Zárás alatt nyitva

Új sorozatot indítunk. Azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég.

Elsőként Anek Dóra, a Mamaison Residence Izabella igazgatója avat be minket a részletekbe, náluk miképp működik jelen időszakban a ház.

- Mi egy speciális szolgáltatást nyújtunk, hiszen mind a 38 szobánk apartman, saját konyhai résszel, akár hosszú időtartamra való berendezkedési lehetőséggel. Ezt ki is használják a vendégeink, és ez a mostani időkben - a teljes pandémiás időszakban - igencsak hívogató a Budapestre érkezők számára. Alapvetően azok a vendégek foglalnak nálunk szállást, akik valamilyen üzleti ügyben érkeznek a fővárosba, vagy más, hosszabb ideig tartó célból jönnek Budapestre. Most például itt forgató filmesekkel van tele az Izabella. És mivel pontosan tudják, mettől meddig tart a forgatás, vagyis kiszámítható idejű a projekt, amin dolgoznak, ezért viszonylagosan kiszámítható az is, mettől meddig tart nálunk a foglalás.

A fix töltés tehát adott, ehhez kell megfelelő kiszolgáló személyzettel rendelkeznünk. Ugyanakkora létszámmal dolgozunk, mint egy évvel ezelőtt: mind a recepció, mind a takarítószemélyzet, mind a műszakis kollégák területén. Reggeliztetés most nincs nálunk, korábban persze volt, aki ott dolgozott, a szobalányok csapatába állt be a covid óta, ott dolgozik, vagyis szerencsére ő is velünk maradt.

Az első hullám idején még nem volt tapasztalatunk, hogy milyen személyzeti létszámmal működik majd a ház, így aki akkor elment tőlünk - a takarítók közül - annak munkáját nem belsős, hanem külsős emberrel oldottuk meg. Most viszont, épp a napokban, keresünk ismét a helyére új kollégát, aki ismét belső munkaerőként dolgozik majd velünk.

Házunk a CPI-csoport tagja, és örömmel mondhatom, hogy a cseh tulajdonú lánc egyik másik budapesti egysége, az Andrássy Hotel is nyílik a napokban, mert az üzleti vendégkör területéről ott is nő az érdeklődés, érkeznek sorban a foglalások, ismét élettel telik meg a ház.

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.