Ünnepi hangulat a Sofitelben

A Sofitel Budapest Chain Bridge idén is fantasztikus ünnepéllyel nyitott, hogy elvarázsolja betérő vendégei összes érzékszervét. A különleges látványról igazi erdei hangulatú dekoráció gondoskodott közel 50 fenyőfával, a rengetegben megbúvó rénszarvasok és a kis mézeskalácskunyhó pedig igazi mesebeli téli csodaországot varázsoltak elénk.

December az adventi készülődés időszaka, amikor a család és a baráti körrel eltöltött percek kerülnek középpontba. A klasszikus karácsonyi dalok tökéletes hangulatot biztosítanak a régóta áhított hátradőléshez, fagyos kezünkben egy forró csokoládéval, teával vagy borral. Csukott szemünk előtt díszesebbnél díszesebb karácsonyi égők vagy a fa alatt tornyosuló ajándékhegyek képkockája pereg, fülünkben már a nevetés hangja szól és már szinte orrunkba kúszik a halászlé, sült kacsa, és mézeskalács mámorító illata. Mi sem természetesebb ilyenkor mint kirakatok ablakait nézegetni, remélve, hogy szeretteink valamelyik áhított darabbal lepnek majd meg Szentestén.

A Sofitel Budapest Chain Bridge is már javában készülődik az ünnepi szezonra s ez alkalomból november 27-én egy látványos dekorációavató ünnepséggel lepte meg meghívott partnereit. Idén a közel 50 fenyőfa hamisítatlan erdei atmoszférát hozott el a szálloda halljába, melyek fényárba borulása az ünnepi ceremónia csúcspontjaként szolgáltak. Az este folyamán a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendékeinek énekkarának angyali dallamai csendültek fel meghitt karácsonyi hangulatot varázsolva a vendégek szívébe.

 Az idén ötvenedik születésnapját ünneplő Sofitel Budapest Chain Bridge cukrászcsapata Jeremy Cayron vezetésével egy igencsak exklúzív édességet álmodott meg, amely tökéletesen szimbolizálja a tradíció és innováció keveredését, elhozva hozzánk a 19. századi francia népi hagyományokat. A ‘Bûche de Noël’ nevét formájáról kapta, mely igazi fatörzshöz hasonlít és mennyei fehér csokoládés trüffel ízesítéssel csábítja a látogatókat. Akik otthonukba csempésznének egy falatnyi karácsonyi édességet megrendelhetik a Sofitel szálloda éttermében, illetve a sütni imádók a facebookon található rövid videó alapján, csupán 50 kis lépésből családi körben el is készíthetik.

A karácsonyi készülődés azonban nem merül ki ennyiben a Sofitel Budapestnél, hiszen a ceremónia másnapján nyíló Karácsonyi vásár magyaros, illetve francia ízekkel egészen január 4-ig várja a látogatókat! A különleges mézeskalácsházban, illetve a szálloda bejárata melletti faházikókban már kapható többek között az ünnepekhez elengedhetetlen forraltbor, forró csokoládé, mézek és lekvárok, továbbá olyan különlegességeket is kóstolhat, mint a szarvasgombás vaddisznó szalámi, a magyaros friss kecskesajt, és Jeremy Cayron Castillo de Cenena oliva olaja.

Forrás: Vendég & Hotel


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.