Visszavonta a Korzika Holidays engedélyét az MKEH

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal munkatársai egy helyszíni ellenőrzést követően állapították meg, hogy az utazásszervező nem képes teljes körűen lebonyolítani utasai elutazását. A 21 éve működő iroda munkatársai honlapjukon búcsúztak el az utasoktól.

Szeptember 11-én a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal visszavonta a Korzika Holidays utazásszervezői engedélyét, és egy évre eltiltotta a tevékenység folytatásától.

Az indoklás szerint a hivatal munkatársai szeptember 8-án, előre egyeztetett időpontban hatósági ellenőrzési eljárás céljából jelentek meg az utazásszervezőnél, ahol azt vizsgálták, hogy egy esetleges fizetésképtelenség esetén az utazási vállalkozás vagyoni biztosítéka rendelkezésre áll-e az előírásoknak megfelelően, illetve, hogy képes-e utasai el- és hazautaztatását biztosítani.

A helyszíni ellenőrzés során a hatóság munkatársai megállapították, hogy a 2015. szeptember 11-én Szardínia-Korzika desztinációba induló, 33 fős csoport el- és hazautaztatása kétséges. Ezt követően az MKEH felszólította az utazásszervezőt, hogy a hiányzó közreműködői szolgáltatókkal – szállás, autóbusz, komp – kapcsolatos pénzügyi elszámolások rendezettségét igazolja legkésőbb szeptember 9-ig. Az erről kelt jegyzőkönyvet az utazásszervező vezető tisztségviselője is aláírta.

Szeptember 9-én az utazási vállalkozás képviseletére jogosult ügyvezető úgy nyilatkozott, hogy a fent említett utat nem képes teljes körűen lebonyolítani, a befizetett előlegeket, illetve részvételi díjakat nem tudja visszafizetni, valamint nem tudja hitelt érdemlően igazolni, hogy képes az utasok hazautaztatására.

A Korzika Holidays legalább húsz éve a piacon van, a kilencvenes évek eleje óta szerez utazásokat. Specialitása Korzika és Szardínia, valamint franciaországi kulturális körutazások, de francia tengerentúli területekre is szervezett utazásokat.

Dr. Horváth Péter, a QBE Insurance utasbiztosítás-értékesítési igazgatója elmondta, hogy mivel az utasok repülőjegye már ki volt fizetve, ezért az MKEH engedélyével a lehető leghumánusabb megoldást keresték számukra. Ezért végül amellett döntöttek, hogy nem a részvételi díjat adják vissza az utasoknak, hanem a vagyoni biztosíték terhére elutaztatják őket, így a csoport már kint tartózkodik a desztinációban.

Az Opten céginformációs adatbázisából kiderül, hogy a Korzika Holidays kft. ellen idén augusztus 10-én végrehajtást rendeltek el a Xerox termékeket forgalmazó Wallitrade kérésére. Az utazásszervező ugyan egészen 2014-ig nyereségesen működött, árbevétele az utóbbi négy év során a felére esett vissza.

 Az iroda honlapján a következő tájékoztatót jelentette meg szeptember 14-én: 

"Tisztelt Utasaink.

Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a Korzika Holidays Utazási Iroda 2015.09.12.-től nem tudja folytatni a nemzetközi utazásszervező tevékenységét. A Magyar Kereskedelmi Ellenőrzési Hivatal 2015.09.11.-én, a 900371647 számú határozata alapján visszavonta, és hivatalból törölte a Korzika Holidays Utazási Irodát. Szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy, akik egyéni utazással még Szardínia illetve Korzika szigetén pihennek, minden szállás-és kompköltségük rendezve van, hazautazásuk teljes mértékben biztosított. Jelenleg egy 33 fős csoportunk tartózkodik Szardínia–Korzika szigetén, a csoport utazása teljes mértékben ki van fizetve, a program a leírtak szerint zajlik. Kint kellemes az idő, és a hírek szerint a csoport nagyon jól érzi magát.

Szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy a Korzika Holidays felelősségbiztosítója a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarország Fióktelepe. Az esetleges kárigényekkel a QBE biztosító Ügyfélszolgálatát kell megkeresni. Cím: H-1143Budapest Stefánia u. 51 Tel:36-1-460-1400 E.mail:info@qbeatlasz.hu

Búcsú

Kedves Utasaink! Köszönjük szépen, hogy utoljára ellátogattak a Korzika Holidays Utazási Iroda honlapjára. Utoljára, mert 2015. 09. 12.-én az iroda 21 évi működés után beszüntette tevékenységét.

Nagyon szép 21 év volt. Voltak sikereink és voltak kudarcaink. Büszkék vagyunk arra, hogy Korzikát 1994-ben igazán mi vezettük be a magyar piacra, mi szerettettük meg a magyar utazókkal ezt a csodálatos szigetet, mint ahogy a görögök nevezték; a Szépség szigetét. Büszkék vagyunk arra is, hogy az elmúlt 21 év során több tízezer ember bízott meg minket utazásának megszervezésével,lebonyolításával és így szerezhettünk utasainknak kellemes napokat,heteket, felejthetetlen élményeket. Itt kell elmondanunk, hogy az elmúlt 3 - 4 évben az utazási szokások nagyon megváltoztak.

Egy szűkülő piac és csökkenő kereslet között kellett dolgoznunk. Az interneten elérhető információk megkönnyítették az egyéni utazásszervezést, és egyre kevesebben kerestek meg bennünket. A nagy internetes szálláshirdetési- és foglalási rendszerekkel egy ilyen kis cég nem tudja, nem tudta felvenni a versenyt. De sajnos az is igaz, hogy nem segítették fennmaradásunkat azok az érdeklődők, utastársak sem, akik ugyan megkerestek minket , majd tudásunkat, tapasztalatainkat, helyismeretünket, időnként fel és kihasználva szervezték meg egyénileg utazásaikat, majd az online foglalási rendszeren keresztül intézték utána foglalásaikat. Sajnos e tendencia ellen nem tudtunk mit tenni, az idők változását tudomásul kellett vennünk. Még egyszer köszönjük Mindenkinek a bizalmat, amit az elmúlt 21 évben kaptunk Önöktől!

Korzika Holidays


Ismeri Budapesthez közel ezt a sportrepülőteret?

Ismeri Budapesthez közel ezt a sportrepülőteret? 

Egy harmincas éveiben járó nő viszi a hátán a fejlesztéseket.
Hétfőn, ha teheti, hagyja ki a szlovákiai vonatozást!

Hétfőn, ha teheti, hagyja ki a szlovákiai vonatozást! 

Mert az arra induló illetve onnan érkező nemzetközi járatok esetén jelentős késésekkel kell számolni.
A Wizz Air járatait is érinti a nemzetközi szintű technikai leállás

A Wizz Air járatait is érinti a nemzetközi szintű technikai leállás 

Ezzel kapcsolatban a következő közleményt juttatták el szerkesztőségünkbe.
Egyszerre áldás és átok a sok reptérfejlesztés szerte a világban

Egyszerre áldás és átok a sok reptérfejlesztés szerte a világban 

A következő két évtizedben 2 trillió (magyarul 2 billió, vagyis kétezerszer egymilliárd) dollár értékű fejlesztések várhatók világszerte a légiközlekedésben.
Tömeges technológiai zavarok a világban - az európai légi közlekedésben is súlyos gondokat okozva

Tömeges technológiai zavarok a világban - az európai légi közlekedésben is súlyos gondokat okozva 

Az Egyesült Államok teljes légi forgalmát érintette és több repülőterén is ideiglenes zárlatot okozott az egész világra kiterjedő technológiai üzemzavar, ami egy amerikai kiberbiztonsági világcégtől, a Crowdstrike-tól indult pénteken.
Az utazók zöme ügyet sem vet a MÁV meglehetősen furcsa kérésére

Az utazók zöme ügyet sem vet a MÁV meglehetősen furcsa kérésére 

Ugyanis hiába óvta őket a MÁV - ennek ellenére jegyet váltottak különböző vonalakon járó szerelvényeikre.
Új magyar jármű született

Új magyar jármű született 

Bemutatták az új magyar elektromos midibuszt - a Városligetben tette meg első köreit a bajai gyár fejlesztése.
Ismét indít és fogad járatokat a debreceni reptér

Ismét indít és fogad járatokat a debreceni reptér 

Örömteli hírről kaptunk tájékoztatást szerda délelőtt.
Késés és járattörlés esetén cseveghet Ameliával

Késés és járattörlés esetén cseveghet Ameliával 

Mesterséges inteligenciával teszi hatékonyabbá ügyfélszolgálatát a légitársaság.
Összehangolja európai hálózatát az Air France-KLM és a SAS 

Összehangolja európai hálózatát az Air France-KLM és a SAS  

Szorosabbra fűzi kereskedelmi együttműködését a három légitársaság: codeshare és interline megállapodást kötöttek.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.