Különleges karácsonyi menü a levegőben

A meghitt és felemelő ünnepi időszakban a légitársaság utasai exkluzív italokat és ritka borokat, valamint számos nemzet tradicionális menüjét kóstolhatják meg. A Budapest-Dubaj útvonalon például a kaviárral tálalt homárfarok és a szarvasgombás konfitált kacsa mellett, olyan különleges desszertek is helyet kapnak, mint a gesztenye fondant és a csokoládés mézeskalács torta áfonyazselével.

A légitársaság, mint minden évben, idén is különleges menüvel, újdonságokkal és meglepetésekkel készül az ünnepi időszakban. December 14. és 26. között valamennyi járatán és utasosztályán forró csokoládéval kedveskedik, amelyhez habcsók, pillecukor vagy Valrhona csokoládé feltét is kérhető. December 24. és 26. között továbbá a légitársaság édesen különleges ajándékokkal lepi meg utasait: étcsokoládé trüffellel a Turistaosztályon, mézeskalács süteményekkel a Prémium Turistaosztályon és a Business Classon, valamint málnás Paris-Brest desszerttel a First Classon.

Karácsonyi fogások a felhők felett

A First, Business és Prémium Turistaosztályon olyan klasszikus karácsonyi fogásokat szolgálnak fel, mint a céklás és marinált narancsos lazac gravlax, a savanyított hering burgonyás-fürjtojásos salátával, valamint a klasszikus sült pulyka jus-vel, gesztenyés és pulykaszalonnás töltelékkel. Néhány útvonalon a légitáraság új fogások is készül, ilyen például a fűszernövénykéregben sült báránycomb jus-vel, sütőtökkel és párolt káposztával, vagy a zsályavajban és szedermártásban áztatott, sült szarvashús burgonyagratinnal és almás párolt vöröskáposztával.

Azok, akik ebben az időszakban kelnek útra, számtalan ünnepi desszert közül is választhatnak, a First Class utasai ráadásul egy egyedi „Mikulás” finomságot is élvezhetnek, amely friss eperből és tejszínből készül.

Természetesen a Turistaosztály sem marad ünnepi menü nélkül: főételként juharszirupos sült pasztinákkal tálalt ínyenc sült pulykát kínálnak, desszertnek pedig gyümölcskenyeret narancsmártással és a kifejezetten gyermekeknek ajánlott, rénszarvas motívummal díszített mousse tortát szolgálnak fel.

A First, Business és Prémium Turistaosztályon olyan klasszikus karácsonyi fogásokat szolgálnak fel, mint a céklás és marinált narancsos lazac gravlax
A First, Business és Prémium Turistaosztályon olyan klasszikus karácsonyi fogásokat szolgálnak fel, mint a céklás és marinált narancsos lazac gravlax
Fotó: Emirates

A Budapest és Dubaj között naponta közlekedő járatokon a magyar utasok olyan karácsonyi finomságokat kóstolhatnak, mint a Marie Rose mártással és sevruga kaviárral tálalt homárfarok, a Waldorf-saláta, az áfonyás és szarvasgombás konfitált kacsa, a paprikával fűszerezett pulyka gesztenyés és pulykaszalonnás töltelékkel, az áfonyazselés csokoládés mézeskalácstorta, a borsmenta mousse gyümölcskompóttal vagy a gesztenye fondant.

Ünnepi borok a felhők felett

Decemberben kibővítették minőségi bor- és pezsgőkínálatukat, hogy utasaik igazi különlegességeket kóstolhassanak az ünnepi időszakban. Az utasok prémium borokkal kényeztethetik magukat: a Business Class utasai a 2019-es M. Chapoutier Hermitage Monier de la Sizeranne-t, míg a Prémium Turistaosztályon Melbourne-be, Sydney-be és Aucklandbe utazók a 2014-es Château de Sales Pomerol-t kóstolhatják meg.

Klasszikus finomságok a váróteremben is

A dubaji First és Business Class várótermekben olyan ínyenc fogásokat szolgálnak fel, mint a hagyományos sült pulyka jus-vel, áfonyaszósszal, mázas gesztenyével, gyökérzöldségekkel, kelbimbóval és újkrumplival, amelyet különleges ünnepi italok kísérnek, például a 2013-as és 2015-ös Moët & Chandon Grand Vintage pezsgők, a Dilham Tranquil Tundra koktél és Cozy Hearth mocktail, az Evian Jingle Mule koktél és a Perrier Holiday Spiced Sour. Az édes ünnepi ízekre vágyók sem fognak csalódni. 


Fotó: Emirates

A légitársaság utasai a felemelő kulináris élményeken túl, a légitársaság díjnyertes fedélzeti szórakoztató rendszerével is ünnepi hangulatba kerülhetnek. A karácsonyi kikapcsolódásról az ice-on található 42 karácsonyi film,14 ünnepi tévéműsor és különkiadás, valamint 15 karácsonyi zenei album gondoskodik.


Elindult a dunai hajózási szezon

Elindult a dunai hajózási szezon 

Korszerűbb belső terek, kávéházi hangulat, vacsorahajók.
A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit

A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit 

A Singapore Airlines felújítja a Changi repülőtéren lévő váróit.
Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok

Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok 

2025-ben 15 százalékkal több úti cél érhető el, mint tavaly.
Jönnek az új Bubik

Jönnek az új Bubik 

Teljes megújuláson megy keresztül a fővárosi közbringarendszere.
Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt

Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt 

A HungaroControl szorosabb együttműködésbe kezdett hazánk meteorológiai szolgáltatójával, a HungaroMet-tel.
Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS

Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS 

Az utasok csak a landolás után tudják meg, hova érkeztek.
Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten!

Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten! 

Mert a fővárosban kedd délutántól szerda estig tartó gyűlés miatt ismét jelentős torlódásokra kell számítani.
Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba

Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba 

Az európai kontinens több országában terjedő fertőző száj- és körömfájás miatt a hús- és tejtermékek személyes célú behozatali tilalmát kiterjesztik az összes uniós tagállamra.
Exkluzív díjátadó a Duna-parton

Exkluzív díjátadó a Duna-parton 

Díjakat osztott magyarországi utazási irodáknak a világ legtöbb országába repülő légitársasága.
Születésnapját régi vonatokkal ünnepli a Gyermekvasút

Születésnapját régi vonatokkal ünnepli a Gyermekvasút 

Szombaton rendezik meg a Gyermekvasút napját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.