Ünnepi hangulat a Sofitelben

A Sofitel Budapest Chain Bridge idén is fantasztikus ünnepéllyel nyitott, hogy elvarázsolja betérő vendégei összes érzékszervét. A különleges látványról igazi erdei hangulatú dekoráció gondoskodott közel 50 fenyőfával, a rengetegben megbúvó rénszarvasok és a kis mézeskalácskunyhó pedig igazi mesebeli téli csodaországot varázsoltak elénk.

December az adventi készülődés időszaka, amikor a család és a baráti körrel eltöltött percek kerülnek középpontba. A klasszikus karácsonyi dalok tökéletes hangulatot biztosítanak a régóta áhított hátradőléshez, fagyos kezünkben egy forró csokoládéval, teával vagy borral. Csukott szemünk előtt díszesebbnél díszesebb karácsonyi égők vagy a fa alatt tornyosuló ajándékhegyek képkockája pereg, fülünkben már a nevetés hangja szól és már szinte orrunkba kúszik a halászlé, sült kacsa, és mézeskalács mámorító illata. Mi sem természetesebb ilyenkor mint kirakatok ablakait nézegetni, remélve, hogy szeretteink valamelyik áhított darabbal lepnek majd meg Szentestén.

A Sofitel Budapest Chain Bridge is már javában készülődik az ünnepi szezonra s ez alkalomból november 27-én egy látványos dekorációavató ünnepséggel lepte meg meghívott partnereit. Idén a közel 50 fenyőfa hamisítatlan erdei atmoszférát hozott el a szálloda halljába, melyek fényárba borulása az ünnepi ceremónia csúcspontjaként szolgáltak. Az este folyamán a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendékeinek énekkarának angyali dallamai csendültek fel meghitt karácsonyi hangulatot varázsolva a vendégek szívébe.

 Az idén ötvenedik születésnapját ünneplő Sofitel Budapest Chain Bridge cukrászcsapata Jeremy Cayron vezetésével egy igencsak exklúzív édességet álmodott meg, amely tökéletesen szimbolizálja a tradíció és innováció keveredését, elhozva hozzánk a 19. századi francia népi hagyományokat. A ‘Bûche de Noël’ nevét formájáról kapta, mely igazi fatörzshöz hasonlít és mennyei fehér csokoládés trüffel ízesítéssel csábítja a látogatókat. Akik otthonukba csempésznének egy falatnyi karácsonyi édességet megrendelhetik a Sofitel szálloda éttermében, illetve a sütni imádók a facebookon található rövid videó alapján, csupán 50 kis lépésből családi körben el is készíthetik.

A karácsonyi készülődés azonban nem merül ki ennyiben a Sofitel Budapestnél, hiszen a ceremónia másnapján nyíló Karácsonyi vásár magyaros, illetve francia ízekkel egészen január 4-ig várja a látogatókat! A különleges mézeskalácsházban, illetve a szálloda bejárata melletti faházikókban már kapható többek között az ünnepekhez elengedhetetlen forraltbor, forró csokoládé, mézek és lekvárok, továbbá olyan különlegességeket is kóstolhat, mint a szarvasgombás vaddisznó szalámi, a magyaros friss kecskesajt, és Jeremy Cayron Castillo de Cenena oliva olaja.

Forrás: Vendég & Hotel


Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás

Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás 

Olaszországi tanulmányúton inspirálódtak a hazai kastélyszállodások.
Igazgatóváltás a Hotel Clark Budapest élén

Igazgatóváltás a Hotel Clark Budapest élén 

A Hotel Clark Budapestben a munkát idén májustól Lakézi András vezeti, aki Lukács Istvánt követi az igazgatói székben.
Különleges megoldással készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje

Különleges megoldással készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje 

Építészeti vizualizációval készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje.
Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában 

Elképzeléseik szerint öt éven belül tizenöt-húsz hazai és külföldi egységgel rendelkező hazai szállodalánccá bővülnek.
Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója

Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója 

A HoReCa-szektoron belül.
Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében

Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében 

Opatija központjában várja vendégeit az arisztokratikus hangulatú topszálláshely, a Hotel Milenij.
Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel

Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel 

Az elismerés újabb gyümölcse a kompromisszumot nem ismerő, minőségi, profi szolgáltatásnak és kiváló vendéglátásnak.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be

A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be 

A TripAdvisor idei győztesei közt ott találjuk a Lánchíd budai-hídfőjénél, a Vár tövében található hotelt.
Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.