Különleges karácsonyi menü a levegőben

A meghitt és felemelő ünnepi időszakban a légitársaság utasai exkluzív italokat és ritka borokat, valamint számos nemzet tradicionális menüjét kóstolhatják meg. A Budapest-Dubaj útvonalon például a kaviárral tálalt homárfarok és a szarvasgombás konfitált kacsa mellett, olyan különleges desszertek is helyet kapnak, mint a gesztenye fondant és a csokoládés mézeskalács torta áfonyazselével.

A légitársaság, mint minden évben, idén is különleges menüvel, újdonságokkal és meglepetésekkel készül az ünnepi időszakban. December 14. és 26. között valamennyi járatán és utasosztályán forró csokoládéval kedveskedik, amelyhez habcsók, pillecukor vagy Valrhona csokoládé feltét is kérhető. December 24. és 26. között továbbá a légitársaság édesen különleges ajándékokkal lepi meg utasait: étcsokoládé trüffellel a Turistaosztályon, mézeskalács süteményekkel a Prémium Turistaosztályon és a Business Classon, valamint málnás Paris-Brest desszerttel a First Classon.

Karácsonyi fogások a felhők felett

A First, Business és Prémium Turistaosztályon olyan klasszikus karácsonyi fogásokat szolgálnak fel, mint a céklás és marinált narancsos lazac gravlax, a savanyított hering burgonyás-fürjtojásos salátával, valamint a klasszikus sült pulyka jus-vel, gesztenyés és pulykaszalonnás töltelékkel. Néhány útvonalon a légitáraság új fogások is készül, ilyen például a fűszernövénykéregben sült báránycomb jus-vel, sütőtökkel és párolt káposztával, vagy a zsályavajban és szedermártásban áztatott, sült szarvashús burgonyagratinnal és almás párolt vöröskáposztával.

Azok, akik ebben az időszakban kelnek útra, számtalan ünnepi desszert közül is választhatnak, a First Class utasai ráadásul egy egyedi „Mikulás” finomságot is élvezhetnek, amely friss eperből és tejszínből készül.

Természetesen a Turistaosztály sem marad ünnepi menü nélkül: főételként juharszirupos sült pasztinákkal tálalt ínyenc sült pulykát kínálnak, desszertnek pedig gyümölcskenyeret narancsmártással és a kifejezetten gyermekeknek ajánlott, rénszarvas motívummal díszített mousse tortát szolgálnak fel.

A First, Business és Prémium Turistaosztályon olyan klasszikus karácsonyi fogásokat szolgálnak fel, mint a céklás és marinált narancsos lazac gravlax
A First, Business és Prémium Turistaosztályon olyan klasszikus karácsonyi fogásokat szolgálnak fel, mint a céklás és marinált narancsos lazac gravlax
Fotó: Emirates

A Budapest és Dubaj között naponta közlekedő járatokon a magyar utasok olyan karácsonyi finomságokat kóstolhatnak, mint a Marie Rose mártással és sevruga kaviárral tálalt homárfarok, a Waldorf-saláta, az áfonyás és szarvasgombás konfitált kacsa, a paprikával fűszerezett pulyka gesztenyés és pulykaszalonnás töltelékkel, az áfonyazselés csokoládés mézeskalácstorta, a borsmenta mousse gyümölcskompóttal vagy a gesztenye fondant.

Ünnepi borok a felhők felett

Decemberben kibővítették minőségi bor- és pezsgőkínálatukat, hogy utasaik igazi különlegességeket kóstolhassanak az ünnepi időszakban. Az utasok prémium borokkal kényeztethetik magukat: a Business Class utasai a 2019-es M. Chapoutier Hermitage Monier de la Sizeranne-t, míg a Prémium Turistaosztályon Melbourne-be, Sydney-be és Aucklandbe utazók a 2014-es Château de Sales Pomerol-t kóstolhatják meg.

Klasszikus finomságok a váróteremben is

A dubaji First és Business Class várótermekben olyan ínyenc fogásokat szolgálnak fel, mint a hagyományos sült pulyka jus-vel, áfonyaszósszal, mázas gesztenyével, gyökérzöldségekkel, kelbimbóval és újkrumplival, amelyet különleges ünnepi italok kísérnek, például a 2013-as és 2015-ös Moët & Chandon Grand Vintage pezsgők, a Dilham Tranquil Tundra koktél és Cozy Hearth mocktail, az Evian Jingle Mule koktél és a Perrier Holiday Spiced Sour. Az édes ünnepi ízekre vágyók sem fognak csalódni. 


Fotó: Emirates

A légitársaság utasai a felemelő kulináris élményeken túl, a légitársaság díjnyertes fedélzeti szórakoztató rendszerével is ünnepi hangulatba kerülhetnek. A karácsonyi kikapcsolódásról az ice-on található 42 karácsonyi film,14 ünnepi tévéműsor és különkiadás, valamint 15 karácsonyi zenei album gondoskodik.


Külföldre indul? Ne megszokásból vezessen!

Külföldre indul? Ne megszokásból vezessen! 

Tudnivalók, ha autóval indul útnak, és szeretné elkerülni a kellemetlen meglepetéseket.
Sűrítik a reptéri buszjáratokat a nyári csúcsidőszakban

Sűrítik a reptéri buszjáratokat a nyári csúcsidőszakban 

Sűrűbben járnak a repülőtéri BKK-járatok júliusban és augusztusban.
Emirates: nyári-téli újdonságok

Emirates: nyári-téli újdonságok 

A légitársaság újabb útvonalakon vezeti be a Prémium Turistaosztályt, és tovább bővíti menetrendjét a téli időszakra.
airBaltic: gyorsjelentés és egy új partnerség

airBaltic: gyorsjelentés és egy új partnerség 

A lett nemzeti légitársaság előzetes adatokat tett közzé a 2025 első féléves időszaki eredményeiről.
Ománi fapados járat úti céljai között szerepel Budapest

Ománi fapados járat úti céljai között szerepel Budapest 

A diszkont légitársaság vezére ezt a minap jelentette be.
Egyszerűbb a 14 év alatti gyermekek utaztatása

Egyszerűbb a 14 év alatti gyermekek utaztatása 

Mostantól elegendő a gyermek diákigazolványának másolatát bemutatni – akár nyomtatott, akár digitális formában – a díjmentes jegyváltáshoz és az életkor igazolásához.
Villámcsapás kényszerítette földre a Wizz Air Budapest és Stockholm közötti gépét

Villámcsapás kényszerítette földre a Wizz Air Budapest és Stockholm közötti gépét 

A péntek hajnali járat kényszerleszállást hajtott végre Varsóban.
Így tervezik meg a magyar fiatalok a repüléseiket

Így tervezik meg a magyar fiatalok a repüléseiket 

A magyar fiatalok nemcsak álmodoznak, hanem tudatosan készülnek arra is, ha valami nem a tervek szerint alakul.
Útipoggyásszal kapcsolatos tudnivalók a NAV-tól

Útipoggyásszal kapcsolatos tudnivalók a NAV-tól 

A NAV felhívja a figyelmet a készpénzre is.
Újabb hiányosságokat tártak fel az Air India gépein

Újabb hiányosságokat tártak fel az Air India gépein  

Még vizsgálják a katasztrófa okait.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.