Marokkói sztárséf a Lufthansánál

A Lufthansa a Gault Millau étteremkalauz által 2010 legjobb séfjének választott Wahabi Nourit kérte fel következő sztárséfjének - közölte a Turizmus Online-nal a légitársaság.

A marokkói Casablancából származó Nouri a klasszikus, francia ihletésű haute cuisine-t ötvözi híres étterme, a hamburgi Piment különleges keleti ízeivel. A tengerentúli Lufthansa járatok első és üzleti osztályának utasai májusban és júniusban kóstolhatják meg a sztárséf konyhaművészeti remekeit.

Wahabi Nouri Frankfurtban nőtt fel. Miután a rajna-hesseni Gau-Bischofsheim Weingut Nack étteremében befejezte a séfképzést, több ismert séf mellett sajátította el a mesterség fortélyait (pl. Harald Wohlfahrt és Eckhard Witzigmann). A kilencvenes évek végéig Nouri a Kofler & Kompanie nemzetközi vendéglátó ipari cégnél dolgozott, ahol egészen a konyhafőnöki címig vitte. Kétezerben saját éttermet nyitott Pimet néven Hamburg divatos negyedében, Eppendorfban. Itt a marokkói fűszerek és a klasszikus francia konyha kifinomult ötvözésével szerzett magának hírnevet. Étterme alig a nyitás után egy évvel Michelin csillagot kapott. 2004-ben és 2006-ban is megnyerte a német mesterszakácsok versenyét, és Németország képviseletében részt a konyhaművészet nem hivatalos világbajnokságának tartott Bocuse d’Or versenyen.

A választék

Az első osztály menüjén a legkülönfélébb ínyencségek szerepelnek: homárpástétom zsenge póréhagymával, curry szósszal és papajával; marhahús mecsui módra sárgarépa pestóval; spárgakrém vegyes salátával. Ezután tenger gyümölcsei és kagylóleves következik korianderrel, vagy fűszergombás és sárgarépás római, arugula és frisée vegyes saláta paradicsommal és tárkonnyal vagy kapros joghurtöntettel. Főételek: báránylapocka-tadzsin párolt padlizsánnal, cukkinivel és édesburgonyával; gyöngytyúk melle mandulával töltve, babbal és burgonyapogácsával; olajban sült rombuszhal portóis narancsmártásban dinsztelt édesköménnyel és basmati rizzsel. A Lufthansa májusi és júniusi hagyományos ajánlata: frissen szedett spárga hollandi mártással, többféle sonkával és petrezselymes burgonyával. Az étlapot Wahabi Nouri csábító desszertjei teszik teljessé: fűszeres csokoládé délice cseresznyemártással és mangó sorbet-val, vagy Ras el-Hanout krém málnával.

A fedélzeten sajttálat is felszolgálnak fügecsatnival, szőlővel és dióval. Wahabi Nouri alkotásait az üzleti osztály utasai is megízlelhetik. Előételként választhatnak például kávéban pácolt lazacot keleti burgonyasalátával és borsmentaolajjal. A főételek között szerepel sáfrányban dinsztelt báránypörkölt vagy gyömbér csicseriborsóval és burgonyapürével. A Lufthansa hagyományos fogásai: sváb knédli zöldséges húslevesben májusra és sajtos galuska (spaetzle) karamellizált sült vöröshagymával júniusra. A desszertkínálat: pompás gyümölcstorta lágy fügéből és datolyából, gyümölcssaláta, túróhab és marinírozott eper. Emellett halumi és friss pácolt sajtokat (labneh és sumac) is felszolgálnak napon aszalt paradicsommal.

Sztárséfek 2000 óta

A Lufthansa 2000 januárjában indította el sztárséf programját, amellyel kiemelkedő kulináris élvezetekben szeretné részesíteni az első és üzleti osztályon utazókat. A világ legjobb szakácsai által készített fantáziadús menük teszik ízletessé a Lufthansa útjait. Eddig többek közt Harald Wohlfahrt (Baiersbronn), Dieter Müller (Bergisch Gladbach), Daniel Boulud (New York) és Paul Bocuse (Lion) sztárséfek csatlakoztak a német légtársaság kulináris programjához. 2005 óta a német városokból induló egyes tengerentúli járatok utasai részesülnek ebben a nem mindennapi gasztronómiai élményben.


E-bike beszerzési program turisztikai vállalkozások számára

E-bike beszerzési program turisztikai vállalkozások számára 

Turisztikai tevékenységet végző szervezetek és vállalkozások most akár 4,5 millió forint támogatást is kaphatnak elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzésére.
Condor: járatindítás Frankfurt és Budapest között

Condor: járatindítás Frankfurt és Budapest között 

Az új járat része a légitársaság bővülő európai hálózatának, amely a német turisták körében népszerű városi desztinációkat célozza meg.
Bilbao, Wroclaw, Gdansk és Vilnius – egyvalami közös bennük

Bilbao, Wroclaw, Gdansk és Vilnius – egyvalami közös bennük 

Mind a négy izgalmas város már elérhető az ultrafapados légitársaság közvetlen járataival Budapestről.
Száz mozdonnyal erősít a MÁV

Száz mozdonnyal erősít a MÁV  

Ebből harminc már megérkezett.
Külföldre indul? Ne megszokásból vezessen!

Külföldre indul? Ne megszokásból vezessen! 

Tudnivalók, ha autóval indul útnak, és szeretné elkerülni a kellemetlen meglepetéseket.
Sűrítik a reptéri buszjáratokat a nyári csúcsidőszakban

Sűrítik a reptéri buszjáratokat a nyári csúcsidőszakban 

Sűrűbben járnak a repülőtéri BKK-járatok júliusban és augusztusban.
Emirates: nyári-téli újdonságok

Emirates: nyári-téli újdonságok 

A légitársaság újabb útvonalakon vezeti be a Prémium Turistaosztályt, és tovább bővíti menetrendjét a téli időszakra.
airBaltic: gyorsjelentés és egy új partnerség

airBaltic: gyorsjelentés és egy új partnerség 

A lett nemzeti légitársaság előzetes adatokat tett közzé a 2025 első féléves időszaki eredményeiről.
Ománi fapados járat úti céljai között szerepel Budapest

Ománi fapados járat úti céljai között szerepel Budapest 

A diszkont légitársaság vezére ezt a minap jelentette be.
Egyszerűbb a 14 év alatti gyermekek utaztatása

Egyszerűbb a 14 év alatti gyermekek utaztatása 

Mostantól elegendő a gyermek diákigazolványának másolatát bemutatni – akár nyomtatott, akár digitális formában – a díjmentes jegyváltáshoz és az életkor igazolásához.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.