Változás a Hotelstars Union történetében

Nemzetközi non-profit szervezetté alakult Belgiumban a Hotelstars Uniont (HSU) működtető HOTREC.

Az idei június 1-én tartott online közgyűlés előtt egy nappal került sor a HSU online meetingjére, amiről a HOTREC  sajtóközleményben számolt be.

Az EU tagállamainak egységes szállodaminősítési rendszere, a HOTELSTARS (HSU), amit 2009-ben Ausztria, Csehország Hollandia, Magyarország, Németország, Svédország és Svájc szállodaszövetségei alapítottak a HOTREC patronálásával.

Az azóta eltelt 12 év alatt a HSU-hoz Észtország (2021), Lettország (2010), Litvánia (2010), Luxemburg (2011), Málta (2012), Belgium (2013), Dánia (2013), Görögország (2013), Lichtenstein (2015), Szlovénia (2017) és Azerbajdzsán (2020) is csatlakozott.

2021 március 25-én, 12 évvel az alapítás után a HSU nagyot lépett előre, miután a belga törvények szerint nonprofit szervezetté alakult. Valamint Grúzia társult tagként, Románia és Ukrajna megfigyelőként csatlakozott a szervezethez. Franciaország, Írország, Lengyelország, Olaszország, Spanyolország és Szlovákia továbbra is megfigyelőként vesz részt a HSU-ban.

A HOTREC patronálása mellett jelenleg már 19 európai országban 22.000 szálloda, 1,2 millió szállodai szoba esetében azonos követelmények szerint történik azok minősítése, ami az átláthatóság, a minőség és a biztonság garanciáját jelenti mind a vendégek, mind a szállodaüzemeltetők részére.

Forrás: Hotelstars Union


SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.