Nobu-ízek a Qatar Airways járatain

Új menüt és borlapot kínál járatain a Qatar Airways.

Az ételsorok összeállításában három másik Michelin-csillagos séf mellett részt vett Nobu Matsuhisa japán sztárszakács. A világszerte 29 éttermet, köztük a budapesti Nobut jegyző szakember japán és dél-amerikai kulináris hagyományokat ötvöző fúziós fogásokat dolgozott ki az étlapra, melyeket a minap a budapesti Nobu étteremben a meghívottak meg is kóstolhattak. Ízelítőnek következzen ezek közül néhány: füstölt lazac taco, csirkenyárs perui fűszeres anticucho szósszal, rák tempura tekercs, tonhalnyárs szarvasgombás teriyaki szósszal és grillezett koktélparadicsommal. 

Schreiner Gábor, a Nobu Budapest executive séfje azt emelte ki az eseményen, hogy olyan fogások kerültek a légitársaság étlapjára, amelyeket az étteremben is rendelhetnek a vendégek, ugyanakkor a fedélzeti ételsor kompromisszummentesen elkészíthető. Hozzátette, hogy jövőre Dohában megnyílik az első Nobu étterem, a Four Seasons Hotelben.

A most bemutatott új étlapot négy nemzetközi hírű sztárséf állította össze. Nobu Matsuhisa mellett a francia konyha fogásait újragondoló brit Tom Aikens, a Közel-Kelet és a mediterrán térség ízeit közvetítő libanoni Ramzi Choueiri, valamint a hagyományt a modernséggel ötvöző indiai Vineet Bhatia adta nevét és tudását az menüsorhoz. A séfek munkájuk során arra is ügyeltek, hogy a magasban mások az ízek.

A borlapon szereplő italok harmonizálnak a fogásokkal. Egy globális légitársasághoz méltó módon a kínálatban egyebek mellett német, francia, olasz, spanyol új-zélandi és ausztrál borok is szerepelnek. A borok és pezsgők megfelelő színvonalú felszolgálása érdekében a Qatar Airways több mint 1700 munkavállalója végezte el a WSET alapfokú borismereti kurzusát, 280-an pedig a középfokot is teljesítették. A légitársaságnál azt tervezik, hogy az összes légiutaskísérővel elvégeztetik a tanfolyamot.

A Skytrax által immár kétszer is az Év légitársaságának választott Qatar Airways-t 1994-ben alapították Dohában. Az első években regionális szállítóként működő légitársaság 1997-ben kezdett intenzív globális terjeszkedésbe. Az 50%-ban a katari állam, 50%-ban pedig magánbefektetők tulajdonában levő cégből a világ egyik legdinamikusabban fejlődő légitársasága lett.

Fiatal flottája ma már 120 célállomásra repül, alkalmazottainak száma 20 000. Gépparkjában 111 repülőgép (Boeing, Airbus, Bombardier) található. A gépek átlag életkora 4 év, ezzel övék a világ egyik legfiatalabb flottája. További 250 gépre adtak le megrendelést.

A séfekről további információ az alábbi linkeken érhető el: Chef NobuChef Tom AikenChef RamziChef Vineet.


Új kompjárat Málta és Szicília között

Új kompjárat Málta és Szicília között  

Az út körülbelül két órát vesz igénybe.
Erősen indult a balatoni hajóforgalom a szezonnyitó óta

Erősen indult a balatoni hajóforgalom a szezonnyitó óta 

A tavaszi szünet sikerét követően a májusi hosszú hétvége is minden várakozást felülmúlt a balatoni hajózásban.
Már készül a balatoni főszezonra a MÁV

Már készül a balatoni főszezonra a MÁV 

Pályafelújításokkal készül a balatoni főszezonra a MÁV, ezért erre a hétre időzítették a vágányzárat Székesfehérvár és Lepsény között.
Belépési korlátozások a madridi repülőtéren

Belépési korlátozások a madridi repülőtéren 

A közleményben nem tértek ki arra, hogy a korlátozást pontosan mikortól vezetik be.
Leáll a máltai légitársaság

Leáll a máltai légitársaság 

A leállás magyarországi járatpárokat is érint.
A KLM újraindítja izraeli járatait

A KLM újraindítja izraeli járatait 

A légitársaság szerint a körülmények kellően javultak a szolgáltatások újraindításához.
IATA : új szempontok a biztonságosabb földi kiszolgálás érdekében

IATA : új szempontok a biztonságosabb földi kiszolgálás érdekében 

A hangsúly három fő területen van: a biztonság javítása, a globális szabványok bevezetése és a fenntarthatóság előmozdítása.
Wizz Air: ugrásszerűen megnőtt a Skandináv térségbe utazók száma

Wizz Air: ugrásszerűen megnőtt a Skandináv térségbe utazók száma 

Egyre többen választják nyaralásuk célpontjának a hűvösebb Skandináv térséget.
Beköszöntött a Nagy Vonatozás korszaka

Beköszöntött a Nagy Vonatozás korszaka 

A vonatozás virágkorát éli, és egy friss kutatás szerint az európai utazók közül a következőkben még többen veszik majd igénybe ezt a szolgáltatási formát.
A magyar fiatalok ezt figyelik utazástervezéskor

A magyar fiatalok ezt figyelik utazástervezéskor 

Szinte minden magyar fiatal bevet trükköket azért, hogy spóroljon a repülőjegyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.