Zárás alatt nyitva: jelentés egy buborékhotelből

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Körképünk következő állomása az osztrák határ közvetlen közelében található, négy csillag besorolású Hotel Sopron, amely jelenleg buborékhotelként üzemel.

A GYSEV Zrt. tulajdonában lévő házban Szarjas Tímea, a hotel igazgatónője kalauzol végig.

-  Harmadszor vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy a helyi, soproni kosárlabdacsapat meccseinek köszönhetően buborékhotelként működhetünk. Először november 29-től december 6-ig, majd december 15-től egy héten át lehettünk ilyen speciális szálláshely, és a mostani mérkőzések alatt is nálunk alszanak március 20-ig a mérkőző csapatok, valamint az őket kísérő újságírók, sportvezetők és bírók. Nem nehéz elkülöníteni őket mástól, szinte teljesen megtöltik a házat, más vendéget ilyenkor nem fogadhatunk. Feltétel még, hogy külön, napi háromszor kell étkezést biztosítani, és annyira szigorúak a buborékhotel szabályai, hogy a személyzet sem mehet haza, egy közeli szálláshelyre mehetnek kizárólag különbuszokkal, és folyamatos a házban a tesztelés.

Ami a nehezebb és kihívást hozó feladat, hogy bár gyakorlatilag teltházzal üzemelünk a sportolóknak köszönhetően, azonban a személyzetünk a nehéz helyzet miatt korántsem teljes: a korábbi 43 munkavállaló helyett most 24-en oldják meg ugyanazon feladatokat. Több kolléga az anyacég, a GYSEV kötelékén belül más helyre távozott: volt szobaasszonyok irodai takarító pozícióra váltottak, mások oda kerültek át adminisztrációs munkakörbe, egykori felszolgálónk pedig ugyanott biztonsági őrként dolgozik.

A konyhánkon továbbra is négy szakács tevékenykedik, azonban, mivel például nincs mosogatószemélyzet - ezt a feladatot is ők látják el.

Egy műszakban most 1 felszolgáló, 1 szakács, 1 recepciós, 1 szobaasszony látja el a feladatát - a régebbi, jóval több alkalmazottal megoldott helyzet lassan egy éve a már múltté, de reméljük, a korlátozások feloldásával majd ismét vehetünk fel az üres pozíciókba alkalmazottakat.

Ha nincs sportesemény, mi is üzleti hotelként működünk, ahogy bármelyik más ház, amelyik nyitva lehet. Ez azt jelenti, hogy hétközben jön úgy 5-6 szobába vendég, hétvégén nincs érkező.

A wellness részlegünk a novemberi tiltás óta zárva tart, kizárólag az étterem működik a szállóvendégek kiszolgálása céljából.

Mivel szeptember 1-jétől bevezették a szigorított határellenőrzést, ennek hatását már szeptemberbe éreztük. A magas számban érkező osztrák vendégkör nagyon hiányzik. Elvétve olasz, német vagy osztrák üzleti utazó jelentkezik be hozzánk. Egy helybéli fogászattal van szerződésünk - onnan folyamatosan érkezik orvosi kezelések miatt hozzánk szállóvendég.

Ami még idén biztos kieső bevételt jelent, az a VOLT Fesztivállal kapcsolatos. Hiszen immár hivatalos: idén sem tartják meg a soproni jelentős zenei rendezvényt. És mivel azoknak, akik tavalyra foglaltak nálunk a VOLT miatt szobát - ámde a program akkor is elmaradt -, az ő számukra idén lejáró vouchert adtunk: most ezeknek a vouchereknek a határidejét módosítottuk úgy, ha jövőre lesz VOLT, akkor ezekkel a voucherekkel megszállhat nálunk a vendég. 

Forrás: Turizmus Online


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.