Elment az EL AL, de most visszaszáll

Négy évre UP-ra váltott, ősztől viszont ismét EL AL gépek repülik a Budapest -Tel Aviv útvonalat.

Sokan érkeztek a kiutaztatók közül a pesti Dob utcai Hanna Ortodox Glatt Kóser Étterembe április 17-én kedd reggel, de nem azért hogy kipróbálják kulináris kínálatát, hanem, hogy megtudják Váradi Jánostól, az EL AL magyarországi képviseletének vezetőjétől: miért ment el négy éve az EL AL, miért váltotta a diszkont modellt követő, az UP, és ugyan most mi az oka annak, hogy ismét visszatér eredeti felállásban az Izraeli Légitársaság? 

Nem ment az UP?

Nagyon is sikeres mind a mai napig, derült ki Váradi perezentációjából, aki mindezt a számok nyelvén bizonyította: az EL AL korábbi évi 324 járatával szemben az UP idején már 492 járat szállt fel és landolt két desztináció között. Szintén elmondta, hogy mivel e modellnél nincs business osztály, lehetőség nyílt kapacitásbővítésre, így 15 százalékkal megnövelték egy-egy gép utasterében az ülések számát, amellyel a korábbi 77 százalékos kihasználtságot 88 százalékra tornázták fel. A korábbi 74.199-es utasforgalom helyett az UP indítása után 154.444 utast könyvelhettek el évenként. 

Akkor mi volt a baj?

Erre egyszerű és kézenfekvő a válasz: semmi! Csupán az az oka a régi brand visszatérésének, hogy az EL AL egy olyan bevezetett, sikeres márkanév, amely emeltebb szintű szolgáltatást nyújt, mint diszkont változata, és sokkal többet ad annál. Moduláris változatban tér különben vissza ismét: választható április 30-tól light, classic és flex kategória, azonkívül, mivel nem fapados légitársaságról van szó, business osztállyal is rendelkezik minden járata. Október 15-től repüli az EL AL ismét a Budapest-Tel Aviv útvonalat, belsőleg jelentősen átalakított gépekkel, minden osztályán fedélzeti ellátással, új ülésekkel, kedvezőbb csomagfeladási renddel, mint korábban. Ami marad, és ami a legfontosabb a mai időkben: ugyanolyan szigorú biztonsági előírásokat alkalmaznak, mint korábban, amitől sok éve még többen idegenkedtek, most azonban biztonsági etikettjét a világ vezető légitársaságai egyre többen és többen másolják le.

 

 

Forrás: Vendég


Elindult a dunai hajózási szezon

Elindult a dunai hajózási szezon 

Korszerűbb belső terek, kávéházi hangulat, vacsorahajók.
A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit

A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit 

A Singapore Airlines felújítja a Changi repülőtéren lévő váróit.
Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok

Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok 

2025-ben 15 százalékkal több úti cél érhető el, mint tavaly.
Jönnek az új Bubik

Jönnek az új Bubik 

Teljes megújuláson megy keresztül a fővárosi közbringarendszere.
Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt

Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt 

A HungaroControl szorosabb együttműködésbe kezdett hazánk meteorológiai szolgáltatójával, a HungaroMet-tel.
Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS

Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS 

Az utasok csak a landolás után tudják meg, hova érkeztek.
Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten!

Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten! 

Mert a fővárosban kedd délutántól szerda estig tartó gyűlés miatt ismét jelentős torlódásokra kell számítani.
Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba

Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba 

Az európai kontinens több országában terjedő fertőző száj- és körömfájás miatt a hús- és tejtermékek személyes célú behozatali tilalmát kiterjesztik az összes uniós tagállamra.
Exkluzív díjátadó a Duna-parton

Exkluzív díjátadó a Duna-parton 

Díjakat osztott magyarországi utazási irodáknak a világ legtöbb országába repülő légitársasága.
Születésnapját régi vonatokkal ünnepli a Gyermekvasút

Születésnapját régi vonatokkal ünnepli a Gyermekvasút 

Szombaton rendezik meg a Gyermekvasút napját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.