Zárás alatt nyitva

Új sorozatot indítunk. Azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég.

Elsőként Anek Dóra, a Mamaison Residence Izabella igazgatója avat be minket a részletekbe, náluk miképp működik jelen időszakban a ház.

- Mi egy speciális szolgáltatást nyújtunk, hiszen mind a 38 szobánk apartman, saját konyhai résszel, akár hosszú időtartamra való berendezkedési lehetőséggel. Ezt ki is használják a vendégeink, és ez a mostani időkben - a teljes pandémiás időszakban - igencsak hívogató a Budapestre érkezők számára. Alapvetően azok a vendégek foglalnak nálunk szállást, akik valamilyen üzleti ügyben érkeznek a fővárosba, vagy más, hosszabb ideig tartó célból jönnek Budapestre. Most például itt forgató filmesekkel van tele az Izabella. És mivel pontosan tudják, mettől meddig tart a forgatás, vagyis kiszámítható idejű a projekt, amin dolgoznak, ezért viszonylagosan kiszámítható az is, mettől meddig tart nálunk a foglalás.

A fix töltés tehát adott, ehhez kell megfelelő kiszolgáló személyzettel rendelkeznünk. Ugyanakkora létszámmal dolgozunk, mint egy évvel ezelőtt: mind a recepció, mind a takarítószemélyzet, mind a műszakis kollégák területén. Reggeliztetés most nincs nálunk, korábban persze volt, aki ott dolgozott, a szobalányok csapatába állt be a covid óta, ott dolgozik, vagyis szerencsére ő is velünk maradt.

Az első hullám idején még nem volt tapasztalatunk, hogy milyen személyzeti létszámmal működik majd a ház, így aki akkor elment tőlünk - a takarítók közül - annak munkáját nem belsős, hanem külsős emberrel oldottuk meg. Most viszont, épp a napokban, keresünk ismét a helyére új kollégát, aki ismét belső munkaerőként dolgozik majd velünk.

Házunk a CPI-csoport tagja, és örömmel mondhatom, hogy a cseh tulajdonú lánc egyik másik budapesti egysége, az Andrássy Hotel is nyílik a napokban, mert az üzleti vendégkör területéről ott is nő az érdeklődés, érkeznek sorban a foglalások, ismét élettel telik meg a ház.

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.