Keleti kényelem francia stílusban

Nagyobb kényelmet és választási lehetőséget szeretne kínálni utasainak az Air France, ezért a közeljövőben több olyan újítást is bevezetnek, amely ezt a célt szolgálja. A francia légitársaság átnevezte a kabinosztályokat is, hogy az utasok könnyebben el tudjanak igazodni.

Több száz millió eurót fordít arra az Air France, hogy a hosszú távolságú járatokon megújítsa az első osztályú és business kabinokat a nagyobb kényelem jegyében. A Transform 2015 program keretében a Boeing 777-gépen a La Prémiere és business kabinok teljesen újjászületnek – mondta el az IFTM-Top Resa turisztikai vásáron tartott sajtótájékoztatón Alexandre de Juniac, az Air France elnök-vezérigazgatója. Kézzel készült huzatok, lekerekített formák, semleges, megnyugtató színek fogják uralni az új belsőket. Az átalakítás megtervezése során az utasokat is megkérdezték arról, hogyan lehetne jobbá az utazást. Ennek részeként az Air France 2012. Szeptember 18-ától átnevezte a kabinosztályokat, ezentúl Business, Premium Economy és Economy, illetve a régi névvel megmaradt La Premiere osztályok közül lehet választani.

A Business-osztályon minden távon oshiborit, vagyis hideg vagy meleg nedves törlőkendőt és aperitifet kapnak az utasok. A közép-távú járatokon előételből, főételből és desszertből álló, a napszakhoz igazodó étel jár majd, a két és fél óránál hosszabb repülőutakon pedig a meleg ételt porcelán tányérokban szolgálják majd fel. De azoknak is nő a komfortérzete, akik a Premium Economy-t választják: náluk is a megszokott „elemózsiás dobozt” a tálca váltja fel, a hosszabb távokon meleg étellel, szintén porcelán tányérban. Még nem ment át a köztudatba, de 2012 júliusa óta az Economy és Premium Economy- osztályon utazók 24 órával a gép indulása előtt választhatnak maguknak az ingyenes étel helyett „A la Carte”-menüt is. A tudósítónk által megkóstolt „Tradition” hagyományos francia ételeket tartalmaz, például sült kacsát, camembert sajtot és csokoládé mousse-t, de van organikus „Bio”-menü, olasz menü, tengeri ételeket tartalmazó tálca és híres Maison Lenotre gasztronómiai intézet által összeállított menü is. Az áruk 12 és 28 euró között mozog.

A francia légitársaság azonban nem csak azokra gondol, akiknek fontos, hogy mit esznek, hanem azokra is, akik az utazás alatt szeretnék elolvasni a legfrissebb lapokat. 2013 első negyed évétől a francia belföldi utasok, később azonban minden utas letöltheti majd okostelefonjára vagy táblagépére számos hírlap és magazin digitális verzióját, ingyen, az utazás megkezdése előtt. Aki pedig indulás előtt pihenni szeretne, azt a párizsi Charles De Gaulle-reptéren az Air France hatalmas business lounge-a várja, ahol akár kozmetikai kezelésben is részesülhetünk, vagy a lounge előtt található, a világ legnagyobb duty free-shopjában is vásárolhatunk kedvünkre, de a Hermes, Dior vagy Burberry boltjaiba is benézhetünk.


Nosztalgiajáratok a Gyermekvasúton

Nosztalgiajáratok a Gyermekvasúton 

A tavaszi szünetben nosztalgiajáratok közlekednek.
Kína visszaküldött a gyártónak egy vadiúj Boeing repülőgépet

Kína visszaküldött a gyártónak egy vadiúj Boeing repülőgépet 

Az utasszállító gép 55 millió dolláros ára 125 százalékkal nőtt volna az Amerikai Egyesült Államokban bevezetett kétoldalú vámok miatt.
Elindult a dunai hajózási szezon

Elindult a dunai hajózási szezon 

Korszerűbb belső terek, kávéházi hangulat, vacsorahajók.
A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit

A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit 

A Singapore Airlines felújítja a Changi repülőtéren lévő váróit.
Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok

Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok 

2025-ben 15 százalékkal több úti cél érhető el, mint tavaly.
Jönnek az új Bubik

Jönnek az új Bubik 

Teljes megújuláson megy keresztül a fővárosi közbringarendszere.
Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt

Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt 

A HungaroControl szorosabb együttműködésbe kezdett hazánk meteorológiai szolgáltatójával, a HungaroMet-tel.
Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS

Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS 

Az utasok csak a landolás után tudják meg, hova érkeztek.
Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten!

Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten! 

Mert a fővárosban kedd délutántól szerda estig tartó gyűlés miatt ismét jelentős torlódásokra kell számítani.
Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba

Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba 

Az európai kontinens több országában terjedő fertőző száj- és körömfájás miatt a hús- és tejtermékek személyes célú behozatali tilalmát kiterjesztik az összes uniós tagállamra.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.