Magyar fogásokkal eteti a turistákat a Cityrama

A Cityrama Utazási Iroda bemutatta új prospektusait, melyben újdonságként egy „Eat Hungary – Gourmet Walking Tour” elnevezésű gasztrotúra is szerepel.

A Cityrama Utazási Iroda a Grand Café Liberté Kávéházban mutatta be 2016. május 4-én mindhárom megújult prospektusát. Az üzleti reggeli egy prezentációval indult, mely során Erdei Bálint, a Cityrama ügyvezetője a cég történetét ismertette az 1987-es alapítástól kezdve napjainkig. A kezdetben garantált időpontokban, „élő idegenvezetéses” városnézések szervezésével foglalkozó iroda közel 30 év alatt jelentősen átalakult, jelenleg három meghatározó üzletága van, melyek a következők:

1. Sightseeing Tours: budapesti és vidéki, fél- és egynapos városnézések

2. Személyszállítás: 16 gépjárműből álló saját flotta: személyautók, Mercedes és Ford mini- és midibuszok, 50 fős Bova busz, valamint 3 db eredeti Trabant 601-es.

3. DMC: komplex utazási szolgáltatások

A Cityrama másik ügyvezetője, Szabó Krisztián az elmúlt időszak programváltozásait mutatta be. Kezdetben csak egy prospektussal voltak jelen a piacon, melyben kilenc városnézés szerepelt. A 2016/17-es szezonban viszont már 20 különféle programot kínálnak a piros színű SIGHTSEEING TOURS kiadványban (ezek 5 nyelven foglalhatók), 18 túra szerepel a zöld színű PRIVATE TOURS prospektusban (30 nyelven foglalható) és szintén 5 nyelven foglalható a sárga prospektusban szereplő, kis csoportos, 4 órás IDEAL CITY TOUR.

Lévay Balázs, a Cityrama értékesítési és marketing menedzsere a 2016/17-es szezonban debütáló gasztronómiai sétát ismertette a partnerekkel. Az új program a Magyar Turizmus Zrt. 2016-os „Gasztroélmények éve” koncepciójára építve az „Eat Hungary – Gourmet Walking Tour” nevet kapta. Májustól októberig, hétfőn, csütörtökön és pénteken 15.00-kor, novembertől márciusig pedig péntekenként 14.00 órai kezdettel indul a tematikus gyalogos városnézés. A program során a magyar konyha különlegességeit 6 helyszínen 10 különböző kóstolóval mutatja be angol nyelven az idegenvezető. Az érdeklődő turisták, miközben a belvárosi nevezetességekkel ismerkednek, biztosan jól is laknak. A különleges sajtoktól és szalámiktól kezdve a lángoson, hurkán, kolbászon, savanyúságon keresztül a Túró Rudiig és kürtőskalácsig több magyar specialitást is végigkóstolnak. A program a CITYRAMA irodájából indul és a Belvárosi Piacot (korábbi nevén Hold utcai Piac) érintve a történelmi zsidó negyedben ér véget.

A prezentációk után következett a reggeli. A füstölt lazacos, aszalt szilvás kacsamell canapé falatok és a spanyol omlett mellé a baristák által készített kávékülönlegességeket kóstolhatták meg a résztvevők. A találkozó jó lehetőséget biztosított a Cityrama Utazási Irodának és partnereinek egy kötetlen beszélgetésre is.


Ezerrel erősít a MÁV-csoport Volán flottája

Ezerrel erősít a MÁV-csoport Volán flottája 

Ezer új autóbusszal válik még korszerűbbé és versenyképesebbé a Volán-flotta.
Változások a közlekedésben a kerékpáros körverseny miatt

Változások a közlekedésben a kerékpáros körverseny miatt 

A Tour de Hongrie profi kerékpáros körverseny budapesti szakaszán közlekedési változásokra, korlátozásokra kell készülni.
Forgalomkorlátozások vasárnap  a fővárosban

Forgalomkorlátozások vasárnap a fővárosban 

Vasárnap egy futóversenyt és az Élet Menete rendezvényt tartják Budapesten.
SIA Csoport: cél a karbonsemlegesség

SIA Csoport: cél a karbonsemlegesség  

A Singapore Airlines (SIA) Csoport megállapodásokat írt alá a Fenntartható Repülési Üzemanyag (SAF) beszerzéséről.
Emirates éves riport: annál is sikeresebb, mint gondolná

Emirates éves riport: annál is sikeresebb, mint gondolná 

Megdöntötte saját rekordját az Emirates Group a 2024–2025-ös pénzügyi évben.
Mallorca a repülőjáratok korlátozását fontolgatja

Mallorca a repülőjáratok korlátozását fontolgatja 

A korlátozás oka a húsvéti héten mért jelentős forgalomnövekedés.
Ismét robog a Jégmadár expressz

Ismét robog a Jégmadár expressz 

Május 18-tól ismét közlekedik a Jégmadár expresszvonat, amely közvetlen összeköttetést kínál Rákospalota-Újpestről a Velencei-tóhoz és a Balatonhoz.
WIZZ: Brassó-Budapest járatnövelés

WIZZ: Brassó-Budapest járatnövelés 

A repülőtér a Romániai Repülőterek Egyesülete által közölt januári statisztika szerint egy év alatt megduplázta utasainak számát.
Ünnepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Ünnepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 

Éppen hetvenöt évvel ezelőtt, 1950. május 7-én nyitották meg az utazóközönség előtt Budapest nemzetközi repülőterét, Magyarország kapuját.
Dubaj dübörög, és helyet kér magának a nyári desztinációk sorában

Dubaj dübörög, és helyet kér magának a nyári desztinációk sorában 

Dubajról leginkább a téli napsütés, a tavaszi luxuspihenés vagy az őszi tökéletes kikapcsolódás jut eszünkbe – de ez hamarosan megváltozhat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.