Üzlet, sporttal fűszere

Olyan adottsággal, amilyennel a négycsillagos győri ETO PARK HOTEL Narrabo Á la Carte étterme rendelkezik, kevés hely büszkélkedhet: tökéletes panorámával egy olyan futballpályára, amelynek gyepén már igazi világnagyságok is játszottak, hiszen a Bayern München sztárjai itt mérték össze tudásukat – szerencsére barátságos mérkőzésen – a győriek kedvenceivel.

A győriek háza táján hír, hogy a vendégteret kiszolgáló konyhán idén január végén „őrségváltás” történt: az eddigi sous-chef, Papp Győző állt a csapat élére. Szerencsére ez nem hagyott mély és drámai nyomot a többiekben, hiszen Győző a kezdetektől a győri szálló konyháján dolgozik, és nem lesz ez mostantól másképp, sőt...

ÚJ KIHÍVÁSOK

„Több lett a munkám, ennyi csupán a változás, gondolná a hozzá nem értő, pedig azért ennél összetettebb a feladat” – összegzi a történteket a végtelenül szerény, szimpatikus, fiatal szakember. Azzal már sorolja is, mit ért ezen: az alapanyag-beszállítókkal napi szinten tartja a kapcsolatot, az áru átvételét is ő bonyolítja, az irodai munkát emellett nap mint nap elvégzi, a konyhájáról kikerült ételeket mind végigkóstolja. Közben új ételeket, új étlapot kreál, ahogy már a soron következő tavaszi étlap koncepcióját is kialakította, amelyben a hazai ízeket ötvözi az új trendek elvárásaival.

KÉPEK A KONYHA FALÁN

Mivel az étterem egy elegáns városi üzleti szállodában működik, alapvető, hogy a hotel- ben megszállók igényeit maximálisan kiszolgálja. Ők elsősorban a városba érkező üzleti utazók, de lehetnek sportolók vagy városlátogató turisták is. Színes a vendégpaletta, ezért sokszínű a gasztronómiai kínálat. A corporate vendégek – akik közül sokan a házban tartott rendezvények résztvevői – igényeihez igazodó kínálat részét képezi, hogy könnyű, zsírmentes, egészséges, a legkorszerűbb eljárásokkal készült fogásokat kínálnak. Vega, vegán étkezők számára vagy bármilyen érzékenység esetén is bőséges a kínálatuk, az új főszakács fontosnak tartja a látványos tálalást. Bevezette náluk is például azt a másutt is elfogadott gyakorlatot, hogy minden egyes általuk kínált fogás képe kint lóg a falon azért, hogy bárki is dolgozzon hétfős csapatukból a konyhában – mindig ugyanolyan módon készítse el, és kerüljön a vendég elé.

A JÓ PAPP HOLTIG TANUL

A győri ház konyhájának új irányítója 2010- ben tette le a mestervizsgát, előtte egy soltvadkerti étteremben dolgozott szakácsként, majd öt éven át ő vezette ott a konyhát. Bár fiatalkora ellenére most igazán nagy és szép feladatot kapott, pontosan tudja, itt sem állhat meg, tanulnia kell, versenyeken indulnia, mert meggyőződése: egy jó Papp holtig tanul – így a jó szakács is. „Számomra a legnagyobb dicséret, ha üres tányérok kerülnek vissza a konyhára a vendég asztaláról, mert ez azt jelzi, hogy jól végzem a munkámat.”


Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.