A Cityrama Utazási Iroda a Grand Café Liberté Kávéházban mutatta be 2016. május 4-én mindhárom megújult prospektusát. Az üzleti reggeli egy prezentációval indult, mely során Erdei Bálint, a Cityrama ügyvezetője a cég történetét ismertette az 1987-es alapítástól kezdve napjainkig. A kezdetben garantált időpontokban, „élő idegenvezetéses” városnézések szervezésével foglalkozó iroda közel 30 év alatt jelentősen átalakult, jelenleg három meghatározó üzletága van, melyek a következők:
1. Sightseeing Tours: budapesti és vidéki, fél- és egynapos városnézések
2. Személyszállítás: 16 gépjárműből álló saját flotta: személyautók, Mercedes és Ford mini- és midibuszok, 50 fős Bova busz, valamint 3 db eredeti Trabant 601-es.
3. DMC: komplex utazási szolgáltatások
A Cityrama másik ügyvezetője, Szabó Krisztián az elmúlt időszak programváltozásait mutatta be. Kezdetben csak egy prospektussal voltak jelen a piacon, melyben kilenc városnézés szerepelt. A 2016/17-es szezonban viszont már 20 különféle programot kínálnak a piros színű SIGHTSEEING TOURS kiadványban (ezek 5 nyelven foglalhatók), 18 túra szerepel a zöld színű PRIVATE TOURS prospektusban (30 nyelven foglalható) és szintén 5 nyelven foglalható a sárga prospektusban szereplő, kis csoportos, 4 órás IDEAL CITY TOUR.
Lévay Balázs, a Cityrama értékesítési és marketing menedzsere a 2016/17-es szezonban debütáló gasztronómiai sétát ismertette a partnerekkel. Az új program a Magyar Turizmus Zrt. 2016-os „Gasztroélmények éve” koncepciójára építve az „Eat Hungary – Gourmet Walking Tour” nevet kapta. Májustól októberig, hétfőn, csütörtökön és pénteken 15.00-kor, novembertől márciusig pedig péntekenként 14.00 órai kezdettel indul a tematikus gyalogos városnézés. A program során a magyar konyha különlegességeit 6 helyszínen 10 különböző kóstolóval mutatja be angol nyelven az idegenvezető. Az érdeklődő turisták, miközben a belvárosi nevezetességekkel ismerkednek, biztosan jól is laknak. A különleges sajtoktól és szalámiktól kezdve a lángoson, hurkán, kolbászon, savanyúságon keresztül a Túró Rudiig és kürtőskalácsig több magyar specialitást is végigkóstolnak. A program a CITYRAMA irodájából indul és a Belvárosi Piacot (korábbi nevén Hold utcai Piac) érintve a történelmi zsidó negyedben ér véget.
A prezentációk után következett a reggeli. A füstölt lazacos, aszalt szilvás kacsamell canapé falatok és a spanyol omlett mellé a baristák által készített kávékülönlegességeket kóstolhatták meg a résztvevők. A találkozó jó lehetőséget biztosított a Cityrama Utazási Irodának és partnereinek egy kötetlen beszélgetésre is.
Forrás: Turizmus Online