Zárás alatt nyitva: jelentés egy buborékhotelből

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Körképünk következő állomása az osztrák határ közvetlen közelében található, négy csillag besorolású Hotel Sopron, amely jelenleg buborékhotelként üzemel.

A GYSEV Zrt. tulajdonában lévő házban Szarjas Tímea, a hotel igazgatónője kalauzol végig.

-  Harmadszor vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy a helyi, soproni kosárlabdacsapat meccseinek köszönhetően buborékhotelként működhetünk. Először november 29-től december 6-ig, majd december 15-től egy héten át lehettünk ilyen speciális szálláshely, és a mostani mérkőzések alatt is nálunk alszanak március 20-ig a mérkőző csapatok, valamint az őket kísérő újságírók, sportvezetők és bírók. Nem nehéz elkülöníteni őket mástól, szinte teljesen megtöltik a házat, más vendéget ilyenkor nem fogadhatunk. Feltétel még, hogy külön, napi háromszor kell étkezést biztosítani, és annyira szigorúak a buborékhotel szabályai, hogy a személyzet sem mehet haza, egy közeli szálláshelyre mehetnek kizárólag különbuszokkal, és folyamatos a házban a tesztelés.

Ami a nehezebb és kihívást hozó feladat, hogy bár gyakorlatilag teltházzal üzemelünk a sportolóknak köszönhetően, azonban a személyzetünk a nehéz helyzet miatt korántsem teljes: a korábbi 43 munkavállaló helyett most 24-en oldják meg ugyanazon feladatokat. Több kolléga az anyacég, a GYSEV kötelékén belül más helyre távozott: volt szobaasszonyok irodai takarító pozícióra váltottak, mások oda kerültek át adminisztrációs munkakörbe, egykori felszolgálónk pedig ugyanott biztonsági őrként dolgozik.

A konyhánkon továbbra is négy szakács tevékenykedik, azonban, mivel például nincs mosogatószemélyzet - ezt a feladatot is ők látják el.

Egy műszakban most 1 felszolgáló, 1 szakács, 1 recepciós, 1 szobaasszony látja el a feladatát - a régebbi, jóval több alkalmazottal megoldott helyzet lassan egy éve a már múltté, de reméljük, a korlátozások feloldásával majd ismét vehetünk fel az üres pozíciókba alkalmazottakat.

Ha nincs sportesemény, mi is üzleti hotelként működünk, ahogy bármelyik más ház, amelyik nyitva lehet. Ez azt jelenti, hogy hétközben jön úgy 5-6 szobába vendég, hétvégén nincs érkező.

A wellness részlegünk a novemberi tiltás óta zárva tart, kizárólag az étterem működik a szállóvendégek kiszolgálása céljából.

Mivel szeptember 1-jétől bevezették a szigorított határellenőrzést, ennek hatását már szeptemberbe éreztük. A magas számban érkező osztrák vendégkör nagyon hiányzik. Elvétve olasz, német vagy osztrák üzleti utazó jelentkezik be hozzánk. Egy helybéli fogászattal van szerződésünk - onnan folyamatosan érkezik orvosi kezelések miatt hozzánk szállóvendég.

Ami még idén biztos kieső bevételt jelent, az a VOLT Fesztivállal kapcsolatos. Hiszen immár hivatalos: idén sem tartják meg a soproni jelentős zenei rendezvényt. És mivel azoknak, akik tavalyra foglaltak nálunk a VOLT miatt szobát - ámde a program akkor is elmaradt -, az ő számukra idén lejáró vouchert adtunk: most ezeknek a vouchereknek a határidejét módosítottuk úgy, ha jövőre lesz VOLT, akkor ezekkel a voucherekkel megszállhat nálunk a vendég. 

Forrás: Turizmus Online


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.