A klasszikus karácsonyi dalok tökéletes hangulatot biztosítanak a régóta áhított hátradőléshez, fagyos kezünkben egy forró csokoládéval, teával vagy borral. Csukott szemünk előtt díszesebbnél díszesebb karácsonyi égők vagy a fa alatt tornyosuló ajándékhegyek képkockája pereg, fülünkben már a nevetés hangja szól és már szinte orrunkba kúszik a halászlé, sült kacsa, és mézeskalács mámorító illata. Mi sem természetesebb ilyenkor mint kirakatok ablakait nézegetni, remélve, hogy szeretteink valamelyik áhított darabbal lepnek majd meg Szentestén.

A Sofitel Budapest Chain Bridge is már javában készülődik az ünnepi szezonra s ez alkalomból november 27-én egy látványos dekorációavató ünnepséggel lepte meg meghívott partnereit. Idén a közel 50 fenyőfa hamisítatlan erdei atmoszférát hozott el a szálloda halljába, melyek fényárba borulása az ünnepi ceremónia csúcspontjaként szolgáltak. Az este folyamán a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendékeinek énekkarának angyali dallamai csendültek fel meghitt karácsonyi hangulatot varázsolva a vendégek szívébe.

 Az idén ötvenedik születésnapját ünneplő Sofitel Budapest Chain Bridge cukrászcsapata Jeremy Cayron vezetésével egy igencsak exklúzív édességet álmodott meg, amely tökéletesen szimbolizálja a tradíció és innováció keveredését, elhozva hozzánk a 19. századi francia népi hagyományokat. A ‘Bûche de Noël’ nevét formájáról kapta, mely igazi fatörzshöz hasonlít és mennyei fehér csokoládés trüffel ízesítéssel csábítja a látogatókat. Akik otthonukba csempésznének egy falatnyi karácsonyi édességet megrendelhetik a Sofitel szálloda éttermében, illetve a sütni imádók a facebookon található rövid videó alapján, csupán 50 kis lépésből családi körben el is készíthetik.

A karácsonyi készülődés azonban nem merül ki ennyiben a Sofitel Budapestnél, hiszen a ceremónia másnapján nyíló Karácsonyi vásár magyaros, illetve francia ízekkel egészen január 4-ig várja a látogatókat! A különleges mézeskalácsházban, illetve a szálloda bejárata melletti faházikókban már kapható többek között az ünnepekhez elengedhetetlen forraltbor, forró csokoládé, mézek és lekvárok, továbbá olyan különlegességeket is kóstolhat, mint a szarvasgombás vaddisznó szalámi, a magyaros friss kecskesajt, és Jeremy Cayron Castillo de Cenena oliva olaja.

Forrás: Vendég & Hotel


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.