Magyar fogásokkal eteti a turistákat a Cityrama

A Cityrama Utazási Iroda bemutatta új prospektusait, melyben újdonságként egy „Eat Hungary – Gourmet Walking Tour” elnevezésű gasztrotúra is szerepel.

A Cityrama Utazási Iroda a Grand Café Liberté Kávéházban mutatta be 2016. május 4-én mindhárom megújult prospektusát. Az üzleti reggeli egy prezentációval indult, mely során Erdei Bálint, a Cityrama ügyvezetője a cég történetét ismertette az 1987-es alapítástól kezdve napjainkig. A kezdetben garantált időpontokban, „élő idegenvezetéses” városnézések szervezésével foglalkozó iroda közel 30 év alatt jelentősen átalakult, jelenleg három meghatározó üzletága van, melyek a következők:

1. Sightseeing Tours: budapesti és vidéki, fél- és egynapos városnézések

2. Személyszállítás: 16 gépjárműből álló saját flotta: személyautók, Mercedes és Ford mini- és midibuszok, 50 fős Bova busz, valamint 3 db eredeti Trabant 601-es.

3. DMC: komplex utazási szolgáltatások

A Cityrama másik ügyvezetője, Szabó Krisztián az elmúlt időszak programváltozásait mutatta be. Kezdetben csak egy prospektussal voltak jelen a piacon, melyben kilenc városnézés szerepelt. A 2016/17-es szezonban viszont már 20 különféle programot kínálnak a piros színű SIGHTSEEING TOURS kiadványban (ezek 5 nyelven foglalhatók), 18 túra szerepel a zöld színű PRIVATE TOURS prospektusban (30 nyelven foglalható) és szintén 5 nyelven foglalható a sárga prospektusban szereplő, kis csoportos, 4 órás IDEAL CITY TOUR.

Lévay Balázs, a Cityrama értékesítési és marketing menedzsere a 2016/17-es szezonban debütáló gasztronómiai sétát ismertette a partnerekkel. Az új program a Magyar Turizmus Zrt. 2016-os „Gasztroélmények éve” koncepciójára építve az „Eat Hungary – Gourmet Walking Tour” nevet kapta. Májustól októberig, hétfőn, csütörtökön és pénteken 15.00-kor, novembertől márciusig pedig péntekenként 14.00 órai kezdettel indul a tematikus gyalogos városnézés. A program során a magyar konyha különlegességeit 6 helyszínen 10 különböző kóstolóval mutatja be angol nyelven az idegenvezető. Az érdeklődő turisták, miközben a belvárosi nevezetességekkel ismerkednek, biztosan jól is laknak. A különleges sajtoktól és szalámiktól kezdve a lángoson, hurkán, kolbászon, savanyúságon keresztül a Túró Rudiig és kürtőskalácsig több magyar specialitást is végigkóstolnak. A program a CITYRAMA irodájából indul és a Belvárosi Piacot (korábbi nevén Hold utcai Piac) érintve a történelmi zsidó negyedben ér véget.

A prezentációk után következett a reggeli. A füstölt lazacos, aszalt szilvás kacsamell canapé falatok és a spanyol omlett mellé a baristák által készített kávékülönlegességeket kóstolhatták meg a résztvevők. A találkozó jó lehetőséget biztosított a Cityrama Utazási Irodának és partnereinek egy kötetlen beszélgetésre is.


Újabb légitársaságok az uniós tiltólistán

Újabb légitársaságok az uniós tiltólistán 

A listára valamennyi Suriname-ban és Tanzániában engedélyezett légi fuvarozó felkerült.
Épülhet a repülőtéri gyorsvasút

Épülhet a repülőtéri gyorsvasút 

A beruházás előkészítése az ezt részletező kormányhatározat alapján elkezdődött, a koncessziós pályázatokat fél éven belül kiírhatják.
Kompjárat indult Dubrovnik és Kotor között

Kompjárat indult Dubrovnik és Kotor között 

A politikus közölte, az új kompjárattal erősíteni kívánják a baráti és gazdasági kapcsolatokat a két ország között.
Krétára indít charterjáratot Debrecenből a Kartago Tours

Krétára indít charterjáratot Debrecenből a Kartago Tours 

Az utazásszervező új úti céllal bővítette debreceni indulású ajánlatait.
Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál

Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál 

A Wizz Air célja, hogy 2029-re kizárólag új generációs, neo gépeket üzemeltessen.
Repülési élmény autista gyerekeknek

Repülési élmény autista gyerekeknek  

Autizmussal élők számára szerveztek repülési próbát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt

Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt 

2019 óta tízmillióval emelkedett az érkezők és indulók száma, hosszabb távon pedig 60 millió fölötti utasforgalmat akarnak elérni.
Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével!

Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével! 

Csalók próbálnak pénzt kicsalni az utazóközönségtől.
Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság

Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság  

A régió egyik legmodernebb áruszállító HUB-ja üzemel ezentúl a rigai reptéren.
HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító

HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító 

Május 26-án Turi Ferenc vezérigazgató és Bárány Ákos kommunikációs és marketing igazgató a nyári csúcsszezonra való felkészülésükről tartott beszámolót.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.